دفاع از تولید سی دی در ایران
هفته گذشته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نامهای خطاب به وزیر صنایع و معادن از وی خواست تا در صدور مجوزهای جدید به واحدهای صنعتی تولید و تکثیر لوح فشرده CD و DVD به ورود تکنولوژی های پیشرفته تر و متناسب با فناوری های روز توجه لازم صورت گیرد.
وزیر ارشاد در این نامه فناوری CD را منسوخ دانسته و گفته بود: اکثر واحدهای صنعتی کشور با وارد كردن اين تكنيك منسوخ شده از ارتقاي وضع موجود باز ماندهاند و این موضوع باعث شده محصولات داخلي عرضه كيفي مناسبي نداشته و از استانداردهاي رايج فاصله بسياري داشته باشند. اما دیروز، درست یک هفته بعد از این نامه، محمود لیائی، مديركل صنايع برق، الكترونيك و فناوري اطلاعات وزارت صنايع و معادن در خصوص سطح استاندردهاي توليدات داخلي لوح فشرده اعم از CD و DVD و از رده خارج شدن توليدات منسوخ شده اظهار نظر کرد و گفت: از آنجا كه ماشين آلات توليد لوح فشرده عمدتا از معروف ترين ماشين آلات اروپايي است بالتبع با تهيه مواد خام موجود در بازار كه گريدA را داشته باشند، محصول نهایي با كيفيت بالا توليد خواهد شد که از نظر استاندارد به مراتب داراي كيفيت مطلوبتري از محصولات چيني و تايواني و هندي است.
فناوران- به گزارش روابط عمومی وزارت صنايع ومعادن، لیائی گفت: ايران در زمينه توليد لوح فشرده اعم از CD و DVD، در جايگاه نخست خاورميانه و پنجم جهان ايستاده است.
محمود ليائي جايگاه ايران را در بين كشورهاي همسايه از جمله كشورهاي حاشيه خليج فارس و تركيه مطلوب دانست و افزود: در حال حاضر كشور ما با استفاده از تكنولوژي روز و فناوريهاي پيشرفته توانسته است علاوه بر تامين نياز داخلي، در زمينه صادرات نيز حضور خوبي داشته باشد.
وي كيفيت توليد انواع لوحهاي فشرده اعم از CD و DVD را مناسب ارزيابي كرد و افزود: به دليل كيفيت مناسب و پايين بودن قيمت تمام شده، اين محصولات در مقايسه با توليدات ديگر كشورها به ويژه چين، از بازار بهتري برخوردار است، به نوعي كه محصولات باكيفيت ايراني حتي از محصولات بي كيفيت چيني قيمت كمتري دارد.
لیائی در ادامه با اشاره به اينكه در مت دو سال گذشته هيچ مجوز پروانه بهرهبرداري جديدي در زمينه توليد CD و DVD صادر نشده است يادآور شد: سياست اين اداره كل طي دو سال گذشته بر اين بوده است كه با توجه به اشباع ظرفيت توليد داخل اين محصولات، از صدور هر گونه پروانه توليد جديد جلوگيري شود و فقط به منظور صادرات توليدات داخلي، اجازه توسعه به واحدهایي داده شود كه با ظرفيت كامل توليد ميكنند.
مديركل صنايع برق، الكترونيك و فناوري اطلاعات وزارت صنايع و معادن همچنين افزود: با توجه به اينكه مدت زمان زيادي از غلبه فرمت BLU-RAY به HD-DVD در جهان نگذشته، اين فرمت تنها درصد بسيار كمي از بازار ايران را اشغال كرده است و توليكنندگان داخلي از توليد اين نوع لوح فشرده به علت تقاضاي پايين بازار مصرف استقبال چنداني نكرده اند.
وي در ادامه در خصوص وضعيت واحدهاي صنعتي كه در زمينه توليد انواع CD، DVD و PRERECORD فعاليت میکنند افزود: طبق اطلاعات موجود در حال حاضر 10 واحد فعال (داراي پروانه بهره برداري) به ظرفيت بيش از 2/525 ميليون عدد انواع CD و DVD خام و ضبط شده و توان توليد بيش 4/ 707 ميليون عدد با وجود 35 خط CD خام، 7 خط DVD و 25 خط CD/DVD پر شده (PRERECORD) و همچنين 22 خط به ظرفيت 380ميليون عدد در دست اقدام، وجود دارد كه نياز كشور را
تامين میکنند.
وی افزود: به دليل همراهي توليد كنندگان داخلي لوح فشرده با وزارت ارشاد و تهيه كنندگان فيلم هاي سينمایي طي ساليان اخير، تكثير انبوه قاچاق فيلم هاي سينمایي به صفر نزديك و سود قابل ملاحظه اي نصيب صنعت سينمایي كشور شده است.