اختلال و قطعی اینترنت علاوه بر کاهش استخدام، روی تعدیل نیرو و توقف استخدام در برخی حوزهها نیز تاثیر بیشتری گذشته است. در مدت گذشته گزارشهای مختلفی منتشر شده که نشان میدهد که تنها فیلتر اینستاگرام باعث تعدیل نیرو در بخشها دیجیتال مارکتینگ و تبلیغات شده است.
گزارش ایرانتلنت نیز نشان میدهد که محدودیتهای اخیر اینترنت نیز روی تعدیل نیرو و کاهش استخدام در حوزه تبلیغات و بازاریابی تاثیر گذار بوده است.
آسیه حاتمی در این زمینه توضیح میدهد: «محدودیت اینترنت حداقل کاهش تقاضای استخدام را در شغلهای مربوط به تحقیق و توسعه با ۱۱ درصد داشته است. حداکثر تقاضای استخدام هم مربوط به شغلهای طراحی گرافیک است که در این زمینه کاهش تقاضای ۴۳ درصدی اتفاق افتاده است. همچنین در زمینه تبلیغات و بازاریابی نیز ۲۹ درصد و برنامهنویسی ۲۱ درصد کاهش تقاضای استخدام رخ داده است.»
اما چرا در شرایط ناپایدار این روزها شرکتها در اولین گام برای عبور از بحران به سراغ تعدیل نیروی انسانی و توقف استخدام جدید میروند.
حاتمی در پاسخ به این سوال گفت: «هر زمان که یک شرایط عدم اطمینانی به وجود میاید شرکتها رفتارهای خاصی از خود نشان میدهند. در مورد محدودیتهای بیش از دوماه اینترنت هم دقیقا همین اتفاق رخ داده است. شرکتها چون میبینند که به دنبال محدودیت اینترنت امکان توسعه و تغییری را ندارند و برای اینکه بتوانند هزینه خود را کنترل کنند یا دست به تعدیل نیرو میزنند یا نیروی جدیدی استخدام نمیکنند.»
به گفته حاتمی در اتفاقهای اخیری که شرایط کشور با آن روبهرو بوده ۹ درصد شرکتها به سمت تعدیل نیرو رفته و ۱۴ درصد نیز استخدام جدید را متوقف کردهاند. همچنین ۲۴ درصد شرکتها هم روی این موضوع بازبینی انجام دادهاند که به فعالیت خود ادامه دهند یا خیر؟ و از سوی دیگر نیز ۳۲درصد به دنبال راهکارهای جایگزی قطعی اینترنت رفتهاند.