تکنولوژی

صنف آی تی به دنبال حضور در تاق بازرگانی

با بسته شدن پرونده ثبت نام نامزدهای هفتمین دوره انتخابات سراسری اتاق های بازرگانی کشور، کاندیدای این دوره از انتخابات اتاق تهران اعلام شدند که در لیست منتشر شده از بین 145 نفر فعال اقتصادی کاندیداهاي، تنها 6 نفر مربوط به حوزه فناوری اطلاعات وارتباطات هستند.

نامزدهای حوزه ICT انتخابات اتاق تهران عبارتند از، محمدحسین برخوردار (شرکت سام الکترونیک)، وحید صدوقی (مدیرعامل همراه اول)، پرویز شهپر (شرکت پارس آریانا رایان)، مسعود شنتیایی (شرکت میکرو نرم‌افزار)، محمد رضا طلایی (اتحادیه صادرکنندگان نرم‌افزار) و فرخ امیری(شرکت مادیران).

در انتخابات دور قبل اتاق، رییس وقت سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور به عنوان نماینده بخش خصوصی حوزه فناوری اطلاعات از سوی فعالان و شرکت‌های وابسته این حوزه کاندیدا شد اما به دلیل چند دستگی در صنفIT انتخاب نشد. امسال نیز تنها یک عضو از سازمان نظام صنفی رایانه ای برای انتخابات اتاق کاندیدا شده واعضای سازمان برای کسب یک کرسی در اتاق تلاش مي­‌كنند.

کارشناسان معتقدند، اگر افراد بیشتری از سوی سازمان نظام صنفی رایانه‌اي در انتخابات اتاق کاندیدا مي‌شدند، شانس برنده شدنشان بیشتر مي‌شد ولی بی‌توجهی یا شاید تدابیر رییس سازمان واعضای هیات مدیره باعث شده که سازمان در این دوره از انتخابات نیز تنها یک کاندیدا داشته باشد.

فخری زارع

***

بحری: بی‌تعارف کوتاهی کردیم

باقر بحری، عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌اي در خصوص حضور سازمان در انتخابات اتاق مي‌گوید: با آنکه اتاق بازرگانی برای سازمان نظام صنفي رايانه‌اي بسیار اهمیت دارد ومعتقدیم حضور فعالان صنف فناوری اطلاعات در اتاق منجربه اتخاذ تصمیمات وایجاد تسهیلات برای صنف مي‌شود ولی متاسفانه موضوع اتاق جدی گرفته نشده است.

وی مي‌افزاید: البته تلاش‌های اولیه‌ برای انتخاب کاندیدا صورت گرفت اما کافی نبود وسازمان باید در این مورد بیشتر تلاش مي‌کرد.

به گفته وی، سازان نظام صنفی بي‌تعارف در خصوص انتخابات اتاق بازرگانی کوتاهی کرده ولی با حمایت از پرویز شهپر(نماینده سازمان نظام صنفی در انتخابات اتاق) این قضیه را جبران خواهیم کرد.

بحری مي‌گوید: هنوز برنامه خاصی براي چگونگی حمایت ازنماینده خود نداریم ولی این موضوع را در دستور کار خود قرار داده‌ایم.

عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌اي مي‌افزاید: درواقع ازهر کاندیدایی که با اهداف سازمان همسو باشد وبه گسترش تجارت الکترونیکی و رشد IT در کشور کمک کند ، حمایت خواهیم کرد.

بحری اضافه مي‌کند: امیدوارم با اطلاع‌رسانی در صنف بتوانیم اعضای سازمان رابه دادن رای به نماینده سازمان ترغیب کنیم.

وی در ادامه مي‌افزاید: اتاق بازرگانی دارای چهره‌های شناخته شده وقدرتمندی است وصنف فناوری اطلاعات حضور تازه‌اي در اتاق دارد، بنابراین نباید انتظارجایگاه ویژه وخاص در اتاق بازرگانی داشته باشیم.

بحری معتقد است: نهاوندیان وسلطانی از جمله چهره‌های ارزشمندی هستند که حضور آنها در اتاقمی‌تواند برای صنف IT تاثیرگذار باشد.

وی مي‌گوید: پرویز شهپر نیز فرد شناخته شده‌اي در اتاق است به همین دلیل احتمال انتخاب شدن وی مي‌رود.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا در دوره قبل انتخابات اتاق بازرگانی، رییس سازمان نظام صنفی رایانه‌اي نوانست رای بیاورد، مي‌گوید: در آن زمان بسیاری از فعالان اقتصادی چهره‌های سرشناس این صنف را نمی‌شناختند. در عین حال در دوره قبل نیز برای اطلاع‌رسانی و برنامه‌ریزی دراین زمینه مانند انتخابات امسال دیر اقدام کردیم.

وی مي‌افزاید: یکی دیگر از دلایل حضور کم رنگ فعالان صنف فناوری اطلاعات در انتخابات اتاق کمبود کارت بازرگانی در صنف است. به گفته وی، بسیاری از فعالان صنف کارت بازرگانی ندارند این در حالی است که داشتن کارت بازرگانی برای کاندیدا شدن در انتخابات اتاق ضروری است. رییس کميسیون سخت‌افزار سازمان نظام صنفی رایانه‌اي در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا رییس سازمان برای انتخابات اتاق کاندیدا نشده است، می گوید: به احتمال زیاد وی کارت بازرگانی ندارد.

شهپر: با حضور در اتاق برای رسیدن به اهداف سازمان تلاش مي‌کنم

پرویز شهپر بازرس اصلي سازمان نظام صنفی رایانه‌اي به توصیه هیات مدیره سازمان در انتخابات اتاق بازرگانی کاندیدا شده است واعضای سازمان حمایت خود را از وی اعلام کرده‌اند.

او ابتدا حضور در انتخابات اتاق بازرگانی را جدی نمي‌گرفت اما اکنون با حمایت اعضا گفته است تمام تلاش خود را برای کسب آرا و رسیدن به اهداف سازمان خواهد کرد.

وی با بیان اینکه اتاق تشکل تشکل‌هاست و حضور صنف IT در آن بسیار اهمیت دارد، مي‌گوید: اگر سازمان بتواند نماینده‌اي جهت هماهنگی‌های لازم در اتاق داشته باشد، قطعا رشد و توسعه فناوری اطلاعات را در پی خواهد داشت.

شهپر مي‌افزاید: اتاق محل تعامل و همکاری دولت و بخش خصوصی است و این دو بخش از فعالیت‌های همدیگر در اتاق سود مي‌برند به طور مثال دولت سودی 25 درصدی از درآمد بخش خصوصی را مي‌بردوبخش خصوصی نیز ازنتیجه تصمیمات درست دولت استفاده مي‌کند. وی معتقد است: اگر سطح توان کارشناسی وتخصص را در حوزه افزایش دهیم وآن را به دولت منتقل کنیم به طور یقین دولت در مسیر ‌تصمیم‌گیری‌های درست قرار مي‌گیرد. وی اضافه مي‌کند: با توجه به جایگاه ویژه اتاق، اتخاذ تصمیمات جدید در زمینه فناوری اطلاعات و پیگیری آن مي‌تواند به فعالان صنف IT کمک کند.

وی همچنین با اشاره به بحث تحریم و تاثیر آن در بازار فناوری کشور مي‌گوید: صنف فناوری اطلاعات بیشترین ضربه را از تحریم‌ها مي‌خورد از این رو اگر از ظرفیت اتاق بازرگانی به درستی استفاده کنیم، به راحتی مي‌توانیم تحریم‌ها را دور بزنیم.

شهپر مي‌افزاید: به گفته نهاوندیان، اتاق‌های بازرگانی تمام کشورها تفاهم‌نامه‌اي امضا کرده‌اند که براساس آن اتاق مشمول تحریم نخواهند شد و این فرصتی برای فعالان صنف فناوری اطلاعات است.

وی ادامه مي‌دهد: بحث دیگر در برنامه پنجم توسعه تشکیل اتاق گفت‌وگو در اتاق بازرگانی است که با حضور یک نماینده از صنف مي‌توانیم از طریق تعامل با مسوولان به بازار‌های هدف دست یابیم.

وی با بیان اینکه مصوبات اتاق گفت‌وگو

لازم‌الاجرا ست مي‌گوید: امیدواریم با استفاده از ظرفیت‌های اتاق بازرگانی از انحراف قانون اصل 44 جلوگیری شود.

به گفته شهپر، اتاق پرچم دار بخش خصوصی است ولی در کشور ما جدی گرفته نمي‌شود.

او در مورد حمایت سازمان نظام صنفی رایانه‌اي مي‌گوید: نمی توانم توقع خاصی داشته باشم، ولی شنیده ام سازمان شدیدا از کاندیداتوری من در انتخابات اتاق بازرگانی حمایت مي‌کند.

شهپر معتقد ات: فردی که در انتخابات اتاق بازرگانی رای آورد باید بحث کلیات را پیش ببرد و از موارد حاشیه‌اي دوری کند.

وی با اظهار امیدواری از اینکه بتواند اهداف سازمان را در اتاق بازرگانی پیگیری کند، می گوید: به طور قطع اگر بخش خصوصی جدی گرفته شود و در ‌تصمیم‌گیری‌ها دخالت کند، بسیاری از پروژه‌های دولت مي‌تواند توسط بخش خصوصی انجام شود.

بازرس اصلي سازمان نظام صنفی رایانه‌اي مي‌افزاید: یکی از مهم‌ترین برنامه‌هایم این است که مشکلات صنف فناوری اطلاعات را در اتاق مطرح کنم واز این طریق باری از دوش سازمان بردارم.

شنتیایی: برای حضور در انتخابات اتاق 8 برنامه دارم

رییس کمیسیون ICT اتاق بازرگانی از دیگر افرادی است که به صورت مستقل در انتخابات اتاق کاندیدا شده است. هدف او رقابت با سایر کاندیداهاي صنف فناوری اطلاعات نیست بلکه معتقد است باید با همکاری، افراد بیشتری را از صنف وارد اتاق کرد. هرچند شنتیایی اکنون به طور مستقل از سوی صنف IT کاندیدا شده است ولی امکان دارد در روزهای آینده با گروه‌های مختلفی همکاری داشته باشد.

او مي‌گوید: فعالیت‌های اتاق بازرگانی فراگیر است بنابراین باید با همکاری سایر رشته‌های اقتصادی صنعت فناوری اطلاعات را در کشورتوسعه دهیم. این امر حضور هرچه بیشتر صنف را در اتاق مي‌طلبد.

وی مي‌افزاید: ا کاندیدای اتاق استقبال مي‌کنیم و امیدواریم از حوزه فناوری اطلاعات افراد بیشتری در انتخابات بعدی کاندیدا شوند. در حال حاضر به علت نبود اطلاعات کافی درباره فعالیت‌های اتاق بازرگانی افراد کمی برای انتخابات کاندیدا شده‌اند ولی به طور قطع در چهار سال آینده افراد بیشتری از صنف IT کاندیدای اتاق خواهند شد.

مسعود شنتیایی اضافه مي‌کند: اتاق به عنوان نماینده بخش خصوصی برای فعالان اقتصادی بسیار مهم است زیرا مسایل و مشکلات اصناف در آن مطرح و حل و فصل مي‌شود.

به گفته وی، در سه سال گذشته تعامل خوبی بین دولت، قوه مقننه، قوه قضاییه و اتاق بازرگانی به وجود آمده است به مین دلیل فعالان صنف باید از این فرصت نهایت استفاده را کنند.

وی مي‌گوید: تلاش‌های دوره قبل منجر شد تا طبق اصل 44، چند قانون در رابطه با رسمیت دادن به بخش خصوصی در اتاق داشته باشیم. به طور مثال در قانون اصل 44 سه شورا در اتاق پیش‌بینی شده است.

رییس کمیسیون ICT اتاق بازرگانی در خصوص برنامه‌ها و اهداف خود برای انتخابات اتاق مي‌گوید: نخستین برنامه‌ام تقویت ومحوریت بخش خصوصی واقعی از طریق اجرای کامل اصل 44 قانون اساسی است. گام بعدی از بین بردن انحصاردولتی و خصوصی است. انحصار در هر کشور تعریفی خاص دارد. طبق قانون کشور ما اگر 20 درصد بیشتر از سهم بازار هر نوع فعالیت تولیدی، عرضه کالا و خدمات در کشور مربوط به یک شرکت يا گروه باشد در تعریف انحصار محسوب مي‌شود.

وی مي‌افزاید: اگر در یک رشته تجاری کل سهم بازار در اختیار سه نفر باشد هرکدام 33 درصد سهم خواهند داشت و با یک هماهنگی مي‌توانند انحصار به وجود آورند.

شنتیایی اضافه کرد: قانون تعیین کرده هر فرد بیشتر از 20 درصد از سهم بازار یک محصول را نباید در اختیار داشته باشد اما متاسفانه این قانون به درستی در کشور اجرا نمي‌شود. باید تدبیری اتخاذ کرد تا انحصار از بین برود.

وی گسترش تولید و بازرگانی در کشور را به عنوان دیگر برنامه خود نام مي‌برد و می‌گوید: باید اهداف و برنامه‌های کاندیدای اتاق در راستای گسترش تولید در کشور باشد.

چهارمین برنامه شنتیایی اجرای صحیح قانون برگزاری مناقصات است زیرا در حال حاضراجرا نشدن این قانون مشکلات زیادی را برای شرکت‌ها ی IT به وجود آورده است. شنتیایی مي‌گوید: باید برای اجرای صحیح قانون برگزاری مناقصات پافشاری کرد. اگر این قانون به طور کامل رعایت شود رانت‌ها از بین مي‌رود زیرا در حال حاضر برخی از شرکت‌ها با استفاده از اهرم‌های خاصی مناقصات را به سمت خود سوق مي‌دهند. وی مي‌افزاید: تنها راهکار اجرای قانون مناقصات شفاف سازی امور است. طبق قانون هر کارفرمای دولتی هنگامی که برای پروژه تامین اعتبار کرد باید مشخصات پروژه را در سایت قانون برگزاری مناقصات قرار دهد تا افرادی که متقاضی حضور در مناقصات هستند آن را بررسی کنند وامتیاز دهی شوند. اکنون این امتیاز دهی به صورت سلیقه‌اي است که باید در این زمینه شفاف‌سازی لازم انجام شود.

وی تاکید مي‌کند: برگزاری مناقصات نباید به گونه‌اي باشد که برخی از شرکت‌ها 10 برابر ظرفیت خود مناقصه در اختیار گیرند و شرکت دیگری ورشکسته ونابود شود.

شنتیایی مي‌گوید: درصدد هستیم با تشکیل نظام اطلاع‌رسانی مبتنی بر ابزار مدرن فناوری اطلاعات در این زمینه شفاف‌سازی کنیم.

وی با بیان این مطلب که تقویت و انسجام صنفی از دیگر برنامه‌ایم برای کاندیداتوری است، می‌افزاید: در حوزه فناوری اطلاعات به دلیل انشقاق صنفی برخی تشکل‌ها از برخی دیگر جدا هستند وخواسته‌های ضد و نقیضی دارند. انسجام صنفی موجب رشد وارتقای صنعت فناوری اطلاعات مي‌شود. وی اضافه مي‌کند: تقویت بخش خصوصی در حوزه IT وتجارت الکترونیکی تنها از طریق تمرکز امکان‌پذیر است برای رسیدن به این انسجام وتمرکز پیشنهاد کرده‌ایم برای هر رشته تخصصی تشکلی تخصصی مربوط به آن وجود داشته باشد که نمایندگان را از طریق انتخابات داخلی تعیین کنند. این تشکل‌ها باید هم مشکلات خاص خود را پیگیری کنند وهم مسایل ومشکلات مشترک صنف مانند مالیات، گمرکات و غره را بررسی وحل وفصل نمایند. رییس کمیسیون ICT اتاق بازرگانی در ادامه مي‌گوید: در مجمع تشکل‌های فناوری اطلاعات هفت تشکل دراین حوزه وجود دارد و هدف‌مان این است که بین آنها و سایر نهادها و سازمان‌های مرتبط با IT یکدستگی ایجاد کنیم. تلاش برای ارتقاي سطح فناوری اطلاعات به صورت کاربردی از طریق اختصاص بودجه و امکان حضور فعال وموثر نمایندگان بخش خصوصی در تدوین قوانین ومقررات اثرگذار در سرنوشت خود از دیگر اهداف شنتیایی برای حضور در انتخابات اتاق بازرگانی است. شنتیایی همچنین برای دفاع از حقوق بخش خصوصی در کمیسیون حل اختلاف برنامه‌اي جدی دارد.

وی مي‌گوید : درهای بان مرکزی روی فعالان صنف فناوری اطلاعات قفل است باید تلاش کنیم دولت منابع مالی و تسهیلات ویژه‌اي برای شرکت‌ها اختصاص دهد. بزرگ‌ترین مقصر ورشکستگی شرکت‌ها در سه سال گذشته سیستم بانکی کشور است امیدواریم با رایزنی‌هایی که صورت مي‌گیرد قوانین یکطرفه و غیرمنصفانه بانک‌ها اصلاح شود.

وی تلاش برای حفظ وارتقای شان کارآفرین و سرمایه گذار در راستای منافع ملی کشور را از دیگر اهداف خود نام مي‌برد و می‌افزاید: باید به سرمایه‌گذار احترام گذاشت و در این زمینه فرهنگسازی کرد. سرمایه گذاری منجر به رشد وارتقا صنعت فناوری اطلاعات در کشور مي‌شود.

فناوران در روزهاي آينده سعي خواهد كرد در گفت‌وگو با ساير كانديداهاي انتخابات اتاق تهران، برنامه‌هاي آنها را نيز به اطلاع خوانندگان محترم برساند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا