تکنولوژی

اپل مایکروسافت را کنار زد

اپل، سازنده دستگاه‌هاي انقلابي آيفون، آي‌پاد و آي‌پد با پشت سر گذاشتن غول نرم‌افزاري مايكروسافت، باارزش‌ترين شركت فن‌آوري جهان شد.

به گزارش سرويس فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بنا بر برآورد وال استريت، اپل تا چهارشنبه گذشته 222.12 ميليارد دلار و مايكروسافت 219.18 ميليارد دلار ارزش داشت و تنها شركت آمريكايي كه ارزش بالاتري داشت، Exxon Mobil با سرمايه بازار 278.64 ميليارد دلار بود.

مايكروسافت با ويندوز و نرم‌افزار آفيس به مدت بيش از دو دهه به ارتباط مردم با رايانه‌هايشان حاكم بود و اين مساله در حجم سرمايه بازار اين شركت نمود پيدا كرد اما سر و صداي كي‌بوردها اكنون جاي خود را به حركت انگشت برروي صفحات لمسي تلفن هوشمند داده است.

اپل كه قسمت اعظم درآمدش را از فروش تلفن‌هاي هوشمند و آهنگ به دست مي‌آورد، در موقعيت و زان مناسبي قرار گرفته است. اين شركت فن‌آوري سال گذشته روي هم‌رفته حدود 172 ميليون دستگاه تلفن هوشمند در مقايسه با 306 ميليون دستگاه رايانه به فروش رساند اما فروش تلفن‌هاي هوشمند پنج برابر سريع‌تر از رايانه‌هاست.

موفقيت اپل به‌طور انحصاري به استيو جابز نسبت داده شده که با بازگشتش به اين شرکت در سال 1997 پس از يک غيبت 12 ساله، آن را به يک غول فن‌آوري بدل ساخت.

استيو جابز در سال 1976 و در آغاز انقلاب رايانه‌هاي شخصي به همراه استيو وزنياک، اپل را تاسيس اما اين شرکت را در سال 1985 ترک كرد و در سال 1976 دوباره به آن بازگشت و با کم کردن توليد محصولات ضررده به نجات اين شرکت از ورشکستگي مالي کمک کرد.

با رهبري استيو جابز و پس از عرضه دستگاه پخش موسيقي آي‌پاد و آي‌تيونز در سال 2001 و به‌دنبال آن مدل‌هاي جديد لپ‌تاپ‌هاي مك بوك، آيفون و آي‌پاد تاچ كه همگي موفقيت تجاري بزرگي داشتند، ارزش سهام اين شركت از 3 دلار در سال 1997 به حدود 100 دلار در سال 2008 افزايش يافت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا