تکنولوژی

آیا سلیمانی از وزارت ارتباطات می رود؟

شنيده‌ها حاكي از آن است كه در آينده‌اي نه ‌چندان دور در وزارت ارتباطات شاهد تغييرات كلي از جمله تغيير وزير،معاونان و برخي مديران شركت‌هاي زيرمجموعه وزارت ارتباطات خواهيم بود.

ایلنا: صحبت‌هاي اخير رئيس‌جمهور مبني بر تغيير در كابينه شايعات تغيير وزير ارتباطات را قوت بخشيده است.

به گزارش خبرنگار ايلنا، به گفته محمود ‌احمدي‌نژاد، در دولت آينده برخي از وزيران تغييركرده و يا جابه‌جا مي‌شوند كه براساس شنيده‌ها يكي ازاين تغييرات، تغيير و حذف محمد سليماني وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات است.

تغيير وزير ارتباطات
محمد سليماني وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات دولت نهم در مرداد ماه سال 84 با راي 220 نماينده توانست تصدي وزارت ارتباطات را برعهده گيرد. در همان زمان و در دومين روز راي‌گيري از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، ملكي نماينده مشكين‌شهر به عنوان اولين مخالف سليماني، وزير پيشنهادي فناوري ارتباطات گفت: سليماني تخصص دارد ولي قاطعيت ندارد، به عبارتي آقاي سليماني از نظرتعهد، تخصص و تحقيق از هر نظر مورد تاييد است ولي همانطور كه مي‌دانيد يكي از فاكتورهاي اصلي مديريت، ذاتي بودن آن است.

وي تصريح كرد:ممكن است از نظر تخصص انسان چيزهايي را فراگيرد اما بايد در كارهاي اجرايي هم تجربه داشته باشد و من در بررسي‌هاي خود به اين نتيجه رسيدم كه ايشان در وزارتخانه موردنظر خود نمي‌توانند قاطعيت داشته باشد.

براساس اين گزارش، شايد در آن موقع كسي به اين نكته توجه نكرد ولي تصميم‌گيري‌هاي بعدي وزير ارتباطات و مصاحبه‌هايي كه كرد از عدم قاطعيت ايشان خبر مي‌داد كه از جمله اين‌ تصميمات در دوران تصدی وی، تضعيف حوزه اینترنت ایران بود تا جایی‌که در حال حاضر ایران حتی با کشورهای همسایه خود نظیر پاکستان نیز قابل قیاس نیست.

در دوران تصدی وي سرعت اینترنت در كشور به ۱۲۸ كيلو محدود شد، البته با اعتراضات گسترده، وی این محدودیت را برای کاربران حقوقی (شركت‌ها) از بين برد ولي کاربران حقیقی همچنان با اين مشكل مواجه بودند،چنانكه سقف سرعت اینترنت در ایران نیز در دوران وی بر روی ۵۱۲ کیلو ثابت ماند.

از ديگر مشكلات پيش آمده در دوران تصدي وي، نفوذ پيش از حد رئيس شركت زيرساخت و مداخله در فعاليت شركت‌هاي اينترنتي مجاز بود كه با وجودي كه مداخله در فعاليت يا عدم‌ فعاليت يك شركت از وظايف سازمان رگولاتوري است ولي عملا شركت زيرساخت در اين مسائل دخالت كرد و وزير ارتباطات نيز نتوانست تصميم قاطعي جهت رفع اين معضل و حل مشكلات شركت‌هاي اينترنتي و ضرر وارده به بخش خصوصي بگيرد.

به هر حال با همه كاستي‌ها،چهار سال گذشت و نوبت به انتخاب وزير دولت دهم رسيد ولي برخي اخبار حاكي از اين است كه شخص سليماني قبل از انتخاب وزراي دولت دهم از رفتن صحبت كرده و خواستار ادامه فعاليت خود در دانشگاه‌ه به عنوان يك استاد و محقق شده است كه البته به دليل صميميتي كه بين محمد سليماني و رئيس‌جمهور وجود دارد، رد اين خواسته بعيد به نظر مي‌رسد.

تغيير برخي مديران و معاونان وزير ارتباطات
وزير ارتباطات در هنگام دريافت پيشنهاد تصدي‌گري وزارت ارتباطات با اين پيش‌شرط حاضر به پذيرش اين پست شد كه از دكتر وفا غفاريان به عنوان معاون خود و رئيس هيات مديره مخابرات استفاده كند،كه اين شرط پذيرفته شد و غفاريان به سمت معاونت وزير ارتباطات منصوب شد.
به گزارش ايلنا،متاسفانه وي در دوران معاونت خود دچار مشكلات جسمي شد كه بنا به توصيه پزشكان، بايد وظايف و فعاليت‌هاي خود را اهش مي‌داد كه اين امر بنا به تاييد دوستان وي در مخابرات در سال جاري انجام خواهد گرفت و وي از برخي مقا‌م‌هاي خود كناره‌گيري كرد.
بر اساس اين گزارش،يكي ديگر از بخش‌هاي مهجور مانده در وزارت ارتباطات در 4 سال‌گذشته،شوراي عالي فناوري اطلاعات و در راس آن عبدالمجيد رياضي دبير شورا است كه عملاَ بعد از تغيير اساسنامه شركت فناوري اطلاعات تمام بحث‌هاي IT به اين شركت ارجاع شده و رياضي را از يك معاون پرشور كه از طرح‌هاي ملي (كارت ملي‌، اينترنت ملي، اينترانت ملي، ديتا سنتر ملي و..) خبر مي‌داد، به يك حاشيه‌نشين تبديل كرد.

در ابتداي دعوت به كار از رياضي قرار بود اين شخص سمت مشاور IT وزارت ارتباطات را برعهده گيرد ولي وي به سمت معاونت وزير و دبير شوراي عالي فناوري اطلاعات دست پيدا كرد كه هم‌اكنون به نوعي با شركت فناوري اطلاعات و سعيد مهديون در رقابت است.

در حال حاضر در بخش آي‌تي شاهد ارائه طرح، اجرا و مصاحبه از سوي مهديون مديرعامل شركت فناوري اطلاعات هستيم و به احتمالي قوي ممكن است معاونت فناوري اطلاعات از وزارتخانه حذف شود و باز هم برخي اخبار حاكي از اين است كه رياضي در شان خود نمي‌بيند كه بازهم در اين بخش و با اين اوضاع فعاليت كند.

برا اساس اين گزارش يكي ديگر از تغييراتي كه شايد در آينده‌اي نزديك در زيرمجموعه‌هاي وزات ارتباطات شاهد باشيم اعلام بازنشستگي رئيس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي، محمود خسروي است.

وي در حال حاضر منتظر بازنشستگي است كه طبق سنوات كاري خسروي بايد به زودي حكم آن صادر شود و برخي شواهد نشان‌دهنده آن است كه ايشان به دليل تحمل فشار زياد در اين سازمان، به‌خصوص در بحث اپراتور سوم تنها به بازنشستگي خود مي‌انديشد. در حال حاضر اما اكثر تصميم‌گيري‌ها در رگولاتوري توسط معاون سازمان، مهندس صبوحي انجام مي‌گيرد.
تغيير مهندس ظهوري‌فر،رييس شركت زير ساخت نيز از اتفاقات ديگري است كه اكنون از آن زياد صحبت مي‌شود.
وي كه حكم بازنشستگي خود را در سا 87 دريافت كرده از اين سمت كناره‌گيري نكرد و خواستار اين شد كه يكسال ديگر هم به كار خود ادامه دهد كه بالطبع در هنگام آغاز به كار دولت دهم اين يكسال نيز به پايان مي‌رسد؛ ولي حضور و عدم حضور ظهوري‌فر در هاله‌اي از ابهام قرار دارد.
عدم تاثيرگذاري دكترمحامدپور،معاونت پژوهش و آموزش وزير ارتباطات از مسكلاتي است كه مي‌گويند در وزاردت ارتباطات وجود دارد .وي كه زماني بعد از كهزادي و سليماني گزينه سوم احمدي‌نژاد براي دريافت پست وزارت ارتباطات بود در حال حاضر تنها در سمت خود در مركز تحقيقات مخابرات فعال است و در بخش معاونت پژوهشي خود از عملكرد آنچناني برخوردار نيست ممكن است در اين بخش نيز تغييراتي داده شود.

البته برخي شنيده‌ها حاكي از آن است كه شايد وي با يك برنامه استراتژيكي بتواند جايگاه سليماني را از آن خود كند.

تغيير مهندس يوسف‌پور رییس کمیته راهبردی شبکه‌های نسل جدید و عضو هيات مديره شركت مخابرات نيز بر اساس شنيده‌ها دور از ذهن نيست چرا كه طبق محاسبات زمان بازنشستگي او فرارسيده است.وي درگذشته رياست شركت زيرساخت را برعهده داشت و از سوي وزير بركنار شد اما در حال حاضر عملاَ كار اجرايي ديگري انجام نداده و بدون برنامه‌ريزي جديد هم نمي‌توان وظيفه جديدي را به وي محول كرد.
گمانه‌زني خبرنگار ايلنا نشان مي‌دهد كه در وزارت ارتباطات در آينده نزديك شاهد تغييرات كلي وزير، معاونان و برخي مديران شركت‌هاي زيرمجموعه وزارت ارتباطات خواهيم بود، ولي به هرحالي هركسي مي‌آيد و هر كسي مي‌رود اميدواريم ركود موجود در بخش فناوري اطلاعات و مخابرات پايان داده و طرح‌هاي خود را به موقع اجرايي كند.
پايان پيام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا