آیتی ایران- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز (31 خرداد)در حاشیه جلسه هیئت دولت اعلام کرد که کسبوکارهای اینترنتی که روی سکوهای بومی فعالیت کنند به تصمیم دولت از پرداخت مالیات معاف میشوند.
عیسی زارعپور در این مورد گفت: « دولت یک مصوبهای برای تسهیل کسبوکارهای اینترنتی داشته که براساس آن کسبوکارهای اینترنتی که تا پایان سال 1401 کد مالیاتی نداشتند اظهارنامه مالیاتی پر نکردند اینها از معافیت مالیاتی برخوردار میشوند و این این امکان بسیار خوبی برای فعالیت کسبوکارهایی که میخواهند در سکوهای داخلی فعالیت کنند.»
او ادامه داد: «یکی از مشکلاتی که کوچ کسبوکارهای اینترنتی از سکوی خارجی به داخلی وجود داشت، این بود که آنها باید در پلتفرمهای بومی مالیات میپرداختند؛ درصورتیکه در پلتفرم خارجی مالیاتی نمیدادند. حالا دولت این معافیت مالیاتی را فراهم کرده است.»
زارعپور تاکید کرد که درصورتیکه کسبوکارها در هر دو بخش مجازی و فیزیکی فعالیت دارند، باید به جداسازی صورتهای مالی خود بپردازند. آنطور که او توضیح داد اگر کسبوکارها صورتهای مالی بخش برخط و غیربرخط را از هم تفکیک کنند، آن بخش از فعالیتشان که در سکوهای اینترنتی داخلی انجام میشود مشمول معافیت مالیاتی خواهد بود. او ابراز امیدواری کرد که این معافیت مالیاتی به رونق کسبوکارها در پلتفرمهای بومی منجر شود.
تلاش شبانهروزی برای بهبود سرعت اینترنت
همچنین او در ادامه اعلام کرد که شب و روز در تلاش هستند تا سرعت اینترنت افزایش پیدا کند. او در حیاط هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: «تقریباً 3.5 میلیون خانوار تاکنون تحت پوشش طرح فیبر نوری قرار گرفتهاند. سرعت اینترنت را در شهرهایی که این فناوری وجود دارد، تا هزار مگابیت بر ثانیه هم رساندهایم.»
آنطور که زارعپور اعلام کرد، فیبر نوری در بیش از صد شهر وجود دارد و وزارت ارتباطات در تلاش است که تا آخر سال، ۸ میلیون خانوار را تحت پوشش آن قرار دهد.
وزیر ارتباطات میانگین سرعت اینترنت ثابت را ده تا دوازده مگابیت بر ثانیه اعلام کرد. او برای اعلام این موضوع به آمار اخیر اسپیدتست استناد کرد، مرجعی که کارشناسان به آن انتقادهای زیادی وارد میکنند.
شکست رکورد تاریخی پرتابهای فضایی در کشور
از سوی دیگر عیسی زارعپور در حیاط دولت درباره برنامه فضایی کشور گفت: «از ابتدای این دولت، رکورد تاریخی پرتابهای فضایی شکسته شده است.»
او ادامه داد: «سال گذشته، برنامه دهساله صنعت فضایی کشور را در مرکز ملی فضای مجازی تصویب کردیم. براساس همین برنامه که توسط رئیسجمهور هم ابلاغ شده است، پیشنهادهایی برای اضافهکردن بندهایی به برنامه هفتم توسعه ارائه کردیم تا بتوانیم به اهداف خود برسیم.»
واگذاری زمین برای تولید گوشی
همچنین زارعپور از تلاش برای تولید گوشی در کشور خبر داد و اعلام کرد که در این زمینه در منطقه ویژه پیام زمینهایی به برخی شرکتها برای تولید گوشی داده شده است.
او در این زمینه گفت: «در حال تلاشیم که شرایط تولید گوشی را در داخل کشور فراهم کنیم. یک برنامهای تدوین شده است که انشاللله از ظرفیتهایی که در داخل کشور برای تولید گوشی وجود دارد حمایت کنیم.»
او در پاسخ به این سوال که آیا اتفاقی در حوزه تولید رخ نداده است اعلام کرد: «در منطقه ویژه پیام به چند شرکت زمین واگذار کردهایم که خط تولید خود را راهاندازی کنند که انشالله این اتفاق به زودی رخ خواهد داد.»