همکاری لاجیتک و تنسنت برای عرضه یک کنسول دستی مبتنی بر کلاد
شرکتهای لاجیتک (Logitech) و تنسنت گیمز (Tencent Games) از تصمیم خود برای عرضه یک کنسول بازی دستی برای اجرا روی فضای ابری یا همان کلاد خبر دادهاند.
این کنسول دستی نتیجه بهرهگیری از تخصص مهندسان لاجیتک در حوزه سختافزار و توان مهندسان تنسنت در بخش نرمافزار محسوب میشود. برخلاف آنچه در استیم دک و یا سوییچ مشاهده میشود، بازیها روی این کنسول دستی مبتنی بر فضای ابری، روی سرورها رندر و اجرا شده و روی کنسول استریم میشوند.
بر این اساس، گیمرها و دارندگان این کنسول دستی میتوانند بازیهای AAA را در هر مکانی استریم و اجرا کنند. این دو شرکت همچنین، یک تیزر را از این همکاری برای تولید کنسول جدید خود منتشر کردند که البته به غیر از تاریخ عرضه در اواخر سال، اطلاعات دیگری در مورد قیمت و یا حتی طراحی ظاهری محصول در این تیزر ارائه نشده است.
این روزها، بازار کنسولهای دستی با مدلهای مختلف داغ شده و استقبال کاربران نیز قابل توجه بوده است. همین امر باعث شده تا لاجیتک و تنسنت بخواهند تا با عرضه محصولی جدید به این بازار و با اتکا به محبوبیت برند خود، کاربران را به استفاده از این کنسول دستی جدید سوق دهند.
با این حال، نباید انتظار داشت که لاجیتک، این کنسول دستی را مجهز به قویترین پردازنده موجود عرضه کند چرا که این کار، باعث افزایش قیمت دستگاه خواهد شد و در نتیجه، بخش زیادی از خریداران را از دست خواهد داد.
به نظر میرسد که با گسترش فناوری 5G و همچنین توسعه وایفای، زیرساخت لازم برای پشتیبانی از این کنسول دستی مبتنی بر کلاد آماده باشد. حتی بازیهای ابری نیز طی یک دهه گذشته، مسیری طولانی را پشت سر گذاشتهاند و اکنون چند شرکت بزرگ همانند مایکروسافت، گوگل و انویدیا، سرویسهای خود را در اختیار کاربران قرار میدهند.
با این حال، گوشیهای هوشمند میتوانند یک چالش بزرگ برای کنسولهای دستی ابری باشند چرا که مدلهای امروزی، از قابلیتهای لازم برای ارائه تجربهای رضایتبخش از اجرای بازیهای مختلف برخوردارند و به مرور زمان نیز به این قابلیتها اضافه میشود.
برای نمونه، کاربران میتوانند کنترلرهایی همچون ریزر کیشی (Razer Kishi) و یا Backbone One را خریداری کنند و با اتصال آن به گوشیهای هوشمند خود، از موبایل به عنوان یک پلتفرم بازی استفاده کنند.