مانيتورهاي قاچاق سامسونگ جمعآوري شد
بازارهاي كامپيوتر تهران هفته گذشته، ميزبان طرحهاي مختلفي از سوي دولت بود.
از طرح تشويقي بازرسي گرفته كه توسط وزارت بازرگاني انجام شد و نارضايتي فروشگاهها را در پي داشت تا طرح اجباري جمعآوري مانيتورهاي قاچاق كه مجري آن ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز بود و بيسرو صدا صورت گرفت.
طي هفته گذشته بازرسان وزارت بازرگاني طي يك اقدام تشويقي بازرسي به سراغ فروشگاههاي بازارهاي كامپيوتر تهران كه ويترين دارند، رفتند و مغازه داران را تشويق به نصب برچسب قيمت بر روي كالاها كردند.
در اين طرح بازرسان با كنترل و مطابقت دادن فاكتور خريد و فروش كالا با قيمت عرضه آنها، در پي كشف تخلفهاي احتمالي گرانفروشي بودند.
اما از آنجا كه قيمتها در بازارهاي صنف كامپيوتر و IT حتي ساعتي هم تغيير ميكند، بازاريان از اين طرح استقبال نكرده و اظهار نارضايتي كردند.
سعيد دهباشي، يكي از فعالان بازار رضا با اشاره به اينكه اين طرح در صنف كامپيوتر جواب نميدهد، به خبرنگار فناوران گفت: چون نوسان قيمت در بازار كالاهاي كامپيوتر بسيار بالا است و نرخها در بازار IT هميشه در حال تغيير است، اين طرح در بازار كامپيوتر جواب نميدهد.
وي افزود: سود كالاهاي كامپيوتر از قبيل مادربورد، كارت گرافيكي، هارد، پردازنده و غيره بسيار كم است و زيرفروشي بيشتر در اين بازار عرف است تا گران فروشي.
به گفته دهباشي، به دليل رقابت شديد در بازار كامپيوتر، اتيكت زدن بر روي كالاهاي كامپيوتري پشت ويترين براي بازاريان مقدور نيست و اگر هم باشد بيشتر جنبه فرمايشي و نمايشي دارد.
اما دومين طرحي كه هفته گذشته در بازار به اجرا درآمد، ضبط و جمعآوري مانيتورهاي قاچاق از سطح بازار بود كه توسط ماموران انتظامي ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز انجام شد.
به گزارش سايت اقتصاد پنهان (پايگاه اطلاعرساني ستاد مركزي مبارزه با قاچاق كالا و ارز) اين طرح در مراكز تجاري كامپيوتر تهران از جمله مركز كامپيوتر ايران، علاالدين و بازار رضا اجرا شده و تعداد زيادي از مانيتورهاي قاچاق كه فاقد متولي خاصي در كشور بوده و بدون گارانتي توزيع ميشد، جمعآوري شد.
بر اساس اين گزارش، يك محموله بزرگ مانيتورهاي سامسونگ با جعبههاي خاكي رنگ كه هيچ گونه اطلاعات و مشخصاتي از كشور توليد كننده روي آن درج نشده بود در يكي از مبادي ورودي شيراز كشف و ضبط شد.
همچنين طي ماههاي گذشته تعداد زيادي از اين مانيتورها كه با رنگ خاكي جعبه آن معروف شده است، وارد كشور شده و خسارات فراواني به توليد كننده قانوني آن در ايران وارد كرده است.
اكثر مانتيورهاي اين محموله كشف شده در مدلهاي 923NW، 933SN، 943NWX و 723N وارد شده و فاقد كيفيت لازم است.
براساس اين گزارش، سواستفاده قاچاقچيان و بي اطلاعي مصرفكنندگان از قاچاق بودن اين كالاها بعضا موجب خريداري كالاي نامرغوب و بدون گارانتي شده و در هنگام نياز به خدمات باعث بروز نارضايتي ميان خريداران شده است.
در حالي كه پشتيباني از صادارات از اهداف اصلي دولت است، قاچاق به عنوان يك عامل بازدارنده باعث جلوگيري از توليد انبوه و عدم صادرات توليدات داخلي شده و صدمات زيادي به توليدكنندگان اين محصول وارد كرده است كه يكي از عواقب آن كاهش اشتغالزايي در اين صنعت است.
منبع : فناوران