رویدادهای ایرانی

رونمایی‌های بزرگ «ابرآمد» در رویداد ابری‌گپ: مرکز داده و پلتفرم کلاد معرفی شدند

دیتاسنتر ابرآمد قادر است در صورت قطع برق تا ۳۶ روز بدون مشکل به فعالیت ادامه دهد.

شرکت ابرآمد از دیتاسنتر ابری خود با ظرفیت ۵۶ رک و هزینه ساخت ۳۵۰ میلیارد تومانی رونمایی کرد. به گفته مدیران ابرآمد این دیتاسنتر قادر است در زمان قطعی برق بین یک هفته تا ۳۶ روز بدون مشکل و از طریق برق اضظراری به فعالیت ادامه دهد.

مدیران شرکت ابرآمد در جریان رویداد «ابری‌گپ» که در مرکز همایش‌های رایزن برگزار شد، در کنار رونمایی از دیتاسنتر ابرآمد٬ به بررسی پلتفرم ابرآمد، سرویس‌های امنیتی و همچنین چالش‌های٬ دغدغه‌ها و آینده دنیای کلاد در سال‌های پیش رو پرداختند.

 

سعید رحمن، معاون فناوری ابرآمد در خصوص این دیتاسنتر گفت: «این دیتاسنتر با سرمایه‌گذاری بالغ بر ۳۵۰ میلیارد تومان راه‌اندازی شده است. طراحی و پیاده‌سازی مرکز داده از نوع tire ۳ بوده و به گونه‌ای انجام شده که از دو منبع برق مجزا تغذیه می‌شود. نکته جالب در مورد این دیتاسنتر این است که می‌تواند در صورت قطعی برق تا ۳۶ روز بدون هیچ‌گونه اختلالی به فعالیت خود ادامه دهد. در شرایط استفاده حداکثری، این مدت به یک هفته کاهش می‌یابد. همچنین ارتباطات افزونه روی فیبر برای ارتباط با زیرساخت‌های متفاوت کشور و همچنین اینترنت بین‌الملل، از جمله امکاناتی این دیتاسنتر است.»

استانداردها و قابلیت‌های دیتاسنتر ابرآمد

معاون فناوری ابرآمد اضافه کرد: «در مورد لایه اول که مربوط به مرکز داده است توضیحاتی ارائه شد. اما در لایه‌های بالاتر نیز امکاناتی وجود دارد که شامل شبکه، سرورها، و تجهیزات ذخیره‌سازی و پردازشی است. در این مرکز افزونگی به صورت کامل رعایت شده است؛ به این معنا که برای هر تجهیز حداقل دو نمونه پشتیبان وجود دارد.  استاندارد n+۲ به این معناست که تعداد تجهیزات دو برابر از حداقل مورد نیاز بیشتر بوده و دسترسی‌پذیری را تضمین می‌کند. زیرساخت‌های مجازی نیز از قابلیت‌های HA برخوردار هستند که سطح بالایی از دسترس‌پذیری را فراهم می‌آورند.

در لایه‌ه OS، مجموعه‌ای از امکانات و زیرساخت‌های مطمئن فراهم شده است. یکی از لایه‌های پرکاربرد، لایه OS یا همان سیستم‌عامل است که در این بخش، سرویس ماشین مجازی مدیریت‌شده ارائه می‌شود. اغلب کاربران با چالش‌هایی مانند به‌روزرسانی آنتی‌ویروس، امنیت داده‌ها، و جمع‌آوری لاگ‌ها مواجه هستند. این موارد همواره باعث دردسر می‌شود، اما در این سرویس، تمامی این وظایف بر عهده تیم مدیریت قرار می‌گیرد. به این ترتیب، کاربران می‌توانند تمرکز خود را بر روی فعالیت‌های اصلی کسب‌وکار و ارائه خدمات به مشتریان معطوف کنند.

نرم‌افزارهای همکاران سیستم نیز بر روی این ماشین‌های مجازی مدیریت‌شده قابلیت سرویس‌دهی دارند. نرم‌افزارهایی نظیر اتوماسیون و سایر ابزارها می‌توانند به صورت کامل بر روی این زیرساخت بهره‌برداری شوند

رحمن در ادامه عنوان کرد: «برای یکی از محصولات همکاران سیستم، سرویس ویژه‌ای به نام ماشین مدیریت‌ شده راهکاران ارائه شده است. این سرویس با توجه به تجربیات گذشته و انطباق کامل سخت‌افزار و نرم‌افزار طراحی شده است. هدف این سرویس، رفع دغدغه‌های مشتریان و ارائه یک سرویس امن، پایدار و مطمئن با سرعت بالا است.

در نهایت، این شما هستید که تصمیم می‌گیرید آیا مشکلات و دردسرهای مربوط به مدیریت زیرساخت‌ها را خودتان بر عهده بگیرید یا این وظایف را به تیم ما واگذار کنید. از دیگر امکانات این سرویس می‌توان به پشتیبانی ۲۴ ساعته در هفت روز هفته، دسترسی‌پذیری دائمی و مقیاس‌پذیری اشاره کرد. مقیاس‌پذیری به کاربران این امکان را می‌دهد که در هر لحظه و متناسب با نیاز خود، منابع سرور را افزایش یا کاهش دهند. کافی است با تیم پشتیبانی تماس بگیرید تا تغییرات مورد نظر شما در کوتاه‌ترین زمان اعمال شود

رشد شگفت‌انگیز تکنولوژی در زندگی روزمره

فرید فولادی، مدیرعامل ابرآمد در ابتدای این رویداد ابتدا به پیشرفت شگفت‌انگیز تکنولوژی در زندگی مردم طی چند سال اخیر اشاره کرد گفت: «در سال‌های اخیر، تغییرات تکنولوژی و گسترش فناوری به‌گونه‌ای شده است که انسان را حیرت‌زده می‌کند. وقتی به زندگی شخصی خود نگاه می‌کنیم، متوجه می‌شویم که چقدر مهم است به‌روز باشیم و اصطلاحاً «روی لبه تکنولوژی حرکت کنیمبه‌عنوان مثال، حتی اگر به یک گوشی موبایل جدید نیاز نداشته باشیم، ممکن است با قرض کردن پول، آن را تهیه کنیم. این رفتار در زندگی روزمره‌مان، از خانه‌هایمان گرفته تا محل کار، مشهود است. اکنون نیز با ورود هوش مصنوعی، تلاش‌های بسیاری برای شناخت قابلیت‌ها و امکانات آن انجام می‌شود تا بدانیم این تکنولوژی چه تاثیری می‌تواند بر زندگی ما داشته باشد.

مدیرعامل ابرآمد در ادامه به موضوع اصلی این رویداد یعنی به‌کارگیری فناوری‌های جدید در کسب‌وکارها پرداخت و این پرسش را مطرح کرد: «آیا در کسب‌وکارهای خود به‌گونه‌ای عمل می‌کنیم که از فناوری عقب نمانیم؟ یا تنها زمانی که تحت فشار شرایط خاص قرار می‌گیریم، به فکر استفاده از فناوری می‌افتیم؟»

تحول دیجیتال با هوش مصنوعی

فولادی در ادامه به تعریف معنای دقیق تحول دیجیتال  و تاثیر آن در کسب‌وکارها پرداخت و عنوان کرد: «تحولات تکنولوژی باعث شده‌اند که کسب‌وکارها در سراسر دنیا به‌شدت تغییر کنند. آنچه ما به آن «تحول دیجیتال» یا «دیجیتال ترانسفورمیشن» می‌گوییم، بازتعریف ساختارها و مدل‌های کسب‌وکار بر اساس فناوری‌های روز است. این تحول تنها محدود به خرید یا استفاده از ابزارهای دیجیتال نیست، بلکه بازتعریف کامل بیزینس بر مبنای فناوری است. عجیب نیست که بگوییم فناوری‌های امروزی قادرند مدل‌های کسب‌وکار ما را به‌شدت تحت تاثیر قرار دهند. نمونه بارز آن تاکسی‌های اینترنتی است که با ورودشان، مفهوم تاکسی را در دنیا به‌طور کلی تغییر دادند.

فولادی اضافه کرد: «فناوری‌های جدید مانند هوش مصنوعی می‌توانند چنین تغییراتی را ایجاد کنند. هوش مصنوعی امروز تاثیر بزرگی در دنیا دارد و بسیاری از ما درباره آن شنیده‌ایم. اگرچه ممکن است هیاهوی زیادی پیرامون این فناوری وجود داشته باشد، اما آنچه اهمیت دارد، نگاه به تغییرات اساسی است که هوش مصنوعی در زندگی انسان‌ها ایجاد می‌کند. اگر این فناوری می‌تواند زندگی انسان‌ها را تغییر دهد، بدون شک نیازهای آن‌ها را نیز تغییر خواهد داد و این تغییرات می‌توانند کسب‌وکارها را نیز تحت تاثیر قرار دهند

بازار ۴۷۰ میلیارد دلاری هوش مصنوعی تا سال ۲۰۲۷

فولادی: پیش‌بینی می‌شود ارزش بازار هوش مصنوعی تا سال ۲۰۲۷ به ۴۷۰ میلیارد دلار برسد

مدیرعامل ابرآمد در ادامه به ارزش بازار هوش مصنوعی و تاثیرات آن در کل دنیا طی چند سال اخیر اشاره کرد. به گفته فولادی بازار هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۲ حدود ۸۷ میلیارد دلار ارزش داشت و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۷ به ۴۷۰ میلیارد دلار برسد.

فولادی اضافه کرد: «اما این آمار تنها به اعداد محدود نمی‌شود، بلکه نشان‌دهنده تحولی عظیم در دنیا است. اگرچه امروز کاربرد هوش مصنوعی در بسیاری از دستگاه‌ها مانند ماشین و گوشی دیده می‌شود، اما استفاده‌های اصلی آن در کسب‌وکارها هنوز در ابتدای راه استبا ظهور هوش مصنوعی، مدل‌های کسب‌وکار به‌طور کلی تغییر خواهند کرد. بسیاری از کسب‌وکارهایی که در گذشته موفق بودند، ممکن است در صورت عدم توجه به این تحولات از بین بروند. در مقابل، کسب‌وکارهای جدیدی نیز به وجود خواهند آمد که پیش‌تر تصورشان دشوار بود.

فناوری دیگری که باید به آن توجه کنیم، «اینترنت اشیا» یا IoT است. این فناوری قصد دارد تمامی دستگاه‌ها، وسایل و تجهیزات را به اینترنت متصل کند. از یخچال‌های خانه گرفته تا ماشین‌آلات صنعتی، همه می‌توانند به هم متصل شوند و داده تولید کنند. پیش‌بینی می‌شود در آینده حجم عظیمی از داده‌ها از این دستگاه‌ها به دست آید که می‌تواند تحلیل و استفاده از این داده‌ها را تغییر دهد.

این تغییرات تکنولوژی نیازها و الزامات جدیدی برای کسب‌وکارها ایجاد می‌کند. کسب‌وکارها باید با این نیازها سازگار شوند و از فناوری‌های پیشرفته استفاده کنند. ما امروز در جمعی هستیم که هدف اصلی آن تمرکز بر زیرساخت‌های فناوری اطلاعات و آمادگی برای تحول دیجیتال است

فولاید در ادامه به مثال در زمینه سازگاری کسب‌وکارها در زمینه فناوری‌های جدی اشاره کرد . گفت: «یکی از مثال‌های جالب در این زمینه، خدمات پس از فروش است. فرض کنید شرکتی با حجم متن شما را با همان ساختار و محتوای کامل، اما به لحن رسمی‌تر و روان‌تر بازنویسی می‌کنم:

تصور کنید که شرکتی هستید که بخش عمده‌ای از فعالیت‌های شما به خدمات پس از فروش مرتبط است. این خدمات با حجم بالایی همراه هستند و نیازمند پاسخگویی دقیق و به‌موقع به مشتریان است. زمانی که مشتریان تماس می‌گیرند، بخشی از تماس‌ها برای دریافت اطلاعات و راهنمایی است. این امر نیازمند تعداد زیادی نیروی انسانی است که بتوانند به طور مداوم پاسخگو باشند. معمولاً در برخورد با مسائل تکراری، تیم پشتیبانی خسته و کم‌حوصله می‌شود که این امر می‌تواند منجر به نارضایتی مشتریان شود.

در این شرایط، فناوری هوش مصنوعی می‌تواند به طرز چشمگیری فرآیندها را بهبود بخشد. برای مثال، در یکی از صنایع کشورمان، دو شرکت مشابه وجود دارند که خدمات پس از فروش ارائه می‌دهند. یکی از این شرکت‌ها ۴۰۰ نیروی انسانی برای این بخش دارد، در حالی که دیگری تنها با ۱۳ نیرو فعالیت می‌کند. تفاوت در استفاده از هوش مصنوعی است. امروزه، هوش مصنوعی می‌تواند تماس‌ها را پاسخ دهد، صدای مشتری را تشخیص دهد، راهنمایی‌های لازم را ارائه دهد و در صورت نیاز مشتری را به کارشناسان مربوطه متصل کند.

با این توضیح، هر مدیری به این فکر می‌افتد که چرا از این تحول استفاده نکند. اما اجرای این فناوری نیازمند منابعی مانند GPU، سرورها و فضای ذخیره‌سازی است. این تجهیزات گران‌قیمت هستند و نیازمند سرمایه‌گذاری‌های سنگین. با این حال، ارائه‌دهندگان خدمات رایانش ابری، مانند ابرآمد، این امکان را فراهم کرده‌اند که شما به جای خرید تجهیزات گران‌قیمت، بر اساس میزان استفاده خود هزینه کنید

رایانش ابری؛ راه‌حل استراتژیک کسب‌وکارها

فولادی در پایان صحبت‌های خود عنوان کرد: «رایانش ابری به کسب‌وکارها انعطاف‌پذیری و مقیاس‌پذیری ارائه می‌دهد. به عنوان مثال، اگر شما تصمیم بگیرید یک هفته دیگر پروموشنی اجرا کنید که منجر به افزایش ۲۰ برابری تراکنش‌های وب‌سایت شما شود، سازمان‌هایی که از رایانش ابری استفاده می‌کنند به راحتی منابع لازم را تأمین می‌کنند. اما سازمان‌هایی که از زیرساخت‌های سنتی استفاده می‌کنند، با چالش‌هایی همچون خرید و پیاده‌سازی سرورهای جدید مواجه می‌شوند.

رایانش ابری راه‌حلی استراتژیک برای سازمان‌هایی است که قصد دارند در بازار رقابتی امروز موفق باشند. اما این تحول باید به صورت تدریجی و مرحله‌ای انجام شود. برای آغاز این مسیر، بهتر است بخشی از کسب‌وکار خود را به رایانش ابری منتقل کنید و به تدریج تمامی بخش‌ها را به این فناوری متصل کنید.

ابرآمد، با ارائه خدمات حیاتی و زیرساخت‌های قابل اعتماد، این امکان را برای کسب‌وکارها فراهم کرده است. این شرکت تمرکز خود را بر روی ارائه خدمات رایانش ابری به سازمان‌ها و شرکت‌ها قرار داده و توانسته است نیازهای متنوع در حوزه‌های خرده‌فروشی، پخش و تولید را پوشش دهد

هر ۱۰ ثانیه یک حمله سایبری در دنیا

سارا مشفقی، تحلیل‌گر امنیت سایبری ابرآمد به روی صحنه آمد و ابتدا به ارائه آمارهایی از حملات سایبری در جهان پرداخت. به گفته مشفقی، در هر ۱۰ ثانیه یک حمله سایبری در دنیا رخ می‌دهد که مهم‌ترین دارایی یک سازمان یعنی داده‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد

او در ادامه در خصصو میانگین زمان شناسایی حملات در دنیا گفت: «میانگین زمان شناسایی حملات از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۴ از ۲۰۴ روز به ۱۹۴ روز کاهش یافته است، اما همچنان ۱۹۴ روز زمان بسیار زیادی است. این موضوع به این معناست که ممکن است حمله‌ای در سازمان شما اتفاق افتاده باشد که هنوز شناسایی نشده باشد. همچنین بر اساس آمار معتبر، هزینه یک تیم امنیتی استاندارد متشکل از ۵ تا ۱۰ نفر، میانگین بین ۱۵۰ هزار تا ۵۰۰ هزار دلار در سال است. این هزینه تنها مربوط به نیروی انسانی است و شامل تجهیزات و محل کار نمی‌شود.

شناسایی ۱۵۰ تا ۲۰۰ حمله روزانه در ابرآمد

مشفقی در خصوص شناسایی حملات در ابرآمد به ارائه آمارها و استراتژی‌های این شرکت پرداخت و گفت: «در ابرآمد، ما روزانه بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ تلاش برای حمله ناموفق را در زیرساخت‌های خود شناسایی و مهار می‌کنیمبرای مقابله با این چالش‌ها، ما در ابرآمد با اتخاذ استراتژی «دفاع در عمق» به ایجاد لایه‌های مختلف دفاعی پرداخته‌ایم. این استراتژی به گونه‌ای طراحی شده است که اگر یک لایه نتواند حمله را مهار کند، سایر لایه‌ها این کار را انجام دهند.

یکی از ساده‌ترین و کم‌هزینه‌ترین راهکارها، اسکن مداوم آسیب‌پذیری‌ها و به‌روزرسانی‌های به موقع امنیتی است. ما حتی به‌روزرسانی‌ها را تا حد امکان به صورت خودکار انجام می‌دهیم تا از تأخیر و خطاهای انسانی جلوگیری کنیم. برای مثال، در سال گذشته یک شرکت به دلیل آسیب‌پذیری در یکی از سرورهای خود دچار حمله سایبری شد و در نتیجه آن، بیش از ۳ میلیون دلار خسارت دید

دیگر روشی که مشفقی به آن اشاره کرد، تست نفوذ و سرویس WAF بود. او در این‌باره گفت: «ما مثل یک هکر فکر و عمل می‌کنیم. قبل از اینکه یک نفر آسیب‌پذیری‌ها را پیدا کند و وارد سازمان ما شود، ما آن را پیدا و برطرف کرده‌ایم.»

مشفقی درباره‌ی سرویس WAF ادامه داد: «سرویس WAF یک لایه‌ی دفاعی است که جلوی حملات وب را می‌گیرد. این سرویس تمام ورودی‌های وب‌سایت‌های ما را بررسی می‌کند و جلوی حملات رایج را می‌گیرد. یکی از اصلی‌ترین قابلیت‌های آن یادگیری است. ترافیک‌ها را می‌شناسد، یاد می‌گیرد و اگر رفتار غیرعادی دید جلوی آن را می‌گیرد.»

وی در پایان اشاره کرد: «در ابرآمد، تیم امنیت ما به‌صورت شبانه‌روزی رفتارهای غیرعادی را شناسایی و تحلیل کرده و پاسخ‌های مناسب را ارائه می‌دهد. در همین مدت کوتاهی که این توضیحات ارائه شد، تعداد زیادی از شرکت‌ها قربانی حملات سایبری شدند. ما اینجا هستیم تا امنیت زیرساخت‌ها و داده‌های شما را به بهترین نحو ممکن تأمین کنیم

«سلف سرویس» با ارائه پلتفرم ابرآمد

در ادامه این رویدادامیر رضایی، مدیر توسعه محصول ابرآمد به تشریح «سلف سرویس» ابرآمد بر بستر «پلتفرم ابرآمد» پرداخت.

رضایی در این‌باره گفت: «سرویس‌های سلف‌سرویس ابرآمد در حال حاضر بر بستر پلتفرم قابل دسترسی هستند و این امکان را فراهم می‌کنند که مجموعه‌ای از خدمات ابری خود را به طور مستقل مدیریت و اجرا کنید. در گفتگوهایی که طی سال‌های اخیر با مدیران فناوری اطلاعات انجام شده، مشخص شده است که بسیاری از سازمان‌ها به سرویس‌هایی نیاز دارند که به صورت مدیریت‌شده ارائه می‌شوند. این نوع سرویس‌ها در ارائه‌های گذشته نیز مورد تأکید قرار گرفته‌اند. اما برخی کسب‌وکارها تمایلی ندارند که این خدمات به صورت مدیریت‌شده ارائه شود، زیرا اولاً نمی‌خواهند هزینه‌های مدیریت را متحمل شوند و ثانیاً معتقدند پیچیدگی‌ها یا حساسیت‌های موجود در برخی سرویس‌ها بهتر است توسط خود سازمان مدیریت شود، هرچند که زیرساخت آن‌ها توسط ابرآمد فراهم شود.

او اضافه کرد: «اگر بخواهیم به گذشته نگاهی بیندازیم و دلیل شروع با سرویس‌های مدیریت‌شده را بررسی کنیم، باید بگوییم که ابرآمد به‌عنوان عضوی از گروه شرکت‌های همکاران سیستم، رسالت اصلی خود را بر ارائه سرویس‌های سازگار با نیازمندی‌های نرم‌افزار ERP (راهکاران) همکاران سیستم قرار داده است. اگر به نقشه راه ارائه‌دهندگان خدمات ابری در سطح جهان نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که بسیاری از آن‌ها سرویس‌های مدیریت‌شده را در مراحل انتهایی یا حداقل دیرتر از سرویس‌های سلف‌سرویس ارائه می‌دهند. دلیل این رویکرد در ابرآمد نیز تأمین نیازهای مشخص مشتریان بوده است.

خبر خوب این است که اکنون با ارائه پلتفرم ابرآمد، امکان دسترسی به سرویس‌های سلف‌سرویس فراهم شده است. در گام‌های بعدی نیز سرویس‌های مدیریت‌شده به این پلتفرم منتقل خواهند شد. این بدان معناست که مدیران فناوری اطلاعات از امروز می‌توانند با استفاده از این پلتفرم، زیرساخت‌های خود را به‌طور کامل مدیریت کنند، بدون نیاز به دخالت مستقیم همکاران سیستم یا ابرآمد

مدیر توسعه محصول ابرآمد در خصوص سرویس‌هایی که مدیران فناوری اطلاعات خواستار آن هستند، عنوان کرد: «مواردی نظیر CRM یا Active Directory مورد نیاز این فاراد هستند و ممکن است در حال حاضر به صورت محلی یا در مراکز داده دیگر به‌صورت اشتراکی میزبانی شوند. هدف ابرآمد این است که بخشی از این سرویس‌ها را به فضای ابر عمومی ابرآمد منتقل کند

رضایی خاطرنشان کرد که این فرآیند، گام‌به‌گام انجام خواهد شد و بخش‌هایی از سرویس‌ها همچنان بر روی زیرساخت‌های محلی باقی خواهند ماند.

نحوه استفاده از پلتفرم ابرآمد

رضایی در خصوص نحوه استفاده از پلتفرم ابرآمد افزود: «برای استفاده از پلتفرم ابرآمد، کاربران می‌توانند به وب‌سایت این پلتفرم مراجعه کرده، ثبت‌نام سازمانی انجام دهند و از خدمات و امکانات موجود بهره‌مند شوند. معماری این پلتفرم با تمرکز بر نیازهای سازمانی طراحی شده است. برای نمونه، این پلتفرم با مفهومشبکه خصوصی مجازی” (VPC) آغاز شده است. این بدان معناست که کاربران می‌توانند شبکه‌های ایزوله خود را با فایروال‌های اختصاصی و ماشین‌های مجازی (VPS) موردنیاز در داخل این پلتفرم ایجاد و مدیریت کنند.

سرویس‌های سلف‌سرویس ابرآمد در حال حاضر بر روی بستر پلتفرم این شرکت در دسترس قرار گرفته و این امکان را فراهم کرده است تا کاربران بتوانند خدمات ابری خود را بر اساس نیازهای خود مدیریت کنند. طی گفتگوهایی که در سال‌های اخیر با مدیران محترم فناوری اطلاعات انجام شده، یکی از درخواست‌های اصلی این بوده که برخی از خدمات ابری بدون مدیریت مستقیم ارائه‌دهنده قابل استفاده باشد. دلیل اصلی این درخواست شامل مواردی همچون کاهش هزینه‌های مدیریت و امکان مدیریت بهتر بر پیچیدگی‌ها و نیازهای خاص سازمانی توسط خود کاربران بوده است

مدیر توسعه محصول ابرآمد در خصوص دلایل شروع ارائه سرویس‌های مدیریت‌شده توسط ابرآمد گفت:  «ابرآمد که عضوی از گروه شرکت‌های همکاران سیستم است، از ابتدا تمرکز خود را بر ارائه نرم‌افزار ERP با نام «راهکاران» قرار داده بود. این تصمیم با هدف سازگاری خدمات با نیازهای مشتریان سازمانی همکاران سیستم اتخاذ شد. در مقایسه با دیگر ارائه‌دهندگان خدمات ابری در جهان، سرویس‌های مدیریت‌شده اغلب در مراحل بعدی ارائه می‌شوند. اما در ابرآمد، این خدمات از همان ابتدا در دسترس قرار گرفت.

اکنون با رونمایی از پلتفرم ابرآمد، امکان استفاده از سرویس‌های سلف‌سرویس نیز فراهم شده است. این تغییر به مدیران فناوری اطلاعات این امکان را می‌دهد تا زیرساخت‌های خود را به‌صورت مستقیم و بدون نیاز به مدیریت توسط ابرآمد کنترل کنند. از نرم‌افزارهای سازمانی نظیر ERP گرفته تا خدماتی مانند CRM یا Active Directory که ممکن است در حال حاضر بر روی زیرساخت‌های محلی یا مراکز داده اجاره‌ای قرار داشته باشند، این قابلیت وجود دارد که بخشی از این سرویس‌ها به بستر ابرآمد منتقل شود

قابلیت‌های پلتفرم ابرآمد

رضایی در پایان در خصوص قابلیت‌های پلتفرم ابرآمد اضافه کرد: «پلتفرم ابرآمد با رویکرد سازمانی طراحی شده است و شامل قابلیت‌هایی نظیر شبکه‌های ایزوله (VPC)، ماشین‌های مجازی (VPS)، تنظیمات فایروال، مدیریت دامنه‌ها (DNS)، فضای ذخیره‌سازی ابری (Object Storage) و موارد دیگر می‌شود. تمامی این امکانات همراه با مدیریت مالی و مشاهده ریزمصرف‌ها در دسترس کاربران قرار دارد. کاربران می‌توانند به‌راحتی سرورهای مورد نیاز خود را ایجاد کرده و مشخصات آن‌ها را بر اساس نیاز تنظیم کنند، از جمله انتخاب سیستم‌عامل، پردازنده، حافظه و فضای ذخیره‌سازی.

علاوه بر این، پلتفرم ابرآمد به کاربران این امکان را می‌دهد تا با استفاده از ابزارهای مانیتورینگ پیشرفته، عملکرد سرورها و منابع خود را نظارت کرده و تحلیل‌های لازم را انجام دهند. این ویژگی به سازمان‌ها کمک می‌کند تا با انعطاف‌پذیری و مقیاس‌پذیری بیشتر، هزینه‌های خود را مدیریت کرده و از منابع خود بهینه‌تر استفاده کنند

وی در پایان صحبت‌های خود در خصوص مهاجرت به خدمات ابری گفت: «پیشنهاد ابرآمد برای مهاجرت به خدمات ابری شامل انتقال تدریجی سرویس‌های جدید به پلتفرم است. این فرآیند می‌تواند با سرویس‌هایی نظیر Active Directory و محیط‌های توسعه و تست آغاز شود و در ادامه به خدمات مدیریت‌شده نیز گسترش یابد. این نقشه راه به سازمان‌ها کمک می‌کند تا با اطمینان بیشتر و با کاهش پیچیدگی‌ها، فرایند مهاجرت خود را به خدمات ابری به انجام برسانند

کلاد و آینده زیرساخت‌ها در نگاه مدیران سازمانی

در بخش پایانی این رویداد نیز نشست تخصصی «کلاد و آینده زیرساخت‌ها در نگاه مدیران سازمانی» با مدیریت «شهرام شریف»، دبیر تکنولوژی فردای اقتصاد و با حضور مهدی امیری، نایب رئیس هیئت مدیره «همکاران سیستم»، سینا افلاکی، معاون فناوری اطلاعات شرکت «آماده لذیذ» و امیر شعاعی، مدیر سیستم‌ها و روش‌های «شرکت سهامی مادیران برگزار شد.

وابستگی به کلاد روز به‌ روز در حال افزایش است

مهدی امیری: میزان وابستگی به فناوری در مقایسه با دهه گذشته به‌شدت افزایش یافته است.

مهدی امیری در خصوص وضعیت توسعه فناوری‌های کلاد در ایران گفت:  «در حال حاضر، اگر به تکنولوژی‌هایی که روزانه در ایران استفاده می‌کنیم، نگاه کنیم – از سیستم‌های بانکی، حمل‌ونقل، خرید، تا سیستم‌های حسابداری – مشخص می‌شود که میزان وابستگی به فناوری در مقایسه با دهه گذشته به‌شدت افزایش یافته است. نکته کلیدی این است که این وابستگی هر روز بیشتر می‌شود.

شواهد دیگری نیز وجود دارد؛ به‌عنوان‌مثال، اگر امروز بخواهید حدود ۲۰ رک سرور را برای کسب‌وکار خود فراهم کنید، یافتن محلی با کیفیت مناسب بسیار دشوار است. بسیاری از شرکت‌هایی که مشتری همکاران سیستم هستند، به دلیل نیاز به زیرساخت‌های فناوری، اقدام به ایجاد سرور روم‌های کوچک در مقیاس ۱۰ تا ۱۵ رک کرده‌اند. این موضوع نشان می‌دهد که استفاده از فناوری اطلاعات در ایران به‌شدت در حال افزایش است.»

امیری در ادامه در خصوص عدم تمایل سازمان‌ها به سرویس‌های کلاد عمومی اشاره کرد و گفت: «مشاهدات نشان می‌دهد که بسیاری از شرکت‌ها همچنان تمایل دارند از زیرساخت‌های خصوصی خود استفاده کنند. به‌عنوان نمونه، همکاران سیستم در سال ۱۳۹۵ یک کلاود خصوصی برای ارائه راهکاران ایجاد کرد. با وجود افزایش تعداد ارائه‌دهندگان سرویس‌های پابلیک کلاود در کشور، همچنان میزان استفاده از این مدل بسیار پایین است. به‌طور مثال، در مقایسه با بازار خدمات ابری ایران که ارزش آن ۱۵۰ میلیون دلار اشاره شده، فاصله زیادی وجود دارد. این نشان‌دهنده آن است که ما در ایران هنوز در ابتدای مسیر استفاده گسترده از مفاهیم کلاد عمومی هستیم.

در بررسی دلایل این موضوع، چند عامل اصلی به چشم می‌خورد. یکی از این دلایل، نگرانی‌های امنیتی و حفاظت از داده‌هاست. شرکت‌ها به‌دلیل نگرانی از مسائل امنیتی و قوانین مرتبط با حفظ اطلاعات، ترجیح می‌دهند از زیرساخت‌های داخلی خود استفاده کنند. عامل دیگر به طراحی راهکارهای پیچیده مرتبط است؛ به این معنا که بسیاری از شرکت‌ها تمایل دارند تمام فرآیند طراحی و پیاده‌سازی از زیرساخت تا لایه‌های بالا را خودشان مدیریت کنند. این موضوع در محیط‌های داخلی ساده‌تر است اما در مدل‌های عمومی می‌تواند پیچیدگی‌هایی به همراه داشته باشد.»

مهاجرت به کلاد؛ مزیت‌ها و چالش‌ها

در ادامه سینا افلاکی در خصوص مزیت‌های مهاجرت به سرورهای ابری و تجربه استفاده از سرورهای ابرآمد برای شرکت آماده لذیذ گفت: «کاهش هزینه‌ها در استفاده از زیرساخت‌های ابری کاملاً مشهود است. این موضوع نه‌تنها در تجربه عملی، بلکه به‌صورت عددی و مستند روی کاغذ نیز قابل اثبات است. همچنین، کاهش نیاز به منابع انسانی و نیروی متخصص از دیگر مزایای آشکار است. موضوع امنیت نیز یکی دیگر از مزایای بسیار مشخص استفاده از زیرساخت‌های ابری است که تمامی این موارد به وضوح در این خدمات قابل مشاهده و دریافت هستند.

افلاکی همچنین در خصوص چالش‌های مهم در استفاده از سرورهای ابری طی یک سال اخیر افزود: چالش‌هایی نیز وجود دارد که به‌طور ویژه می‌توان به چالش‌های ارتباطی اشاره کرد. این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است و لازم است بیشتر بر آن تأکید شود. به‌عنوان مثال، در سال ۱۴۰۳ با دغدغه‌های ارتباطی مواجه بودیم که مستقیماً بر عملکرد سرورهای ابرآمد تأثیر گذاشت. این سرورها یکی از حیاتی‌ترین سیستم‌های شرکت ما را پشتیبانی می‌کردند و این مشکلات ارتباطی باعث ایجاد اختلالاتی در عملکرد آنها شد. پاسخ‌های دریافتی از نمایندگان زیرساخت در این خصوص این بود که مشکل برق وجود دارد و حتی با وجود ژنراتورها نیز همچنان این مشکلات وجود دارند.

ماموریت ها و چشم‌انداز ابرآمد

در ادامه مهدی امیری به تشریح ماموریت‌های فعلی و چشم‌انداز ابرآمد طی چند سال آینده پرداخت.

وی در این‌باره گفت: «دو ماموریت برای ابرآمد تعریف شده است. بخش نخست مأموریت، پاسخگویی به نیازهای همکاران سیستم است تا این شرکت بتواند به اهداف خود دست یابد. به‌طور مثال، هنگامی که محصولی جدید مانند هوش مصنوعی عرضه می‌شود، ابرآمد وظیفه دارد نیازهای زیرساختی مرتبط با آن را برآورده کند. این نیازها می‌توانند از نیازهای ساده سخت‌افزاری شروع شده و تا ارائه سرویس‌های پیشرفته‌تر گسترش یابند.

علاوه بر این، مأموریت دیگری نیز برای ابرآمد تعریف شده است که ارائه خدمات به شرکت‌ها و مشتریان برای آسان‌تر، پایدارتر و امن‌تر کردن فعالیت‌های تجاری آن‌ها است. این مأموریت با رویکرد زیرساختی و مبتنی بر فناوری ابری طراحی شده است. خدمات ارائه‌شده می‌توانند از لایه‌های زیرین مانند وی‌پی‌سی (VPC) و وی‌پی‌اس (VPS) گرفته تا لایه‌های امنیتی و سرویس‌های مدیریتی پیشرفته‌تر باشند.»

امیری اضافه کرد: «در چشم‌انداز آینده، هدف ابرآمد این است که تمامی نیازهای زیرساختی مشتریان خود را پاسخ دهد. این هدف در کوتاه‌مدت به‌صورت ارائه خدمات موجود در پلتفرم فعلی محقق شده است و این پلتفرم خود دارای برنامه‌ریزی یک تا دو ساله برای توسعه و ارتقا می‌باشد. برای مثال، برنامه‌های آتی دقیقاً مشخص شده‌اند و ما می‌دانیم که در سال آینده چه قابلیت‌هایی را به این پلتفرم اضافه خواهیم کرد. ارتباط نزدیک همکاران سیستم با شرکت‌های بزرگ، امکان ایجاد شراکت‌های استراتژیک برای تولید و تأمین برق و زیرساخت‌های دیگر را فراهم کرده است. در نتیجه، ایده‌هایی مانند تبدیل شدن به یک سایت زیرساختی یا ایجاد مشارکت‌های کلیدی، بخشی از برنامه‌های آینده این شرکت است و تضمین می‌کند که خدمات ارائه‌شده با اطمینان و کیفیت بالا ادامه یابد.»

امیری همچنین در صحبت‌های خود اشاره کرد که در ساخت دیتاسنتر ابرآمد تمرکز اصلی بر کیفیت به‌جای صرفه‌جویی در هزینه‌ها بوده و در طراحی و اجرای مرکز داده، هزینه‌های بالایی صرف شده اما تأمین کیفیت به‌عنوان اولویت اصلی در نظر گرفته شده است که این امر تضمین می‌کند که در صورت وقوع هرگونه مشکل، منابع جایگزین برای تأمین برق و سایر زیرساخت‌ها فراهم باشند.

نایب رئیس هیئت مدیره همکاران سیستم در پایان اشاره کرد که ارتباط نزدیک همکاران سیستم با شرکت‌های بزرگ، امکان ایجاد شراکت‌های استراتژیک برای تولید و تأمین برق و زیرساخت‌های دیگر را فراهم کرده و ممکن است در آینده بتوان برق مورد نیاز دیتاسنترها را به صورت خصوصی و مجزا از شبکه برق کشور تامین کرد.

امیر شعاعی، مدیر سیستم‌ها و روش‌های «شرکت سهامی مادیران» در ادامه این پنل عنوان کرد گفت: «علاقه داریم در استفاده از سرویس‌های ابری که از نظر هزینه هم کمک قابل توجهی به ما می‌کنند، پیشرو باشیم. ما در فضای کسب‌وکاری ایران با محدودیت‌هایی که وجود دارد، نگاه مسئله‌محور داریم. مسئله‌ی اصلی ما در مجموعه شرکت‌های زیرمجموعه‌ی مادیران در حوزه‌ی فناوری، توسعه است.»

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا