بررسیهای راستا از وضعیت بنیانگذاران استارتاپها در ایران نشان میدهد سهم زنان از تاسیس این کسب وکارها کمتر از ۱۰ درصد است. از ۸۵۰ بنیانگذار استارتاپهای ایرانی، ۶ درصد را زنان تشکیل میدهند. با توجه به سهم ۹۴ درصدی مردان در تاسیس استارتاپ ها، میتوان گفت بیتعادلی در نرخ بیکاری زنان و مردان در فضای کسب وکار، در اکوسیستم استارتاپی هم وجود دارد. براساس تازهترین دادههای بانک مرکزی نرخ بیکاری زنان ۱۷.۲ درصد و نرخ بیکاری مردان ۷.۳ درصد گزارش شده است.
بیش از ۱۴ درصد از بنیانگذاران استارتاپهای ایرانی در دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل کرده اند. راستا با بررسی پروفایل بنیانگذاران استارتاپهای ایرانی در لینکدین میگوید سهم دانشگاه تهرانیها از تاسیس استارتاپها به ۱۳ درصد میرسد. هم چنین دانشگاه شریف با ۱۲ درصد سهم، در جایگاه سوم است. دانشگاههای امیرکبیر، علم و صنعت، فردوسی مشهد، شهید بهشتی و علامه طباطبایی با سهمهای کمتر از ۷ درصد، در رتبههای بعدی در این فهرست قرار گرفته اند.
راستا میگوید بیشتر بنیانگذاران استارتاپها در ایران در رشتههای مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات تحصیل کرده اند. رشته MBA با سهمی بیش از ۱۷ درصد، از رشتههای محبوب بنیانگذاران استارتاپهای ایرانی است. هم چنین ۵۳ درصد از بنیانگذاران کسب وکارهای نوپا در ایران در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل کرده اند. سهم فارغ التحصیلان کارشناسی به ۳۰ درصد میرسد و دارندگان مدرک دکترا ۱۵ درصد از بنیانگذاران این کسب وکارها را تشکیل میدهند.
دادههای بیش از ۵۰۰ استارتاپ ایرانی نشان میدهد بیش از ۵۰ درصد از این کسب وکارهای نوپا توسط یک نفر تاسیس شده است. درحالی که سهم استارتاپهایی با دو بنیانگذار به ۳۲.۵ درصد میرسد. همچنین ۱۳.۷ درصد از کل استارتاپهای بررسی شده توسط ۳ نفر تاسیس شده است. نسبتهای خانوادگی از دیگر موضوعات بررسی شده در بین بنیانگذاران استارتاپهای ایرانی است. راستا میگوید دست کم در ۲۰ درصد از استارتاپ ها، بنیانگذاران باهم نسبت خانوادگی دارند.