تکنولوژی

گوگل کردن توییتر و فیس بوک از سال 2010

نام نویسنده: نسترن صائبی

گوگل توییت و عکس را هم می‌گوگلد

گوگل روز دوشنبه در مراسمی، ‌از راه‌اندازی سرویس جدیدی خبر داد که اطلاعات آنی وبلاگ‌ها، وب‌سایت‌های خبری، ‌توییتر و پایگاه‌های اجتماعی آنلاین محبوب دیگر را در نتایج جست‌وجو نمایش می‌دهد.

مقامات گوگل اعلام کردند این سرویس، اطلاعات بیش از یک میلیارد صفحه وب از جمله توییتر، مای‌اسپیس و فیس‌بوک را جمع‌آوری می‌کند و آنها را از طریق نتایج جست‌وجو در معرض دید کاربران قرار می‌دهد.

ایت سینگال(Amit Singhal)، یکی از مقامات گوگل در مراسمی‌در موزه تاریخ کامپیوتر کالیفرنیا اعلام کرد: اطلاعات با سرعتی در این سرویس جمع‌آوری می‌شوند و به نمایش درمی‌آیند که نمونه آن را در هیچ‌ جای دیگری نمی‌توان یافت و در این فضاست که ثانیه‌ها مهم می‌شوند.

این غول اینترنتی همچنین اعلام کرد این برای اولین بار است که یک موتور جست‌وجو اطلاعات بلادرنگ وب‌سایت‌های دیگر را در نتایج خود در اختیار کاربران قرار می‌دهد. به گفته سینگال، حجم وسیعی از اطلاعات لحظه به لحظه در اینترنت رد و بدل می‌شود، ولی اینکه کاربر به درستی بتواند نتایج جست‌وجوی مرتبط با کلیدواژه خود را بیابد، موردی است که این محصول گوگل را متمایز می‌کند.

شاهکار فنی

گوگل اعلام کرد که این سرویس ساخته شده و چند روز دیگر در سرتاسر جهان در دسترس خواهد بود. البته در حال حاضر به‌روز شدن اطلاعات توییتر انجام می‌گیرد، اما انتظار نمی‌رود که به‌روز رسانی اطلاعات فیس‌بوک و مای‌اسپیس در نتایج جست‌وجو، تا سال 2010 امکان‌پذیر شود.

براساس این گزارش، جریان اطلاعات بلادرنگ علاوه بر این که در صفحه نتایج معمولی گوگل به نمایش درخواهد آمد، روی گوشی‌های هوشمند نظیر آیفون و گوشی‌ها ی مبتنی‌بر سیستم‌عامل آندرویید گوگل نیز در دسترس خواهد بود. در حالی که گوگل جزییات مالی‌ قراردادش با توییتر، مای‌اسپیس و فیس‌بوک را فاش نمی‌کند، فیس‌بوک در بیانیه‌ای عمومی‌اعلام کرد از این همکاری هیچ پولی عایدش نمی‌شود و به‌روز رسانی‌های این سایت که در گوگل به نمایش درمی‌آید، مربوط به صفحات پروفایل کاربران این شبکه اجتماعی می‌شود و هر کسی می‌تواند این اطلاعات را از طریق وب ببیند.

مقامات گوگل راه‌اندازی این سرویس را از نظر فنی یک رویداد برجسته در دنیای جست‌وجوی اینترنتی دانستند. ماریسا مه‌یر، نایب رییس گوگل می‌گوید: جمع‌آوری تمام آپدیت‌ها در عرض چند ثانیه و فراهم کردن امکان جست‌وجوی آنها بلافاصله پس از انتشار روی وب یک شگفت بزرگ در دنیای فناوری است که به کاربران سراسر جهان امکان می‌دهد به سرعت به اطلاعات جدید دسترسی پیدا کنند.

به گفته بیز استون، بنیانگذار توییتر، این شرکت از همکاری با گوگل هیجان زده است. استون می‌گوید: ارتباط، ارتباط، ارتباط! این کاری است که ما از آن سر رشته نداریم، اما گوگل آن را خوب بلد است.

رقابت به اوج می‌رسد

واکنش به بیانیه گوگل در بین وبلاگ‌نویس‌ها عمدتا مثبت بوده است.

باس فن‌دن‌بلد (Bas Fan Den Beld) یکی از نویسندگان وبلاگ searchcowboys.com می‌گوید: جست‌وجوی بلادرنگ ایده فوق العاده ای است و گام بعدی در جست‌وجوی اینترنتی به حساب می‌آید.مایکروسافت هم برای اینکه از رقیب خود عقب نماند، برای نمایش فیدهای توییتر با این شرکت قرارداد بسته است.

رایان سینگل کارشناس وب سایت Wired.com می‌گوید: ابتکار جدید گوگل برای نمایش بلادرنگ اطلاعات، نشان دهنده عزم این غول اینترنتی برای حفظ جایگاه خود در صنعت جست‌وجوی اینترنتی با وجود فشار بی‌سابقه از سوی رقباست.

دن سالیوان، عضو وب سایت searchengineland که آخرین اخبار و اطلاعات موتورهای جست‌وجو را منتشر می‌کند، می‌گوید: مایکروسافت موتور جست‌وجوی بینگ را رو کرد، پس گوگل هم باید زهر چشم می‌گرفت و نشان می‌داد حرف‌های جدیدی برای گفتن دارد.

در حال حاضر گوگل حدود 65 درصد بازار جستوجو را در اختیار دارد و سهم بینگ مایکروسافت که به تازگی با گوگل قرارداد بسته به 30 درصد رسیده است.

رایانش بصری

غول جست‌وجو همچنین از سرویس جدیدی به نام Google Goggles رونمایی کرد.

این سرویس جست‌وجوی تصویری به کاربران امکان می‌دهد به جای استفاده از کلمات، یک عکس را بارگذاری و جست‌وجو کنند.

این ابزار پیشرفته پایگاه داده گوگل را جست‌وجو می‌کند تا اطلاعات مربوط به عکس مورد نظر را ارایه دهد. سرویس Google Goggles در حال حاضر فقط روی پلات فورم موبایلی آندرویید فعال است.

ویک گاندوترا، نایب رییس مهندسی گوگل می‌گوید: ما در آستانه یک سفر بصری و عصر کاملا جدیدی از رایانش هستیم که طی آن ابزارها به ما کمک می‌کنند به جست‌وجو و کاوش دنیای اطراف خود بپردازیم.

منبع : فناوران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا