تکنولوژی

تكليف اینترنت پرسرعت چيست؟

نام نویسنده: علی شمیرانی

همان طور كه قابل پيش بيني بود، با اعلام رسمي خبر ورود مخابرات به بازار عرضه اينترنت، 11 شركت خصوصي(PAP) به اين اقدام معترض شدند.

پيش از اين، بر اساس مصوبه سال 83، شركت مخابرات به منظور حمايت از رشد بخش خصوصي به مدت سه سال از ورود به عرصه خدمات دسترسی به اینترنت پرسرعت منع شده بود.اما با رفع اين محدوديت قانوني از يك سو و خصوصي شدن مخابرات از سوي ديگر، اين شركت بزرگ رسما آمادگي خود را براي ورود به بازار اينترنت كشور اعلام كرده است.

به اين ترتيب اعتراضات بخش خصوصي با محور تهديد جدي سرمايه گذاري 300 ميليارد توماني، نصب 800 هزار پورت اينترنت و اشتغال 60 هزار نفر نيرو در اين عرصه آغاز شده است.

اما در اين خصوص ملاحظات و پرسش هايي وجود دارد كه مي‌بايست‌ پاسخ داده شود، زيرا به دلايلي كه در پي مي آيد، روش ورود شركت هاي خصوصي به اين بحث و كشاندن آن به فضاي رسانه اي یا سياسي، گره گشا نخواهد بود.

نخستين نكته اي كه بايد پاسخ شفافي به آن داد، پذيرش اصل و نفس خصوصي شدن شركت مخابرات است. اگر قبول نداريم كه مخابرات خصوصي محسوب مي شود كه بحثي باقي نمي ماند. اما اگر قبول داريم مخابرات خصوصي شده بايد به مواردی توجه شود.

بر اساس استدلال شركت‌هاي خصوصي مبني بر تهديد سرمايه و نيروي انساني آنها بايد گفت، شركت مخابرات خصوصي به مراتب سرمايه هاي

سنگين تر،‌ امكانات گسترده تر و نيروي انساني به مراتب بيشتر آن هم در كنار هزاران سهامدار دارد كه بايد پاسخگوي ايشان باشد.

آيا بخش خصوصي معتقد است كه شركت مخابرات مي بايست از سرمايه ها، نيروي انساني، سهامداران و زيرساخت هاي خود چشم پوشي كند، تا شركت هاي خصوصي بتوانند رشد كنند؟ در اين صورت تكليف هدر رفت سرمايه ها، نيروي انساني و زيرساخت هاي شركت مخابرات چيست؟

از سوي ديگ در اين صورت تكليف عرضه نشدن خدمات اينترنتي حتي در بخش هايي از پايتخت كشور به واسطه نداشتن صرفه اقتصادي برای شركت هاي خصوصي چيست؟ آيا مخابراتي كه فرض بر خصوصي شدن آن است مي بايست صرفا وظيفه سرويس دهي در نقاط زيان ده را بر عهده گيرد؟

بديهي است به هر ترتيب موضوع ورود شركت مخابراتي با تواني به مراتب بيشتر از شركت هاي حاضر، نبايد به قيمت حذف رقبا تمام شود. به عبارتي بايد در اين بازار به واسطه سرمايه گذاري هاي انجام شده بازي برد- برد مد نظر قرار گيرد.

اين در حالي است كه براي نمونه در حوزه حمل و نقل عمومي و از زماني كه شركت هاي تاكسيراني و اتوبوس راني خصوصي وارد عم شدند، بازار حمل و نقل به نوعي رگوله شده و طرفين با روش هاي اتخاذ شده در حال بهره برداري از اين بازار هستند.

در نهايت نكته اي كه جا دارد توجه شركت هاي خصوصي و شركت مخابرات به آن جلب شود، اين است كه طرفين به جاي انتشار بيانيه، با همفكري و رايزني، اقدام به ارايه راهكار و تقسيم بازار به شكلي برد- برد كنند.

منبع : فناوران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا