سومین کنفرانس جهانی ارتباطات برگزار شد
آی تی ایران – پروفسور یحیی کمالی پور رییس ایرانی دپارتمان هنرهای خلاق و ارتباطات دانشگاه پوردوی ایالت متحده آمریکا، طی سفر اخیر خود به کشور هندوستان ،علاوه بر سخنرانی در مراسم افتتاح سومین کنفرانس انجمن جهانی ارتباطات در شهر بنگلر هند با حضور در جمع اساتید و دانشگاهیان منیپال هندوستان به بررسی و تشریح ابعاد مختلف زندگی در دنیای دیجیتال پرداخت. گزارش دو سخنرانی اخیر ایشان را می خوانید.
منافع ملی کشورها تحت تاثیر ماهواره و اینترنت
پروفسور یحیی کمالی پور ،در مراسم آغازین سومین کنفرانس انجمن جهانی ارتباطات که خود ، راستش را نیز بر عهده دارد به ارایه گزارش مبسوطی از فعالیت های انجام شده و در دست انجام این انجمن پرداخت .
وی با اشاره به اینکه این انجمن فعالیت خود را از سال 2007 میلادی آغاز کرده است گفت : ارتقاء همکاری های علمی بین دانشگاه های بزرگ در سراسر جهان در حوزه جهانی شدن و ارتباطات ، تعریف و انجام پروژه ها و فرصت های مشترک پژوهشی میان محققان ، پژوهشگران ، فارغ التحصیلان و دانشجویان حوزه ارتباطات در سراسر جهان ، فراهم کردن زمینه های تحقیقاتی برای کاوش پیرامون فرصت ها و چالش های متعدد حوزه های آموزش ، یادگیری ، توسعه ارتباطات ، جهانی شدن ، رسانه های جمعی و همکاری های بین المللی به همراه برگزاری همایش های سالانه در سراسر جهان از جمله اهداف این انجمن است.
او در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه در ضمن پیشرفت های حوزه ارتباطات و اطلاعات دنیا به دهکده جهانی تبدیل شده است گفت : واقعیت است که امروز جوامع به شدت در هم تنیده شده اند این در هم تنیدگی و اتصال ،نتیجه توسعه فناوری های اطلاعات و ارتباطات است.
پروفسور کمالی پور با اشاره به اینکه در چنین شرایطی ، منافع ملی ، فرهنگی، هویت و ثبات کشورها تحت تاثیر رسانه های جمعی،ماهواره و اینترنت قرار گرفته است افزود: اگر کشوری برای ورود به عرصه های نوین ، فاقد برنامه باشد با بحران مواجه خواهد شد.
رعایت اخلاق منجر به سلامت ارتباطات جدید انسانی می شود
دنیای دیجیتال؛ تکامل و تاثیر ابزارهای ارتباطا تی بر روی روابط انسانی، موضوع سخنرانی دیگر مدیر مرکز مطالعات جهانی در دانشگاه منیپال هندوستان بود.
پروفسور کمالی پور در جمع اساتید و دانشجویان این دانشگاه گفت: فن آوری اطلاعات ، بیشترین تعاملات انسانی را در سراسر جهان موجب شده است.
او به وابستگی شدید مردم جهان به اینترنت و ماهواره اشاره کرد و گفت : این وابستگی کمیت و کیفیت ارتباط و تعامل انسان ها با یکدیگر را تحت تأثیر قرار داده است.مجموعه ای ازتأثیرات مثبت فراوان و تأثیرات منفی که میان آن به کیفیت آموزش کاربران در چگونگی استفاده از تکنولوژی های نوین بستگی مستقیم دارد.
وی تأکید کرد: رعایت اخلاق در فضای مجازی می تواند منجر به سلامت ارتباطات جدید انسانی شود.
رییس ایرانی دپارتمان هنرهای خلاق و ارتباطات دانشگاه پوردو با اشاره به اینکه در حال حاضر هیچکس نمی تواند ادعا ی مالکیت بر اینترنت داشته باشد افزود: اینترنت فضایی در دسترس ، دموکراتیک و باز است.
وی اوقات فراغت و کار انسان ها را از جمله عرصه هایی دانست که با ورود فناوری های نوین دچار دگرگونی شده اند.
گفتنی است در این مراسم یادداشت تفاهم همکاری میان دانشگاه های پوردو آمریکا و منیپال هندوستان به امضا رسید.