تکنولوژی

تمر و اسكناس صاحب دایره المعارف دیجیتالی شدند

مهر- دایره المعارف دیجیتالی تمبر و اسکناس های ایران و سایر کشورهای جهان در دوره های مختلف تاریخی با امکان جستجو و انتشار در کشور عرضه شد.
فاطمه صفایی مقدم، مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر، از تولید دو دایره المعارف تمبر و اسکناس های ایران و سایر کشورهای جهان خبر داد و افزود: دایره المعارف اسکناس های ایران و سایر کشورهای جهان، شامل آلبوم اسکناس های بعد از انقلاب اسلامی به همراه شرح پشت و روی هر قطعه اسکناس است این مجموعه شامل اسکناس های ایران و بیش از 200 کشور جهان می شود.

وی با بیان اینکه این آلبوم براساس دوره های چاپ اسکناس در ایران طبقه بندی شده است، یاداور شد: اسکناس های جمع آوری شده در کشور شامل دوره های جمهوری اسلامی ایران، دوره محمدرضا شاه پهلوی، دوره رضا شاه پهلوی و دوره قاجار می شود.

مجری طرح دانستنی هایی در مورد اسکناس، تاریخچه اسکناس، واژه اسکناس، چاپ و انتشار اسکناس در ایران، شرح تاسیس بانک شاهنشاهی و بانک ملی، شرح تاسیس بانک مرکزی و پولهای رایج ایران را از دیگر موارد این دایره المعارف نام برد و ادامه داد: در این آلبوم امکان جستجو برای کاربر پیش بینی شده است که از این طریق کاربران می توانند علاوه بر موارد مورد نظر، واحد پول و پرچم کشورها را نیز جستجو کنند نمایش اسلاید و امکان نمایش تصادفی آلبوم از دیگر قابلیت های این دایره المعارف است.

صفایی مقدم همچنین به ویژگیهای آلبوم دیجیتالی تمبر اشاره کرد و گفت: دایره المعارف تمبرهای ایران و برخی کشورهای جهان به دو زبان فارسی و انگلیسی تهیه شده است و شامل کلکسیون تمبرهای بعد از انقلاب اسلامی به همراه شرح مناسبت انتشار هر قطعه تمبر می شود.

این پژوهشگر کلکسیون تمبرهای قبل از انقلاب اسلامی ایران، کلکسیون تمبرهای مفاخر ارزنده علمی و ادبی اسلام و ایران،
کلکسیون تمبرهای وقایع مهم منطقه ای و بین المللی و کلکسیون تمبرهای شخصیتهای سیاسی و مذهبی را از دیگر محتوای این داره المعارف ذکر و خاطرنشان کرد: کلکسیون تمبرهای مناسبتهای فرهنگ اسلامی و تاریخ اسلام و کلکسیون تمبرهای ورزشی، اقتصادی و جغرافیایی از دیگر مباحثی است که در این دایره المعارف درج شده است.

وی با اشاره به بخش کلکسیون تمبرهای خارجی اضافه کرد: در این بخش اقدام به جمع آوری معروفترین و زیباترین تمبرهای بیش از 95 کشور جهان شده است.

صفایی مقدم امکان جستجو، چاپ و نحوه جمع آوری و نگهداری تمبرها را از قابلیت های این دایره المعارف الکترونیکی ذکر و خاطرنشان کرد: لوح های فشرده این دو دایره المعارف در مدارس عرضه شد ضمن آنکه در موسسه فرهنگی تبیان، شورای عالی اطلاع رسانی و نایشگاه یاد یار مهربان شهرداری نیز ارائه شد و مورد حمایت قرار گرفت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا