دانش کم فروشندگان بازار کامپیوتر
بازار ديجيتال- طي سالهاي اخير بازار كامپيوتر ميزبان فعالاني شده است كه شايد تا قبل ازاينكه بهاين حرفه روي آوردند، اطلاعات بسيار كميازاين حوزه داشتند و اكنون با گذشت مدتي از فعاليت دراين حوزه همچنان اطلاعاتشان دراين زمينه در همان حد است و نميتوانند اطلاعات مورد نظر را به خريداران ارائه دهند.
اگراين روزها سري به بازار كامپيوتر پايتخت بزنيد، در طبقه همكف شاهد عرضه انواع اسكنر از نوع دستي خواهيد بود كه فروشنده آن حتي به درستي نميداند چه چيزي عرضه ميكند و حتي برند آن را نميداند.
وقتي در مورد كالايي كه توسطاين جوان فروشنده عرضه ميشد از وي سوال كرديم، با تعجب دريافتيم كه حتي نميداند كالايي كه ميفروشد چيست و چه كاربردي دارد و تنها در مورد قيمت آن توضيحاتي داد.
البته چنين افرادي در بازار كم نيستند. افرادي كه تنها به ارائه اطلاعات بازاري به مشتري در مورد قيمت كالا بسنده ميكنند و در صورتي كه مشتري سوالي داشته باشد، يك كاتالوگ به وي عرضه ميكنند.
دراين مورد با يكي از فعالان بازار كامپيوتر گفتوگوي كوتاهي داشتيم كه ميخوانيد:
در بازار كمپيوتر شاهد هستيم افرادي فعاليت ميكنند كه هيچ اطلاعاتي از آنچه عرضه ميكنند، ندارند. البته طياين سالها مشاهده افرادي كه از دانش كافي در مورد حوزه كاري خود بهرهمند نبودند، امري عادي شده است. اما اينكه هيچ اطلاعاتي از كالاي قابل عرضه نداشته باشند خيلي عجيب است. چطور چنين موضوعي را در بازار كامپيوتر توجيه ميكنيد؟
متاسفانه برخي از فعالان بازار، اقوام و آشنايان خود را بااين توجيه كه بايد از صفر شروع كرد و بالاخره دراين حوزه حرفهاي ميشوند، در پستهاي فروش ميگذارند و تصور ميكنند تنها اطلاع از قيمت كالا و ارائه كاتالوگ براي ارائه اطلاعات بيشر به خريدار كافي است. اما بااين كار حق خريدار را كه گرفتن مشاوره و تست دستگاه است ضايع ميكنند. زيرا يك فروشنده ناشي و تازه كار نميتواند اطلاعات كاملي به خريدار بدهد.
آيا دراين مورد نظارتي بر بازار نميشود و تاكنون پيش نيامده خريداران اعتراضي بهاين موضوع كنند؟
نظارت كه نميشود. ولي اگر خريداران دراين مورد اعتراضي داشته باشند، ميتوانند موارد را به مسوولان فروشگاه يا پاساژ اطلاع دهند.
چند درصد افراد در بازار كامپيوتر از دانش كافي در حوزهاي كه كار ميكنند برخوردار نيستند؟
آمار حدودي نداريم. ولي چنين افرادي در بازارهاي مختلف كامپيوتر كم نيستند.