تکنولوژی

رقابت با ياهو و گول با سايت اكيپ

ايسنا- سايت اکيپ با آدرس www.eqeep.ir راه‌اندازي شد تا به‌عنوان پورتال جامع فارسي‌زبان و موتور جست‌وجوي مفهومي براي فارسي‌زبانان با ياهو و گوگل رقابت کند.
علي سيف سپهوند با بيان اين مطلب و اين که مي‌توان گفت اکيپ با تکميل سرويس‌هاي خود کامل‌ترين و جامع‌ترين پورتال ملي ايران خواهد شد، اظهار كرد: اين سايت از تاريخ هشتم آبان‌ماه سال 1388 راه‌اندازي شد و در حال حاضر هفت سرويس شامل موتور جست‌وجوگر، صفحات زرد، اخبار، رويدادها، طالع بيني، آب و هوا و پرسش و پاسخ راه‌اندازي شده است.
او ادامه داد: سرويس‌هايي هم‌چون مسافرت، خودرو و اي‌ميل نيز تا پايان شهريورماه راه‌اندازي مي‌شود تا در پايان سال 90 بيش از 30 سرويس در اين سايت راه‌اندازي شده باشد.
وي افزود: موتور جست‌وجو که به‌طور آزمايشي فعاليت خود را آغاز کرده است، براي فارسي‌زبانان جهان بهتر از ياهو و گوگل خدمترساني مي‌کند، زيرا به‌صورت مفهومي کلمات فارسي را جست‌وجو کرده و توانايي دسته‌بندي معنايي را نيز دارا است؛ لذا مي‌توان گفت از لحاظ نرم‌افزاري در رديف 5 کشور مطرح دنيا قرار گرفته است.
سپهوند درباره جست‌وجو در اين سايت گفت: اکيپ توان جست‌وجوي مفهومي را داراست، يعني مفهوم کلمه را نيز در نتيجه جست‌وجو به کاربر ارائه مي‌دهد. همچنين اين موتور قابليت دسته‌بندي در مفاهيم را دارد که در هيچ موتور جست‌وجوي ديگري اين امکان وجود ندارد.
او ادعا کرد: هر کس هر موضوعي را جست‌وجو کند، در همان صفحه اول به نتيجه مي‌رسد و اين به آن معنا نيست که گوگل توانايي آن را ندارد بلکه گوگل مي‌خواهد تمام صفحاتش ديده شود ولي ما مي‌خواهيم ديتاي موجود را در کوتاه‌ترين زمان در اختيار کاربر قرار دهيم.
به گفته سپهوند هرچند سايت اکيپ در حوزه سخت‌افزار راه زيادي دارد تا به موتور جست‌وجوي گوگل برسد اما در اختيار مخاطب قرار دادن محتواي فارسي به اين شکل کار بزرگي است که آغاز شده است. گوگل با چند ده هزار سرور و هزينه هاي ميلياردي اينگونه سرويس‌دهي نمي‌کند.
او درباره بخش اخبار سايت اکيپ نيز اظهار کرد: اخبار را از خبرگزاري‌هاي رسمي داخلي استفاده مي‌کنيم و براي نبود حاشيه و مستدل بودن آن، تنها به اخبار ترجمه شده خبرگزاري‌هاي رسمي داخلي اسناد مي‌کنيم و بدون جهت‌گيري خاص خبرهايي که کاربرد عمومي دارد را برروي سايت قرار مي‌دهيم و درصورت لزوم به توليد خبر هم خواهيم پرداخت.
مدير عامل شرکت اکيپ به انتشار اخبار محلي که به اخبار استان‌ها مربوط مي‌شود اشاره و اظهار کرد: منابع سايت اکيپ خبرگزاري‌ها هستند زيرا در حال حاضر سايت توليد خبر ندارد.
سپهوند با اشاره به سرويس صفحات زرد که در حال حاضر از سوي اين سايت ارائه مي‌شود گفت: صفحات زرد درباره مشاغل و معرفي آن‌ها و در اختيار قرار دادن اطلاعاتي همچون شماره تلفن، آدرس، شهر و … است. در حال حاضر سايت اکيپ با اطلاعاتي مربوط به يک ميليون و 600 هزار مورد از مشاغل بالاترين رکورد در کل کشور در اين حوزه بين بانک هاي اطلاعاتي را داراست.
رويدادها سرويس ديگري است که سايت اکيپ ارائه مي‌کند كه سپهوند درباره اين سرويس تصريح كرد: رويدادها وابسته به مکان هستند مثلا سمينارها را شامل مي‌شوند که از چندي پيش از برگزاري اطلاع‌رساني مي‌شود.
وي با اشاره به امکان ارائه اي‌ميل از طريق سايت اکيپ تصريح كرد: فرق اين سرويس با اي‌ميل ملي که از طريق پورتال Iran.ir ارائه مي‌شود و براي استفاده در کارهاي رسمي اداري است، اين است که اين اي‌ميل براي همه و استفاده‌هاي شخصي مثل اي‌ميل ياهو ارائه مي‌شود و به‌زودي مورد بهره‌برداري قرار خواهد گرفت.
به گفته وي سرويس مسافرت که تا انتهاي شهريورماه راه‌اندازي مي‌شود، مکان‌ها و جاذبه توريستي ايران را معرفي مي‌کند و امکانات اطلاع‌رساني در سطح وسيع از خدمات و تسهيلات جهانگردي ايران درج مي‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا