ایرانتکنولوژی

ناظمی: نباید از بانک مرکزی انتظار حمایت از کسب و کارهای فین‌تکی داشت

به گفته رییس سازمان فناوری اطلاعات، از بانک مرکزی به عنوان یک نهاد سنتی، نباید انتظار استقبال از فضای نوآوری در حوزه فین‌تک داشت.

امیر ناظمی در دومین جشنواره «نهال فین‌تک» که امروز «۲۰ اسفند۹۹» برگزار شد، با اشاره به موضوع تخریب خلاق اعلام کرد: «همه ما با مفهوم تخریب خلاق آشنایی داریم. به این معنی که با روی کار آمدن نوآوری در هر حوزه‌ای، نهادهای سنتی و پیشین آن تخریب خواهند شد. به دنبال این تخریب شاید بسیاری از افراد شاغل در این کسب‌وکارها هم بیکار شوند. درواقع نوآوری در هر حوزه‌ای یعنی تغییر بازیگران و قدرت آن‌ها.»

او در ادامه تاکید کرد: «نوآوری همیشه یکسری مخالفان و موافقانی به همراه دارد که در بیشتر مواقع مخالفان آن شامل بازیگران سنتی آن خواهد شد. برای مثال بانک مرکزی وظیفه‌اش صیانت از نظام بانکداری و بانک‌ها به روش سنتی است، نباید انتظار داشت که این نهاد حامی نوآوری باشد و برای کسب‌وکارهای فین‌تکی فرش قرمز پهن کند.» ناظمی گفت که به جای انتظار از این نهادها باید ساختار رگولاتوری تغییر کند. او توضیح داد: «از خود بانک مرکزی با وجود قانون‌های قدیمی نمی‌شود انتظار خوشامدگویی از نوآوری داشت، ما باید ساختار این نهادهای سنتی را تغییر دهیم، در ابتدا باید افراد حاضر در این نهادها و رگولاتوری‌ها تغییر کند تا بشود برای نوآوری در این حوزه کاری کرد.»

ناظمی: بانک مرکزی وظیفه‌اش صیانت از نظام بانکداری و بانک‌ها به روش سنتی است، نباید انتظار داشت که این نهاد حامی نوآوری باشد و برای کسب‌وکارهای فین‌تکی فرش قرمز پهن کند.

دومین جشنواره «نهال فین‌تک» با معرفی منتخبانی از بخش‌های مختلف این صنعت، به‌صورت آنلاین برگزار شد. برندگان این جشنواره در حوزه استارتاپ‌های فین‌تکی، از میان ۵ استارتاپ منتخب داوران، سه کسب‌وکار لندو، سیگنال و یوآیدی انتخاب شدند و در بخش فرد تاثیرگذار در حوزه فناوری مالی و بانکی از نگاه داوران، علی رسول‌زاده، مدیرعامل سیگنال معرفی شد. همچنین فینووا هم به عنوان نهاد تاثیرگذار در حوزه فین‌تک در سال ۹۹، بالاترین رای دوران را به خود اختصاص داد.

به گفته علیرضا هوشمند، هم‌بنیان‌گذار رویداد فیناپ در سال جاری ۹۱ نهاد و استارتاپ ثبت‌نام کرده بودند. از میان آن‌ها بیش از ۵۰ استارتاپ ثبت‌شده در فراخوان جشنواره نهال فین‌تک که در لیست نهایی به داوران ارائه شدند. او اعلام کرد که در این دوره معیارهای انتخاب کسب‌وکارها براساس شاخص‌های محصول، مدل کسب‌وکار، بازار و تکنولوژی بوده است. «استارتاپ‌های حوزه فناوری مالی براساس شاخص‌های محصول، تیم، مدل کسب‌وکار و بازار مورد بررسی قرار گرفته‌اند. نهادهای تأثیرگذار طبق تمرکز بر فین‌تک، زنجیره حمایت مشخص، فعالیت مستمر، تعداد خروجی‌های مؤثر و تعداد سرمایه‌گذاری مؤثر مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند و در انتخاب چهره‌های تأثیرگذار در حوزه فناوری‌های مالی شاخص‌های اثرگذاری در صنعت، محبوبیت در صنعت، خلق ارزش افزوده و نوآوری در صنعت، حائز اهمیت بوده است.»

علیرضا هوشمند، هم‌بنیان‌گذار رویداد فیناپ

جشنواره «نهال فین‌تک» برای نخستین بار اسفندماه سال ۹۸، هم‌زمان با یازدهمین رویداد فیناپ با عنوان «جایزه سال فین‌تک ایران» برگزار شد. این جشنواره تقدیری از برگزیدگان صنعت فین‌تک در ایران است که در پایان هرسال با معرفی برترین‌های این حوزه، سعی در پربارتر شدن نهال فین‌تک در ایران دارد. در فراخوانی که از بهمن‌ماه در وب‌سایت فیناپ اعلام شد امکان ثبت‌نام تمام کسب‌وکارها و استارتاپ‌های حوزه فین‌تک شامل اینشورتک، لندتک، بانک‌تک، پی‌تک، رگ‌تک، ولث‌تک، کرادفاندینگ، بانکداری باز، رمزارزها و نیز تمام شرکت‌های فناوری بانکی مانند شرکت‌های پرداخت الکترونیک در این جشنواره وجود داشت. همچنین در بخش نهادهای تاثیرگذار بانک‌ها، شتاب‌دهنده‌ها و فضای کار اشتراکی امکان ثبت‌نام داشتند.

همچنین داوران در بخش کاندیدا استارتاپ‌های منتخب حوزه فین‌تک، ۵ استارتاپ یوآیدی، سهام یاب، سیگنال، اکسیر و لندو و در بخش کاندیداهای نهادهای تأثیرگذار در حوزه فین‌تک با توجه به تعداد پایین‌تر ثبت‌نام نسبت به استارتاپ‌ها، دو کاندید مرکز نوآفرینی فینووا و مدیریت ثروت ستارگان بالاترین رأی داوران را به خود اختصاص دادند. همچنین داوران دومین جشنواره نهال فین‌تک با درنظرگرفتن معیار اثرگذاری در سال ۱۳۹۹ مسعود خاتونی «معاون فناوری اطلاعات بانک ملی» على رسولی زاده «مدیرعامل سیگنال» و نیما شمساپور «مدیرعامل یوآیدی» را به‌عنوان افراد تأثیرگذار در حوزه فناوری‌های مالی و بانکی در سال ۹۹ انتخاب کرده بودند.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا