ایرانتکنولوژیموبایل

افت نسبی قیمت موبایل در بازار ایران

روند قیمت موبایل طی هفته‌های اخیر دست خوش تغییرات زیادی شده است، در حالی که قیمت موبایل از اواخر دی‌ماه به پایین‌ترین سطح قیمتی ۶ ماه پیش از آن رسیده بود، از اواسط بهمن ماه با افزایش قیمت دلار، روند صعودی پیدا کرد. به گونه‌ای که گوشی سامسونگ گلکسی A۷۱ از ۸ میلیون و ۵۰۰هزار تومان از ۳۰ دی ماه به ۹میلیون و ۸۰۰ هزار تومان در ۳۰ بهمن رسید.

نوسان قیمت دلار در هفته‌های اخیر یکی از مواردی است که به این بازار آسیب زیادی وارد کرده است. از آن‌جایی که همواره نوسانات قیمت ارز خیلی سریع اثر خود را بر بازار گوشی‌های موبایل نشان می‌دهند. با آغاز اسفند روند افزایش قیمت‌ها در بازار موبایل تحت تاثیر کاهش نرخ ارز متوقف شده است؛ به این صورت که گوشی A۷۱ از اواخر بهمن ماه تاکنون روی ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان ثابت مانده است.

این ارزیابی قیمت‌ها در بیشتر مدل‌های دیگر گوشی هم به همین صورت است. به طوری که گوشی آیفون 12 مینی از  ۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان از اواخر بهمن تا به امروز ثابت مانده است. ثبات قیمتی نیز در آیفون ۱۲ پرومکس دیده می‌شود که در این مدت  روی ۴۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان ثابت مانده است.

در گوشی‌های هواوی هم Huawei Y۹a ثبات قیمتی وجود دارد و از ۳۰ بهمن تا به امروز ۶ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان است، در حالی که پیش از آن در اوسط بهمن قیمت آن ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بوده است.

اما در بین انواع گوشی‌های شیائومی نیز این کاهش قیمت‌ها دیده می‌شود به طوری که مدل شیائومی رد می‌نوت ۹ پرو این برند در حالی امروز ۷ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان قیمت دارد که این تلفن همراه در اواخر بهمن ماه به قیمت ۷ میلیون و ۳۲۰ هزار تومان در بازار خرید و فروش ‌شده است.

یکی از فروشنده‌های موبایل در گفت وگو با آی‌تی ایران گفت که به جز افزایش قیمت دلار در نیمه دوم بهمن ماه، کمبود گوشی‌های پرطرفدار و پرچم‌دار از دیگر دلایل افزایش قیمت موبایل در این بازه زمانی بوده است. به گفته او قیمت گوشی موبایل به مانند قیمت دلار به‌صورت لحظه‌ای در حال تغییر است و گوشی‌ها در ساعات مختلف روز قیمت متفاوتی دارند.

با وجود اینکه بازار موبایل هم مانند دیگر بازارهای کشور از نیمه بهمن تا نیمه اسفندماه با افزایش تقاضای چشم‌گیری مواجه می‌شود، اما این فعال بازار می‌گوید که به علت کاهش قیمت موبایل از روز پنجشنبه، تقاضا نسبت به هفته گذشته کمتر شده است. او در این باره توضیح داد: «سیاست برخوردی عام مردم برای خرید موبایل به این صورت است که با افزایش قیمت موبایل، با فکر اینکه ممکن است گرانی افزایش یابد، سریع به بازار می‌آیند و برای خرید اقدام می‌کنند. اما زمانی که قیمت‌ها روند کاهشی پیدا می‌کند، آن‌ها با فرض اینکه ممکن است ارزان‌تر شود، برای خرید دست نگه می‌دارند.»

افزایش خرید گوشی‌های پرچم‌دار در دو روز گذشته

از سوی دیگر به نظر می‌رسد تصویب اعضای کمیسیون تلفیق مجلس برای دریافت عوارض ۲۵۰۰ میلیارد تومانی برای واردات گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار از سال آینده، به نوعی باعث شده است تا طرفداران گوشی‌های پرچمدار اقدام به خرید موبایل کنند. با اینکه این قانون هنوز توسط مجلس تایید نهایی نشده است اما به گفته این فعال بازار موبایل در دو روز گذشته تقاضا افراد برای گوشی‌های پرچمدار زیاد شده است. به گفته او بیشتر خریداران از ترس گران‌تر شدن قیمت موبایل در سال پیش‌رو، برای خرید عجله دارند. با این حال او اعتقاد دارد که این قانون تاثیر زیادی روی گران شدن این دست از موبایل‌ها ندارد و با توجه به میزان تعداد واردات آن‌ها، شاید هر گوشی ۱ تا ۲ میلیون افزایش قیمت داشته باشد.

او توضیح داد که اگر دولت همین قانون را به درستی اجرا کند و قاعده و قانون‌های جدید برای آن در نظر نگیرد و موانع جدید برای واردات ایجاد نکند، هیچ چالشی در اصل تصویب این قانون نیست و در همه جای دنیا این عوارض بر مالیات امری طبیعی است.

آمارها چه می‌گویند؟

آمارهای گمرک نشان می‌دهند که متوسط ارزش هر دستگاه گوشی تلفن‌همراه وارداتی طی ده ماهه سال‌جاری حدود ۱۶۳ دلار بوده است. طبق همین گزارش در ۱۰ ماه گذشته ارزش واردات گوشی‌های موبایل یک میلیارد و ۶۹۰ میلیون دلار برآورد شده است که معادل وارد کردن بیش از ۱۰ میلیون و ۳۶۶ هزار دستگاه گوشی تلفن‌همراه به کشور است.

همچنین میزان واردات کالاها در ۱۰ ماه سال جاری ۳۰ میلیارد و ۶۳۹ میلیون دلار بوده است که گوشی تلفن‌همراه به‌عنوان دومین کالای وارداتی کشور، ۵.۵ درصد از کل واردات کشور را به خود اختصاص داده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا