ایرانگوناگون

کامل‌ترین راهنمای جستجو و دانلود مقالات فارسی

این روزها بازار نوشتن مقاله علمی حسابی داغ است و اگر دانشجو باشید به خوبی از اهمیت حضور یک مقاله علمی در رزومه و سوابق خود آگاهی دارید!

اما برای اینکه بتوانید یک مقاله ارزشمند بنویسید، لازم است ابتدا مقالات علمی دیگر را به خوبی بشناسید…

در این مقاله قصد داریم به شما بگوییم چگونه مقالات فارسی را در پایگاه داده‌های داخلی، پیدا کنید.

انواع مقاله علمی فارسی

قبل از شروع بهتر است ابتدا با دسته‌بندی مقالات علمی فارسی آشنا شوید؛ با دانستن این موضوع، می‌دانید که دقیقاً باید چه کنید و مقاله شما شانس چاپ در چه مجلاتی را دارد.

از میان مقالات بالا، مقاله علمی – پژوهشی اعتبار بیشتری نسبت به بقیه داشت و به همین نسبت زحمت بیشتری هم خواهد داشت.

پایگاه‌های علمی داخلی

برای اینکه بتوانید یک در میان مقالات علمی جستجو کنید باید ابتدا مرورگری بیابید که این مطالب را در اختیار شما بگذارد. اینجاست که پایگاه‌های علمی وسط می‌آیند.

در کنار پایگاه‌های اطلاعاتی جهانی، تعداد پایگاه داده داخلی هم وجود دارد که به شما در پیدا کردن مقالات علمی فارسی در رشته و زمینه موردنظرتان کمک می‌کند.

مگیران (Magiran)

موتور جستجوی مگیران به شما امکان دسترسی به بیش از ۴۰۰ نشریه داخلی را می‌دهد که عدد قابل‌توجهی است.

دسترسی به حدود ۷۰۰ هزار مقاله در حوزه‌های علوم اجتماعی، هنر، کشاورزی، علوم انسانی، رشته‎های مهندسی و علوم انسانی از مزایای استفاده از این موتور جستجو است.

نورمگز

اگر به دنبال مقالات علمی حوزه علوم انسانی هستید، نورمگز برای شما مناسب است.

با این پایگاه داده داخلی، دسترسی خوبی به مقالات علوم انسانی، اجتماعی و اسلامی و معارف دارید.

سیویلیکا

دسته‌ای از مقالات هستند که به آن‌ها کنفرانسی یا همایشی می‌گویند؛ این مقالات در قالب‌های مختلف در کنفرانس‌های داخلی ارائه‌شده‌اند.

اگر به دنبال مقالات کنفرانسی و همایشی هستید، سیویلیکا منبع این دسته از مقالات است. در این پایگاه داده رشته‌ها و حوزه‌های مختلف پوشش داده شده و در صورتی که عضو آن باشید، با پرداخت هزنیه می‌توانید به کل این مقالات دسترسی داشته باشید.

اگر در مسیر نوشتن مقاله علمی هستید، احتمالا سر و کارتان به پارفریز تخصصی و ترجمه مقاله انگلیسی به فارسی می‌افتد. می‌توانید روی کمک ما در ترنسیس حساب کنید.

علم‌نت

این پایگاه مشابه گوگل اسکولار است؛ یک پایگاه که برای جستجو در مقالات، مدارک و اسناد فارسی طراحی شده است. در واقع پایگاه‌هایی که بالاتر معرفی کردیم، در علم‌نت، فهرست‌بندی و ایندکس شده‌اند.

اگر دانشجویید، در این پایگاه انواع مقالات در رشته‌های مختلف دسترسی خواهید داشت.

فهرست مندرجات فارسی

این پایگاه از مهم‌ترین پایگاه داده‌های مهم مقالات علمی داخلی محسوب می‎شود. چرا که ISC در راه‌اندازی آن نقش داشته است. در واقع این پایگاه محلی برای انتشار مجلات و مقالاتی بود که در پایگاه علمی جهان اسلام (ISC) است.

ISC سومین پایگاه استنادی بزرگ جهان شناخته می‌شود و با هدف پیشرفت علمی کشورهای جهان اسلام در زمینه‌های مختلف علمی، فعالیت می‌کند.

مواردی مثل فهرست‌بندی الفبایی، جستجوی عنوان و موضوع، سال و شماره مجلات در یافتن نتیجه به شما کمک می‌کند.

پایگاه داده جهاد دانشگاهی

از جامع‌ترین پایگاه داده‌های داخلی، پایگاه جهاد دانشگاهی است. هر نشریه‌ای از سال ۱۳۷۹ به به بعد به دنبال آن باشید، در این پایگاه پیدا می‌کنید.

دسترسی به متن و چکیده تعداد بالایی مقاله در این پایگاه امکان‌پذیر است.

نمامتن

امکان دو شکل ساده و پیشرفته جستجو در نمامتن وجود دارد. جستجوی پیشرفته به این شکل است که با توجه به موضوعات، نشریات و اشخاص، به مقاله موردنظر خود می‌رسید.

رشتههای علوم انسانی، اجتماعی، علوم کشاورزی، مهندسی و فنی و هنری در این پایگاه پوشش داده می‌شود.

برای مثال، اگر دانشجوی عمران هستید و به دنبال مقالات تخصصی این رشته هستید، در این سایت به سادگی پیدا خواهید کرد! اگر به ترجمه تخصصی عمران نیاز داشتید، می‌توانید روی کمک ما در ترنسیس حساب کنید.

چگونه در مقالات جستجو کنیم؟

حالا که پایگاه‌های اطلاعاتی مختلف را می‌شناسید، وقت آن است که با نحوه جستجو در این سایت‌ها آشنا شوید.

🔹 وقتی یک موضوع را برای نوشتن مقاله علمی انتخاب می‌کنید باید از پژوهش‌های قبلی آگاه باشید و سابقه آن را بدانید.

🔹 با توجه به رشته تحصیلی و زمینه مورد نظر، پایگاه داده مرتبط را انتخاب کنید

🔹 می‌توانید به شکل ساده و با نوشتن عنوان یا نام نویسنده در کادر جستجو کارتان را شروع کنید؛ ولی به این نتایج تکیه نکنید، چون چندان دقیق نیستند.

🔹 روش جستجوی پیشرفته در هر پایگاه را یاد بگیرید تا بهترین نتایج را پیدا کنید.

🔹 به یک پایگاه بسنده نکرده و همه موارد را خوب بگردید.

سخن نهایی

امیدوارم این مقاله به شما کمک کرده باشد و پاسخ خود را پیدا کرده باشید. هر چه پایگاه‌های بیشتری بشناسید، فرآیند کاری خود در نگارش مقاله علمی را تسهیل کرده‌اید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا