گوناگون

چگونه به مالیات تعیین شده اعتراض کنیم؟

پرداخت مالیات برای تمامی افرادی می‌تواند یک مساله پیچیده و پردردسر باشد. عموما کسب‌وکارها و افراد در تلاش هستند تا به نحوی مالیات خودشان را کاهش داده تا در هزنیه‌های اضافی خود، صرفه جویی کنند. اما در این میان گاهی خواسته و یا نخواسته مشکلات مالیاتی از سوی ارگان‌های مالی برای این افراد به وجود می‌آید.

از این رو قانون اساسی کشور مسیری را مشخص کرده است که طبق آن تمامی افرادی که اظهارنامه خودشان را در تاریخ مشخص ارائه کرده اند، بتوانند نسبت به مالیات، اعتراض داشته باشند. ما در ادامه به صورت کامل در خصوص اعتراض به مالیات صحبت خواهیم کرد.

معرفی سازمان امور مالیاتی کشور

سازمان امور مالیاتی کشور ایران در سال ۱۳۸۰ تشکیل و چارت سازمانی آن نیز در سال ۱۳۸۱ پایه‌ریزی شد. این سازمان وظایف مهمی همچون وظایف نظارتی و اجرایی در خصوص مالیات را به عهده دارد. به کمک انجام چنین وظایفی، سازمان امور مالیاتی کشور می‌تواند موانع سازمانی بر سر راه دریافت مالیات را برداشته و باعث افزایش کارایی نظام مالیاتی کشور شود. این موسسه یک موسسه دولتی به شمار می‌رود که به صورت مستقیم زیر نظر امور اقتصادی و دارایی ایجاد شده است.

باید به این نکته نیز اشاره کرد که این سازمان از جمله سازمان‌های بسیار درآمدزا برای کشور بوده و به همین دلیل، جایگاه ویژه‌ای برای دولت خواهد داشت. به سادگی می‌توان متوجه شد که چنین سازمانی نقش بسیار پررگی در امور اقتصادی، مالی، تجاری، رونق بخشیدن به سازمان‌های خصوصی، جهت دهی به فعالیت‌های اقتصادی کشور و… خواهد داشت. اما در پاره‌ای از مواقع، خواسته و یا ناخواسته کارکنان و مقامات این سازمان عملی خلاف قانون انجام داده که باعث می‌شود راه برای اعتراض به مالیات باز شود.

مالیات به چه صورت محاسبه و دریافت می‌شود؟

یکی از مهمترین زمینه‌های بروز اختلاف بین شهروندان و سازمان امور مالیاتی، مشخص کردن نحوه تعیین مالیات است. شما به کمک یک وکیل دعاوی مالیاتی خبره، می‌توانید به صورت دقیق متوجه شوید که مالیات شما چگونه محاسبه خواهد شد و چگونه باید آن را پرداخت کنید. لازم به ذکر است که در این میان در صورتی که عمل خلاف قانونی را مشاهده کردید یا متوجه شوید که سازمان امور مالیاتی کشور، حقوق شما را زیرپا گذاشته است، می‌توانید پرونده اعتراض به مالیات را به کمک وکیل خود، آغاز کنید.

در کشور ایران، مالیات از روش‌های مختلفی دریافت می‌شود. از مهمترین این روش‌ها نیز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مالیات بر درآمد
  • مالیات بر درآمد املاک
  • مالیات بر درآمد مشاغل
  • مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی
  • مالیات بر درآمد اتفاقی
  • مالیات بر دارایی
  • مالیات بر ارث
  • مالیات بر حق تمبر
  • مالیات بر واردارت
  • مالیات بر معاملات

به صورت کلی، بخشی از درامد و یا دارایی افراد باید صرف پرداخت مالیات شود. به عنوان مثال درامدهایی که سالیانه کمتر از ۵۰ میلیون تومان هستند، مشمول ۱۵ درصد مالیات، درامدهای بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان مشمول ۲۰ درصد مالیات و درآمدهای بالای ۱۰۰ میلیون تومان نیز ۲۵ درصد مالیات خواهد داشت. حال دولت می‌تواند به صورت خودکار از روی فیش حقوقی کارمندان خود، مالیات را برداشت کند.

اما آن دسته از افرادی که دولت حقوق آن‌ها را پرداخت نمی‌کند چه؟ این دسته از افراد موظف هستند تا سال به سال، برگه‌ای را به عنوان اظهارنامه مالیاتی پر کرده و به اداره مالیات ارائه کنند. این اظهارنامه‌ها باید حداکثر بعد از گذشت ۳ ماه از سال مالی اشخاص تکمیل شده و به اداره مالیات ارسال شوند. اداره مالیات بعد از بررسی این اظهارنامه ها، مالیات را محاسبه کرده و آن را اعلام می‌کند. حال اگر افراد متوجه شوند که مالیات مشخص شده برای آن‌ها خلاف قانون است، می‌توانند اعتراض به مالیات را عنوان کنند.

داشتن یک وکیل اعتراض به مالیات در این گونه از مواقع می‌تواند بسیار مفید باشد. چنین وکیلی نه تنها در ثبت اظهارنامه مالیاتی به شما کمک می‌کند، بلکه می‌تواند پرونده اعتراض به مالیات شما را هم در دست بگیرد.

نحوه اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی
نحوه اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی

نحوه اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی

منظور از برگ تشخیص مالیاتی برگه‌ای است که اداره مالیات بعد از مطالعه اظهارنامه مالیاتی، نتیجه محاسبه مالیات را در آن اعلام خواهد کرد. از این رو میزان مالیاتی که فرد باید پرداخت کند به صورت دقیق در برگه تشخیص مالیاتی عنوان شده است. حال اگر افراد متوجه شوند که مشکلی در برگ تشخیص مالیاتی وجود دارد، می‌توانند نسبت به مالیات عنوان شده، اعتراض کنند. برای این کار متقاضیان ۳۰ روز از زمان ابلاغ برگ تشخیص مالیاتی فرصت دارند تا اعتراض به مالیات راثبت کنند.

برای ثبت این اعتراض می‌توانند به سامانه اعتراض مالیاتی به نشانی https://e3.tax.gov.ir/Pages/action/show/422 مراجعه کنند. حال مسئول مربوطه وظیفه دارد تا به صورت دقیق پرونده ارسال شده را مورد بررسی قرار داده و در صورتی که اسناد و مدارک کافی وجود داشت، نتیجه را به نفع مودی و در صورتی که متوجه شد که برگ تشخیص مالیاتی به درستی تنظیم شده است، شکایت را رد خواهد کرد.

در صورتی که مسئول مربوطه رای را به فرد مودی دهد، او می‌تواند برای دریافت حق و حقوق خود به اداره مالیات مراجعه کند. در صورتی که پس از این مرحله باز هم مودی نسبت به نظر اعلام شده شکایت داشت، می‌تواند اعتراض به مالیات را به هیئت حل اختلاف مالیاتی ارجاع دهد. رای صادر شده از این هیئت لازم الاجرا بوده و تنها ۳۰ روز فرصت داده می‌شود تا برای اعتراض و بردن پرونده به تجدید نظر، اقدام کرد.

کمک گرفتن از وکیل دعاوی مالیاتی

مراجعه به یک موسسه حقوقی و یا یک وکیل دعاوی مالیاتی با داشتن دانش، تخصص و مهارت کافی در این زمینه می‌تواند شانس شما را در موفقیت در پرونده اعتراض به مالیات افزایش دهد. او علاوه بر این که می‌تواند باعث تسریع در پرونده و کاهش هزینه‌های شما شود، می‌تواند مشاوره‌های دقیق و مهمی را در اختیار شما قرار دهد که در آینده کارساز خواهند بود. از این رو به تمامی افرادی که قصد اعتراض به مالیات را دارند، پبشنهاد می‌کنیم که از یک وکیل دعاوی مالیاتی با تجربه و متخصص در این زمینه کمک بگیرند.

خدمات موسسه حقوقی دادیستا در خصوص شکایت از مالیات

اداره مالیات یکی از سازمان‌های مهم حکومتی است که در موارد بسیاری دعاوی مختلفی بین این سازمان و افرادی که در ارتباط با این سازمان هستند شکل می‌گیرد و متاسفانه بدلیل عدم آگاهی، اکثر این دعاوی به ضایع شدن حق افراد ختم می‌شوند. شکایت از سازمان‌های حکومتی بزرگ نظیر اداره مالیات نیاز به وکیل دعاوی مالیاتی و با تجربه در این گونه دعاوی دارد. وکیلی که آشنا به امور و شکایات در دیوان عدالت اداری باشد و بتواند پرونده را بدون بروز مشکل پیش ببرد چرا که هیچ جای اشکالی نباید در این پرونده‌ها باشد.

موسسه حقوقی دادیستا متشکل از وکلای متخصص و با تجربه در زمینه شکایت از اداره مالیات است و در ۹۰٪ پرونده‌ها موفق به دریافت حق ضایع شده موکلین خود شده‌اند. لذا در صورت نیاز به مشورت و یاری در اینگونه پرونده ها، با خیال راحت با ما تماس بگیرید.

 

 

 

 

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا