گزارش ۱۰۰ روزه پیامکهای ارسالی به وزیر ارتباطات
شکایت از کیفیت اینترنت در صدر پیامکهای دریافتی زارعپور
طبق گزارشی که امروز در صفحه اینستاگرام وزیر ارتباطات منتشر شد، در فاصله ۱۰۰ روزه شهریور تا آذرماه، نزدیک به ۱۰ هزار پیامک مردمی برای وی ارسال شده است و گلایه از کیفیت اینترنت در صدر موضوعات مطرح شده قرار دارد. زارعپور ضمن انتشار جزییات آماری این پیامکها اعلام کرد که در حال پیگیری موضوعات است.
ده هزار پیامک در ۱۰۰ روز
امروز «عیسی زارعپور» وزیر ارتباطات در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی اینستاگرام، گزارشی از تعداد پیامهای ارسالی و موضوعات مطرح شده از سوی مردم منتشر کرد.
وی با بیان اینکه در این مدت تعداد ۹ هزار و ۵۶۲ پیامک دریافت کرده است نوشت: از زمان شروع مسوولیتم در وزارت ارتباطات، یکی از راههایی ارتباطی مستقیم با عموم مردم، استفاده از پیامک بوده است. در ۱۰۰ روز گذشته نزدیک به ۱۰ هزار نفر از مردم از طریق شماره تلفن اعلام شده (۰۹۱۲۲۹۹۶۳۲۱) نظرات، مشکلات و دغدغههای خود را با من در میان گذاشتهاند. زارعپور افزود: موارد مرتبط با وزارت ارتباطات را برای پیگیری به بخشهای لازم ارجاع دادهام و به همکاران تاکید کردم که نتیجه اقدامات انجام شده را به اطلاع ارسالکنندگان پیام برسانند.
وی خاطرنشان کرد: شکایت از کیفیت خدمات اپراتورهای ثابت و همراه، مشکلات کارکنان شرکت ملی پست و شرکت مخابرات ایران و مشکل دسترسی به اینترنت در برخی روستاها بیشترین تعداد پیامها را به خود اختصاص داده است.
وزیر ارتباطات در پایان پست اینستاگرامی خود نوشت: امیدوارم روزی برسد که همه پیامهای وارده فقط گپ و گفت و احوال پرسی باشد و هیچ مشکلی در کشور وجود نداشته باشد.
مردم در پیامکها چه گفتند؟
گزارش ۱۰۰ روزه وزیر از خواسته های پیامکی مردم شامل اینفوگرافیکی است که جزییات آماری خواسته های مطرح شده را نشان می دهد.
طبق نمودار منتشر شده، ۲۰ درصد پیامهای ارسال شده به وزیر شکایت از اپراتورها است. از این میزان ۴۰ درصد متعلق به مخابرات، ۳۰ درصد همراه اول، ۲۵ درصد ایرانسل و ۵ درصد سایر (صبانت، شاتل، هایوب و… و.) اپراتورها هستند.
طبق اطلاعاتی که وزیر ارتباطات منتشر کرده، اهم موضوعات مربوط به مخابرات هم به ترتیب عدم واگذاری تلفن ثابت، عدم تضمین کیفیت سرویس، قطع تلفن ثابت، عدم تامین کابل سرقت شده و تاخیر در راهاندازی سرویس اینترنت برمیگردد.
درخواست توسعه پوشش اینترنت و ارتقاء کیفیت در روستاها، ۱۶ درصد شکایات را به خودش اختصاص داده که جزییات این موضوعهای شکایت هم شامل ۸۵ درصد اینترنت و پوشش همراه روستایی، ۵ درصد پوشش جادهای، تلفن ثابت روستایی و همچنین پوشش ارتباطات شهری است.
۱۳ درصد مشکلاتی که در این مدت به وزیر ارتباطات منتقل شده شکایت مردم از خدمات پست و درخواستهای کارمندان این شرکت بوده که عمده مشکلشان هم رفع مشکل منابع انسانی از قبیل افزایش حقوق، رفع مشکل نیروهای شرکتی، تبدیل وضعیت اعمال ضریب مناطق مرزنشین، مفقود شدن بستههای مرسوله و تاخیر در رسیدن بستههای مرسوله است.
از دیگر شکایات مرتبط با پست، شکایت از بانک زیرمجموعه این شرکت یعنی پست بانک با ۲ درصد میشود که موضوعهای مورد شکایت، درخواست تسهیلات، بخشودگی تسهیلات و بخشودگی سود و جریم دیرکرد تسهیلات دریافتی بودند. در نهایت در این بخش ۲ درصد شکایت هم از عملکرد همکاران است که موضوع شکایتها هم نارضایتی از مدیران پست، تخلف در پست بانک بعضی استانها و نارضایتی از عملکرد مدیران سایر حوزهها است.
استارتات فعالیت وزیر در سوشال مدیا
این گزارش درحالی در اینستاگرام منتشر شده است که وزیر ارتباطات در ابتدای دوره وزارت خود، نسبت به حضور در شبکههای اجتماعی ابراز بیمیلی کرده و شمارههایی را برای ارسال پیامک و بیان مشکلات مردمی اعلام کرده بود. با اینحال در هفته جاری روابط عمومی وزارت ارتباطات در توییتی از پیوستن زارعپور به ۹ شبکه اجتماعی مختلف خبر داد.
عمده پلتفرمهایی که وزیر ارتباطات فعالیت خود را در آنها آغاز کرده است، پلتفرمهای داخلی هستند و اینستاگرام تنها پلتفرم شبکه اجتماعی خارجی است که زارعپور در آن فعالیت میکند. انتشار این گزارش در اینستاگرام از جمله جدیدترین فعالیتهای رسمی زارعپور در سمت وزیر ارتباطات برای ارتباط با مردم از طریق شبکههای اجتماعی است.
با وجود عضویت عمده سیاستمداران در پلتفرم توییتر، وزیر ارتباطات تمایلی به عضویت در این شبکه و استفاده از پیامرسان تلگرام ندارد. وی پیشتر در مصاحبهای تاکید کرده بود که حضور در پلتفرمهای مسدود شده خط قرمز وی است.