روز بزرگ براي محصول كوچك
بازار ديجيتال – انتظارها بالاخره به پايان رسيد و انقلابيترين محصول سال 2010 ميلادي روانه بازار شد تا يكبار ديگر جنب و جوش را به بازار مصولات ديجيتال شخصي و كاربرانش برگرداند.
اين اتفاق البته براي Apple و طرفدارانش چندان جديد و دور انتظار نيست، چون آنها هر سال با عرضه جديدترين محصول اين شركت اين جنب و جوش و استقبال را تجربه ميكنند. به اين ترتيب iPad بعد از ماهها انتظار درست در روز تعيين شده؛ يعني شنبه سوم آوريل به بازار عرضه شد. با اين حال، اما خريداران و علاقهمندان اين محصول از يك يا دو شب قبل در مقابل فروشگاههاي شركت Apple در شهرهاي نيويورك، واشنگتن، بوستون و سانفرانسيسكو صف كشيدند تا اولين كساني باشند كه ميتوانند اين محصول متفاوت را داشته و كار با آن را تجربه كنند.
يكبار ديگر صفهاي طولاني
فروش iPad درست از ساعت 9 صبح روز شنبه سوم آوريل در سطح آمريكا آغاز شد تا 200 فروشگاه اين شركت با صفهاي طولاني از شب قبل مواجه شوند. اين اتفاق از روزهاي قبل هم قابل پيشبيني بود تا جايي كه بر اساس ارزيابي كارشناسان Apple در دو هفته اول فروش اين محصول جديدش 240 هزار سفارش دريافت ميكند كه از اين تعداد 120 سفارش تنها در روز اول فروخته ميشوند. با اين اوصاف اين محاسبات نشان ميدهند كه iPad تا پايان سال 2010 فروشي بين 4 تا 7 ميليون دستگاهي را نصيب شركت Apple كند. اين شركت همچنين اعلام كرده است كه محصول جديدش را تا پايان ماه آوريل در كشورهاي انگليس، فرانسه، ايتاليا، اسپاني، ژاپن، كانادا، استراليا، آلمان و سوئيس عرضه خواهد كرد. با اين حال، اما اين شركت هنوز زمان عرضه رسمي iPad در كشورهاي ديگر دنيا را اعلام و منتشر نكرده است.
با اين همه، اما تبليغات فراوان و جمله استيو جابز مديرعامل Apple در هنگام رونمايي از اين دستگاه در ماه ژانويه كار خودشان را كردند. جابز در مراسم رونمايي از اين محصول گفته بود كه iPad محصولي انقلابي است كه ميتواند تجربه كار با كامپيوتر را براي كاربران دنيا تغيير دهد.
در حقيقت استفاده آسان از اين محصول و قابليتهاي متنوعي كه در اختيار كاربرانش قرار ميدهد، آن را به محصولي جنجالي و جالب براي خريدارانش تبديل كرده است. مجهز بودن اين دستگاه به يك سيستم عامل كارآمد، نمايشگر لمسي با حساسيت بالا و البته باتري با امكان 10 ساعت كار مداوم همان عواملي هستند كه كار با iPad را براي كاربرانش سادهتر ميكنند.
اين محصول از تكنولوژيهاي به روز و مدرن بهره ميبرد و ميتواند قابليتهاي يك موبايل هوشمند و يك نوتبوك را در اختيار كاربرانش قرار بدهد تا به اين ترتيب كاربران آن به راحتي كارهايي مانند جستوجو در وب، نوشتن، ارسال و دريافت ايميل، تماشاي فيلم و عكس، گوش دادن به موسيقي، انجام بازيهاي كامپيوتري، خواندن كتابهاي الكترونيك و …را انجام بدهند.
اين در حالي است كه كارشناسان هم قضاوت خوبي از اين دستگاه دارند و پيشبيني ميكنند كه iPad هم به يكي ديگر از موفقيتهاي شركت Apple در جهان تبديل شود. از طرفي از روز 27 ماه ژانويه گذشته يعني روز رونمايي از اين دستگاه تا حالا بسياري از خبرنگاران روزنامههاي معتبر آمريكايي مانند والاستريت ژورنال، نيويورك تايمز و يواساي تودي اين كامپيوتر لمسي را بررسي و آزمايش و با آن كار كردهاند تا در نهايت اعلام كنند كه iPad يك محصول كاملا نوآورانه و منحصر به فرد است.
iPad در نسخههاي 32،16 و 64 گيگابايت و در دو مدل Wi-Fi و 3G طراحي و توليد شده است. مدل Wi-Fi اين محصول با قيمت 499 دلار براي نسخه 16 گيگابايتي، 599 دلار براي نسخه 32 گيگابايتي و 699 دلار براي نسخه 64 گيگابايتي به بازار عرضه شده است. اين در حالي است كه مدل 3G اين دستگاه با قيمت 629، 729 و 829 دلار به ترتيب براي نسخههاي 32،16 و 64 گيگابايتي روانه بازار شده است.
واكنشها و پيشبينيها
iPad و ورود آن به بازار آنقدر اتفاق مهم و تاثيرگذاري در بازار تكنولوژي به حساب ميآيد كه واكنشها و پيشبينيهاي مختلفي را به دنبال داشته است. اولين واكنش نسبت به اين محصول را مديرعامل غول نرمافزاري دنيا شركت رقيب Apple يعني شركت Microsoft داشته است. «بيل گيتس» در اولين مصاحبهاش بعد از رونمايي اين دستگاه اعلام كرد: «iPad براي موفق شدن راه زياد دارد و بايد بيشتر از اين شبيه به يك كامپيوتر رايانهاي باشد. اين محصول دستگاه زيبايي است؛ اما نسبت به آن حسودي نميكنم و به نظرم اين محصول براي رسيدن به موفقيت بايد دوباره طراحي شود. هر چند iPhone نسبت به ويندوز موبايل يك گام جلوتر بود، اما iPad دستگاهي نيست كه بخواهيم به اندازه كافي درباره آن صحبت كنيم.»
از طرف ديگر با اعلام خبر ورود iPad، شركت Amazon توليدكننده دستگاه پرطرفدار كتابخوان الكترونيكي Kindle مجبور به افزايش قيمتهاي اين محصول خودش شد. اين شركت كه حدود 90 درصد از بازار كتابخوانهاي الكترونيكي جهان را در اختيار دارد، تا روز قبل از عرضه iPad محصولش را با قيت 9/9 دلار ميفروخت و حالا آن را با قيمتهاي 9/12 و 9/14 دلار به فروش ميرساند.
اين در حالي است كه خبر عرضه رسمي iPad به جنجاليترين خبر مطبوعات آمريكايي هم تبديل شد تا جايي كه استيو جابز، مديرعامل شركت Apple به تصوير جلد مجله معتبر تايمز تبديل شد و جلد مجله پرطرفدار نيوزويك هم تصويري از دستگاه انقلابي اين شركت شد.
برنامههاي مختلف شركتهاي بزرگ
iPad هم مانند ديگر محصولات پرطرفدار و جنجالي شركت Apple به منبع درآمد خوبي براي شركتهاي نرمافزاري تبديل شده است تا جايي كه اين شركتها با عرضه رسمي اين دستگاه محصولات ويژه خودشان براي آن را هم رونمايي كردهاند.
شركت نت فليكس يكي از اين شركتها است كه براي كاربران iPad برنامه رايگاني را عرضه كرده است. اين برنامه به كاربران اين محصول امكان تماشاي تعداد نامحدودي از برنامهها و سريالهاي تلويزيوني را ميدهد. اين كاربران ميتوانند از طريق نمايشگر لمسي iPad و از ميان فهرست برنامههاي مختلف، برنامه مورد نظرشان را انتخاب و مشاهده كنند. اين در حالي است كه استفاده از اين برنامه براي كاربران ديگر دستگاهها هزينهاي برابر 9 دلار يا بيشتر خواهد داشت.
شركت Electronic Arts هم بازيهاي مختلفي مانند اسكربل، تتريس و نيدفور اسپيد را براي كاربران اين دستگاه در نسخههاي بزرگتر با وضوح تصوير بيشتر عرضه كرده است.
شركت مارول هم برنامههاي رايگان ديگري مانند بيش از 500 كتاب كميك، فيلم و بازي اسپايدر من، آيرون و هالك را براي كاربران اين محصول عرضه كرده است.اين در حالي است كه بعضي از روزنامهها و رسانهها مانند نيويوركتايمز، آسوشيتدپرس، والاستريت ژورنال و بيبيسي براي كسب درآمد بيشتر دسترسي به محتواي خودشان را در اين دستگاه به صورت رايگان امكانپذير كردهاند.
منبع : دنیای اقتصاد