الکامپ شانزدهم و انتظارات
نام نویسنده: رضا دانش*
چند سالی است که برگزاری نمایشگاه الکامپ به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای IT کشور مطرح شده و تاکنون پانزده دوره آن برگزار شده است. امسال سازمان نظام صنفی رایانهای کشور متولی برگزاری شانزدهمین دوره این نمایشگاه شده و همین امر میزان انتظارات از نمایشگاه را چه به لحاظ کیفی و چه از نظر کمی افزایش داده که لازم است این انتظارات واقع بینانه باشد. در راستای ایجاد انتظار معقول بهتر است با موضوع رویایی برخورد نشود و به جای طرح مباحثی نظیر جایگزینی جیتکس و … که همه میدانیم به این راحتیها و زودیها شدنی نیست سعی شود تا نمایشگاهی موفق و موثر برگزار شود.اما یک نمایشگاه موثر اصولا باید شاخصههایی برای ارزیابی داشته باشد. واقعیت این است که دیدگاهها در ارتباط با دورههای گذشته الکامپ بسیار متفاوت است. برخی دورههای اخیر که از نظر بسیاری دوران کمفروغی نمایشگاه بوده را بسیار هم پررونق میدنند. تعداد زیادی هم الکامپ دهم را موفقترین دوره میدانند. ولی جالب اینجاست که هیچ معیار کمی و شاخص مناسبی برای هیچ یک از این ادعاها وجود ندارد یا حداقل به صورت علنی اعلام نشده است.
نمیدانم چند درصد از افرادی که الکامپ دهم را موفقترین الکامپ میدانند (مستقل از صحت یا سقم این ادعا) چه دلایل منطقی، متقن و قابل دفاعی ( به جز برگزاری نمایشگاه توسط انجمن که به خودی خود دلیل نیست) دارند، ولی واقعیت اینجاست که فقدان آمار و اطلاعات در تمامی دورهها به شدت وجود داشته و شاخصهای مناسبی نیز برای ارزیابی کیفی نمایشگاه تعریف نشده که به نظر میرسد از ضروریات این دور باشد. اگر سازمان نظام صنفی شاخصهای کارشناسانه و دقیقی را تعریف و اعلام کند باقیه صالحهای برای دورههای بعدی این نمایشگاه خواهد بود.یکی دیگر از نکاتی که در ارتباط با این نمایشگاه میتواند مورد انتظار باشد اعلام اسامی و نقش افراد حاضر در تیمهای سیاستگذاری و اجرایی آن و نیز شفافسازی شرح وظایف آنهاست که اطلاعرسانی مناسبی برای اعضای صنف IT کشور است.
حداقل انتظار این است که دوره شانزدهم تخصصیتر، ساخت یافتهتر و با رویکردی خلاقانهتر از دورههای گذشته برگزار شود. امید است پس از برگزاری این نمایشگاه شاهد اثرات مثبت آن در رونق بازار IT ایران باشیم.
*مدیرعامل شرکت آرمان سامانه نوین
منبع : فناوران