با آیبیام سرعت سريعترين ابرکامپيوترها را هزار برابر میشود
همکاران سیستم – پژوهشگران شرکت IBM در جريان استفاده از پالسهاي نوري موفق به کشف جديدي شدهاند که سرعت انتقال اطلاعات بين تراشهها را افزايش ميدهد و در نهايت ميتواند قابليت اجرايي ابرکامپيوترها را تا هزار برابر افزايش دهد.
به گزارش تكورلد ، اين فناوري جديد CMOS Integrated Silicon Nanophotonics نام دارد و ميتواند ماژولهاي نوري و الکتريکي را روي ذره کوچکي از سيليکون ذخيره کند و به سيگنالهاي الکتريکي امکان دهد در مقايس کوچکتر در يک ترانزيستور قرا بگيرند.
ويل گرين (Will Green) پژوهشگر فوتونهاي سيليکوني در شرکت IBM در اين خصوص توضيح داد که فرآيند مذکور به پالسهاي نوري امکان خواهد داد تا با سرعت بالاتر ارتباطات خود را برقرار سازند و در نتيجه سرعت ابرکامپيوترها بالا رود.
به گفته شرکت IBM، اين فناوري جديد ميتواند تحول بزرگي را در انرژي مصرف شده در ابرکامپيوترها به وجود آورد. در حال اضر سريعترين ابرکامپيوتر دنيا قادر است با سرعت 2 پتافلاپ(Petaflop) يا دو هزار تريليون محاسبه در ثانيه فعاليت کند.
فناوري فوتوني امکان محاسبه يک ميليون تريليون محاسبه در ثانيه يا يک اگزافلاپ(Exaflop) را فراهم خواهد آورد و به شرکت IBM به عنوان بزرگترين توليدکننده ابرکامپيوتر در دنيا کمک خواهد کرد تا به هدف خود براي ساخت ابرکامپيوتري با سرعت اگزافلاپ تا سال 2020 برسد.