تکنولوژی

آمريکا و کوتاهی در صادرات زباله‌های الکترونيکی

همکاران سيستم – مرکز پاسخگويي دولت آمريکا(GAO) اعلام کرد که قانون‌گذارن اين کشور هيچ گونه قانون محدود‌کننده‌اي را هم براي صادرات زباله‌هاي الکترونيکي سمي از تجهيزات ديجيتالي کار کرده در نظر نمي‌گيرند.
به گفته حاميان جلوگيري از انتشار زباله‌هاي الکترونيکي، گزارش مرکز GAO نخستين اقدام دولت آمريکا در اين زمينه محسوب مي‌شود.
به گفته اين مرکز، بخش قابل‌توجهي از زباله‌هاي الکترونيکي آمريکا روانه کشورهاي هند و چين مي‌شود. در بيشتر مواقع، شرکت‌هايي که زباله‌هاي الکترونيکي را تهيه مي‌کنند، با سوزاندن سيم‌ها در فضاي باز تلاش مي‌کنند به مس به کار رفته در آن‌ها دسترسي پيدا کنند و يا با شست‌وشوي اسيدي، فلزات به‌کار رفته در آن‌ها را نرم کرده و از آن‌ها استفاده کنند.
در حال حاضر تنها تيوپ‌هاي کاتدي که در تلويزيون‌هاي و کامپيوترهاي شخصي مورد استفاده قرار مي‌گيرد، مشمول قانون زباله‌هاي الکترونيکي آمريکا مي‌شود.
نمايشگرهاي CRT که نسل قديمي نمايشگرهاي LCD محسوب مي‌شوند، چهار کيلوگرم سرب را در خود جا مي‌دهند که مي‌تواند باعث بروز بيماري‌هاي عصبي فراواني شود که به گفته مرکز GAO، اين نمايشگرها نيز به‌صورت نادرست و غيرقانوني صادر مي‌شوند.
آژانس حمايت از محيط زيست آمريکا(EPA) با تلاش‌هاي فراوان خود موفق به تصويب قانوني شده است که هم‌اکنون 18 ماه از عمر آن مي‌گذارد و به دنبال ن، صادرات اين زباله‌هاي الکترونيکي محدود مي‌شود.
بر اساس اين قانون، صادرکنندگان زباله‌هاي الکترونيکي موظف خواهند شد پيش از انجام اين کار، تاييديه مرکز EPA و کشوري که قرار است اين زباله‌ها به آن انتقال يابد را دريافت کنند. اين در حالي است که به گفته مرکز GAO، چندي پيش مقامات هنگ‌کنگ 26 کانتينر از نمايشگرهاي CRT کارکرده را که از آمريکا روانه اين کشور شده بود، بازگرداندند. در يک مورد، دولت هنگ‌کنگ نمايشگرهاي CRT را به ايالت لس‌آنجلس آمريکا بازگرداند و صادرکننده نيز بار ديگر آن‌ها را به هنگ‌کنگ فرستاد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا