جیلی Hometruck معرفی شد؛ رقیب جدید کامیون الکتریکی تسلا Semi
خودروساز چینی جیلی (Geely) از یک کامیون الکتریکی پیشرفته تحت عنوان Hometruck رونمایی کرد.
محصولی که از آن به عنوان رقیب جدید کامیون تسلا Semi یاد میشود و به گفته جیلی، از سال ۲۰۲۴ وارد خیابانها خواهد شد. مایک فن، از مدیران ارشد این شرکت در مصاحبهای اعلام کرد که این کامیون الکتریکی برای عرضه در بازارهای جهانی طراحی شده و به زودی شاهد عرضه آن در ژاپن، کره جنوبی، آمریکای شمالی و کشورهای اروپایی خواهیم بود.
جیلی در حالی قدم به عرصه تولید کامیونهای الکتریکی گذاشت که تا پیش از این، چند شرکت خودروساز بزرگ از جمله دایملر، BYD و تسلا رسما از محصولات خود رونمایی کردهاند. اگرچه کامیون الکتریکی تسلا در سال ۲۰۱۷ معرفی شد، اما تولید و عرضه آن تاکنون به تعویق افتاده است.
به گفته جیلی، کامیون Hometruck در مدلهای متانول هیبریدی و تمام الکتریکی عرضه خواهد شد. باتریهای متانولی، فناوری جدیدی است که مهندسان جیلی در طی سالهای اخیر در حال کار روی آن بودهاند.
همچنین باتریهای این کامیون قابل تعویض است که برای آن دسته از رانندگانی که تمایلی به انتظار برای پُر شدن شارژ باتری ندارند، قابلیتی کاربردی محسوب میشود. فضای داخلی کابین نیز بسیار مدرن و به امکانات مختلفی همچون دوش حمام، توالت، یخچال، تخت یکنفره، آشپزخانه و همچنین ماشین لباسشویی مجهز شده است.
جیلی قصد دارد تا قابلیت رانندگی خودران را نیز به Hometruck اضافه کند که به گفته این شرکت، این فناوری در سه مرحله به این کامیون اضافه خواهد شد. تا سال ۲۰۲۳، بخشی از حالت رانندگی خودران به این کامیون اضافه خواهد شد و تا سال ۲۰۲۶ نیز، به امکانات و سیستمهای خودران پیشرفتهتری مجهز خواهد شد. و بالاخره در سال ۲۰۳۰ نیز حالت رانندگی تمام خودران را در Hometruck شاهد خواهیم بود.
در حال حاضر، جهان با بحران تراشه مواجه است و این مسئله، منجر به افزایش قیمت مواد خام و قطعات الکترونیکی شده است. در این بین، قیمت لیتیوم نیز به بالاترین حد خود رسیده و طبق گزارش Benchmark Mineral Intelligence، تولیدکنندگان باتری اخیرا افزایش قیمت محصولات خود را به خودروسازان تحمیل کردهاند که این امر میتواند باعث افزایش قیمت محصولاتی شود که قرار است بین سالهای ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۴ عرضه شوند.
همچنین این بحران، تولیدات خودراسازان را نیز محدود کرده و شرکت جیلی نیز از این قاعده مستثنی نیست. با این حال، جیلی و دیگر خودروسازان امیدوارند که طبق پیشبینی تحلیلگران، بحران تراشه ظرف چند سال آینده برطرف شود و تولید خودروها طبق برنامهریزی و روال قبل صورت گیرد.