تکنولوژیهوش مصنوعی

توصیه مدیرعامل انویدیا به دانشجویان: AI را مثل زبان دوم بیاموزید

واشنگتن دی‌سی، ۳۰ آوریل- جنسن هوانگ، رئیس و مدیرعامل شرکت Nvidia، در جریان نشست Hill and Valley Forum در کنگره آمریکا درباره نقش هوش مصنوعی و بازگشت تولید آمریکایی سخنرانی کرد. این نشست با حضور قانون‌گذاران، مدیران فناوری و سرمایه‌گذاران خطرپذیر با محوریت فناوری و امنیت ملی برگزار شد.

هوانگ می‌گوید اگر دوباره دانشجو می‌بود، از فرصت‌های بی‌نظیر هوش مصنوعی مولد برای ساختن یک مسیر شغلی موفق استفاده می‌کرد.

«اولین کاری که انجام می‌دادم، یاد گرفتن هوش مصنوعی بود.»

او در یک اپیزود از برنامه Huge Conversations با مجری‌گری کلو آبرام به این موضوع اشاره کرد و ابزارهایی مانند ChatGPT، Gemini Pro و Grok را نام برد.

«یاد گرفتن تعامل با هوش مصنوعی مثل این است که یاد بگیری چطور سوال‌های خوب بپرسی. گفت‌وگو با هوش مصنوعی به مهارت و نوعی هنر در نوشتن پرامپت نیاز دارد. نمی‌توانی فقط تصادفی سوال بپرسی.»

برای مثال، اگر شما یک کارآفرین باشید و کسی فقط بپرسد «کسب‌وکارت چیه؟»، پاسخ دادن سخت می‌شود. ولی اگر بپرسد «مراحل اولیه راه‌اندازی فروشگاه آنلاین چیه؟» شما می‌توانید پاسخ دقیق‌تری بدهید. درباره هوش مصنوعی هم همین‌طور است.

کِلی دنیل، مدیر پرامپت در Lazarus AI، در مقاله‌ای برای CNBC Make It نوشته بود:

«فرض کنید دارید با یک کودک باهوش صحبت می‌کنید. کودکی که می‌خواهد خواسته‌تان را انجام دهد اما همه چیز را درباره‌اش نمی‌داند. این وظیفه شماست که زمینه لازم را برایش فراهم کنید.»

او توصیه می‌کند که پرامپت‌ها را واضح، ساده و گام‌به‌گام بنویسید تا مدل زبانی بهتر بتواند پاسخ تولید کند. حتی می‌توانید مثال هم ضمیمه کنید.

مثال یک پرامپت خوب:

«می‌خواهم در کنفرانس سالانه شرکت، سخنرانی اصلی داشته باشم. لحن سخنرانی شبیه بیل گیتس در دوران اولیه مایکروسافت باشد. متن باید شامل موارد زیر باشد:

  • تبریک به تیم بابت سه‌ماهه اول موفق
  • اشاره به پیشرفت در استراتژی بازاریابی و رسانه
  • معرفی اهداف جدید بهره‌وری و انگیزه دادن به کارکنان»

هوانگ این صحبت‌ها را در شرایطی مطرح می‌کند که طبق گزارش مشترک دانشگاه هاروارد، Common Sense Media و Hopelab، تنها ۱۱٪ از آمریکایی‌های ۱۴ تا ۲۲ ساله به‌طور منظم (هفته‌ای یک یا دو بار) از هوش مصنوعی مولد استفاده می‌کنند. این در حالی است که طبق گزارش LinkedIn Work Change 2025، تا سال ۲۰۳۰، حدود ۷۰٪ مهارت‌های مورد نیاز شغل‌ها به‌واسطه فناوری تغییر خواهند کرد.

هوانگ تأکید می‌کند که تسلط بر هنر پرامپت‌نویسی و توانایی طرح سوال‌های بهتر، مهارتی است که برای سال‌ها اهمیت خواهد داشت، صرف‌نظر از حوزه شغلی افراد.

«اگر امروز دانشجو بودم، مهم نبود که رشته‌ام ریاضی، فیزیک، شیمی یا زیست باشد — حتی مهم نبود که چه حرفه‌ای را انتخاب می‌کنم — همیشه از خودم می‌پرسیدم: چطور می‌توانم از هوش مصنوعی برای بهتر انجام دادن کارم استفاده کنم؟»

 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا