ایران

وزیر ارتباطات: ازمجامع بین‌المللی پیگیر احقاق حقوق نخبگان کشور خواهیم بود

آی تی ایران- عصر چهارشنبه گوگل به دلیل مسائل مربوط به تحریم شش اپلیکیشن ایرانی اسنپ، تپسی، روبیکا، بله، سروش و آی‌گپ را از گوگل پلی حذف کرد. در واکنش به این اتفاق حالا وزیر ارتباطات در کانال خود در پیام رسان بله گفته که پیگیر احقاق حقوق نخبگان کشور از طریق مجامع بین‌المللی خواهد بود. 

عیسی زارع‌پور، در پیام‌رسان بله و در کانال شخصی خود در متنی اقدام جدید گوگل را محکوم کرده است. او در این متن بدون نام بردن از گوگل پلی نوشته است: «اخیرا چند سکوی ایرانی که خدماتی در حوزه پیام‌رسانی و حمل و نقل ارائه می‌کنند از یک فروشگاه نرم افزاری خارجی حذف شده‌اند. از زمانی که در جریان این موضوع قرار گرفتم به معاونین مربوطه دستور دادم در تعامل با شرکت های دانش‌بنیان مالک این سکوها، ابعاد فنی و حقوقی این موضوع را برای اجرای اقدامات مقتضی بررسی کنند.»

زارع‌پور در ادامه با انتقاد از اقدامات انحصارگرایانه شرکت‌های فناوری مطرح دنیا و اینکه به بهانه تحریم ایرانیان را از دریافت خدمات محروم می‌کنند نوشته است:«صاحبان برخی پلتفرم‌های مطرح دنیا که خود را مالک انحصاری حوزه فناوری اطلاعات میدانند، در طول سالیان متمادی با اتخاذ سیاست های انحصارگرایانه و استاندارهای چندگانه، تلاش کرده‌اند مانع از رشد و توسعه فناوری در ایران عزیز شوند و این اولین باری نیست که به بهانه تحریم، مردم ما و حتی کاربران ایرانی سرتاسر دنیا را از نعمت استفاده از محصولاتی که ساخته جوانان متخصص همین مملکت است محروم می‌کنند. اگرچه این موضوع با بهانه های مختلف به دفعات انجام شده است، اما تکرار آن در شرایط فعلی که سکوهای ایرانی در زمینه های مختلف توسعه خوبی پیدا کرده و مردم هم به استفاده از آنها رغبت نشان داده‌اند، شائبه سیاسی بودن چنین تصمیماتی را قوت می‌بخشد. از سوی دیگر آنها چشم دیدن ایرانی توسعه یافته را هم ندارند و تلاش میکنند از هر ابزاری برای وابستگی ایران و ایرانی استفاده کنند.»

او همچنین به رفع برخی تحریم‌های تکنولوژی آمریکا در ماه‌های اخیر اشاره کرده و با انتقاد از رفتار دوگانه در این زمینه گفته است که از یک طرف تحریم‌های حوزه فناوری اطلاعات را برای مردم ایرا برمی‌دارند؛ اما در همین حال دسترسی به سرویس‌های محبوب ایرانی را که حاصل تلاش جوانان نخبه ایرانی در شرکتهای دانش بنیان است را محدود می کنند؟

او این کارها را اقدامات سیاسی پلتفرم آمریکایی دانسته که به خاطر جایگاه انحصاری در فضای مجازی زنگ خطری برای همه ملت‌های مستقل و نوآور دنیا محسوب می‌شود. 

زارع‌پور در پایان یادآور شده که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با همکاری سایر دستگاه های مسئول، پیگیری‌های لازم را در مراجع بین‌المللی به منظور احقاق حق نخبگان کشور و مردم ایران انجام خواهد داد.

پیش از این نیز در شهریور سال گذشته و به دنبال حذف فیلیمو، آپارات و بلد از گوگل پلی وزارت ارتباطات در بیانیه‌ای اعلام کرد که این وزارتخانه با همکاری سایر دستگاه‌های مرتبط از جمله مرکز ملی فضای مجازی، معاونت حقوقی ریاست جمهوری و وزارت امور خارجه، از تمامی ظرفیت‌ها و راه‌کارها حقوقی و سیاسی، پیگیر حقوق پلتفرم‌های ایرانی در مجامع بین‌المللی مربوطه خواهد بود. پیگیری‌هایی که در نهایت به نظر می‌رسد به نتیجه نرسیده و حالا حذف اپلیکیشن‌ها به بهانه تحریم دامن‌گیر دیگر اپلیکیشن‌های ایرانی هم شده است.

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا