تکنولوژی

دور جديد رقابت‌هاي روبوکاپ 2009 از امروز آغاز مي‌شود

براساس برنامه اعلام شده از سوي مقامات رقابت‌هاي روبوکاپ 2009، دو روز اول به آماده‌سازي و راه‌اندازي تيم‌ها اختصاص يافته و مسابقات رسما از اول ژوييه آغاز خواهد شد.

فناوران – رقابت‌هاي فوتبال روبوکاپ 2009 در پنج بخش رقابت‌هاي شبيه سازي، رقابت‌هاي ليگ کوچک، رقابت‌هاي ليگ موسط، ليگ‌هاي سکوي استاندارد و ليگ روبات‌هاي انسان نما برگزار خواهد شد. بخش شبيه‌سازي خود به سه قسمت دو بعدي، سه بعدي و سه بعدي پيشرفته تقسيم مي‌شود که علاوه بر تيم‌هاي مختلف جهان، چندين تيم ايراني نيز در آن شرکت دارند.

در بخش ليگ شبيه‌سازي دو بعدي تيم HelliBASH از دبيرستان علامه حلي و به رهبري پوريا کاوياني، تيم LEAKIN DROPS از دبيرستان ميرزا کوچک خان و به رهبري ميثم وثوق پور، Nemesis از دانشگاه امير کبير به هدايت محراب نوروزي طلب، RoboSampad از موسسه فرهيختگان منتظر و دبيرستان شهيد بهشتي به رهبري حسين مبشر و UnKnown09 از دانشگاه آزاد لاهيجان و به هدايت مصطفي رفايي شرکت خواهند داشت. تعداد نفراتي که از ايران در اين ليگ شرکت دارند در حدود 33 نفر اعلام شده است. در ليگ سه بعدي نيز تيم‌هايي از دانشگاه آزاد قزوين، دانشگاه فردوسي مشهد، دبيرستان علامه حلي، دانشگاه آزاد اسلامي ايران، دانشگاه رجايي و دانشگاه آزاد اسلامي دماوند با بيش از 30 شرکت کننده حضور دارند. همچنين در بخش سه بعدي پيشرفته نيز گروه روباتيک زيگورات شرکت خواهد داشت. بخش ليگ شبيه‌سازي بدون نياز به حضور فيزيکي روبات ها، تنها بر روي شبيه‌سازي ليگ، بررسي هوش مصنوعي و استراتژي تيم‌ها تمرکز دارد.

در ليگ روبات‌هاي متوسط نيز تيم‌هاي 5 تايي در ميان زميني 18 در 12 متري به رقابت با يکدگر خواهند پرداخت. هر يک از روبات‌ها به حسگرها و رايانه‌هاي آن‌بردي مجهز هستند که با استفاده از آن به آناليز موقعيت مسابقه خواهند پرداخت. تنها گروهي 14 نفره از دانشگاه آزاد قزوين در اين بخش ار رقابت‌ها نماينده ايران خواهد بود.در رقابت‌هاي سکوي استاندارد، روبات‌هاي شرکت کننده تماما خودکار بوده و هيچ کنترل خارجي از طريق انسان يا رايانه بر روي آنها قرار نخواهد داشت. تنها نماينده ايران در اين بخش مسابقات لابراتوار تحقيقات مکاترونيک بخش الکتريک مهندسي فناوري اطلاعات و رايانه دانشگاه آزاد قزوين خواهد بود.

رقابت‌هاي روبات‌هاي انسان نما در دو بخش روبات‌هاي کودک و روبات‌هاي نوجوان با ارتفاعي برابر 30تا60 سانتي‌متر و 100 تا 160 سانتي‌متر برگزار خواهد شد. روبات‌هاي اين رقابت‌ها کاملا انسان نما بوده و بايد طي انجام فعاليت‌هاي رايج فوتبال، توانايي حفظ تعادل، شناسايي بصري توپ، شناسايي بازيکن ديگر، موقعيت يابي خود در زمين، و بازي تيمي را داشته باشد. در بخش روبات‌هاي کودک، RONITOK از شرکت فناوران ايران و در بخش روبات‌هاي نوجوان موسسه روباتيک و هوش مصنوعي دانشگاه آزاد خوراسگان با تيم Persia حضور خواهند داشت. به طور کلي در بخش فوتبال روبوکاپ 2009 در حدود 25 تيم از سراسر جهان شرکت خواهند داشت. روبوکاپ امداد از قسمت‌هاي جديد رقابت‌هي روبوکاپ به شمار مي‌رود که با هدف ارايه توانايي

تصميم گيري اضطراري به روبات‌ها با کمک يکپارچگي اطلاعات مرتبط با موقعيت اضطراري، توانا ساختن روبات‌ها در پيش بيني، برنامه‌ريزي و همکاري با انسان به رقابت‌ها افزوده شده است. در بخش عوامل روباتيک (Agent) رقابت شبيه‌سازي SBCe-Savior از دانشگاه شهيد بهشتي تهران، S.O.S. از دانشگاه امير کبير، MRL دانشگاه آزاد قزوين، تيم NewIdea، تيم Lotus از لابراتوار تحقيقات روباتيک دانشگاه علوم کاربردي و فناوري شعبه پاسارگاد، POSEIDON09 از دبيرستان استعدادهاي درخشان فرزانگان شرکت مي‌کنند. همچنين در قسمت رقابت‌هاي شبيه‌سازي شده سازماني تيم MRL دانشگاه آزاد قزوين حضور خواهد داشت.

در قسمت ليگ روبوکاپ امداد و در بخش ليگ حقيقي امداد، ايران با پنج تيم حضور خواهد داشت. تيم‌هاي AriAnA از دانشگاه آزاد تهران مرکز، تيم MRL دانشگاه آزاد قزوين، Resquake دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي، YRA از دانشگاه آزاد اسلامي يزد و Pasargad از دانشگاه اميرکبير نمايندگان ايران در اين بخش از رقابت‌ها به شمار مي‌رود.

RoboCup@ Home قسمتي جديد از رقابت‌هاي روبوکاپ است که بر کاربردهاي حقيقي و تعامل روبات‌هاي انسان نما با انسان تاکيد خواهد داشت. هدف از افزوده شدن اين قسمت به رقابت‌ها گسترش کاربردهاي مفيد روبات‌ها به منظور همکاري و ياري رساندن ين ابزار به انسان‌ها عنوان شده است. سه تيم Sourena از دانشگاه امير کبير، RoboCit از دانشگاه فردوسي مشهد و تيم MRL دانشگاه آزاد قزوين در اين بخش از مسابقات حضور خواهند داشت.قسمت ليگ فوتبال جونيور قسمتي است که به نوجوانان اختصاص يافته و به سه بخش فوتبال، رقص و امداد تقسيم شده است. دبيرستان علامه حلي و امام جواد در ليگ A و علامه حلي و فرزانگان امين در ليگ B فوتبال اين رقابت‌ها شرکت دارند. همچنين موسسه پژوهشسرا 2 در ليگ امداد اوليه و شرکت ره آورد رابط صنعت در ليگ ثانويه اين مسابقات حضور دارند.

ليگ نهايي اين دوره از رقابت‌ها با نام نمايش يا Demonstration به نمايش دادن ايده‌ها و طرح‌هاي جديد براي ساختن روبات‌هاي پيشرفته‌تر و زمينه‌هاي تحقيقاتي مختلف خواهد پرداخت. اين ليگ در سه قسمت نانو گرام، واقعيت ترکيبي و رقابت‌هاي هاکي فستو انجام مي‌گيرد. تيم MRL دانشگاه آزاد قزوين تنها تيم ايراني است که در قسمت واقعيت ترکيبي حضور دارد.

براساس برنامه دقيق اعلام شده برگزاري رقابت‌هاي روبوکاپ 2009، تاريخ 29 تا 30 ژوئن به آماده‌سازي و راه‌اندازي تيم‌ها اختصاص داده شده است.

مراسم افتتاحيه رقابت‌ها در اول ژوييه 2009 انجام خواهد گرفت. از اول تا سوم ژوييه رقابت‌هاي مقدماتي و از چهارم تا پنجم ژوييه رقابت‌هاي نهايي انجام خواهند گرفت. مراسم اختتاميه و اهدا جوايز نيز در روز 5 ژوييه برگزار خواهد شد.ميزبان اصلي اين دوره از رقابت‌ها دانشگاه فناوري گرايز اعلام شده و گفته مي‌شود در حدود 700 روبات در قالب صدها تيم از ميان حدودا 40 کشور شرکت کننده در اين رقابت‌ها حضور خواهند داشت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا