آغاز ثبت نام طرح پیش دبستانی مجازی
رضوان حکیمزاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش خبر از اجرای طرح پیشدبستانی مجازی داد. به گفته او در سال جاری به علت شیوع بیماری کرونا آمار ثبتنام پیشدبستانیها کاهش یافته است. از همین رو وزیر آموزش و پرورش طی بخشنامهای به استانها اعلام کرد که با استفاده از ظرفیت مناطق و سرگروههای آموزشی و همچنین ظرفیت شبکه شاد و صداو سیمای استانی برنامههایی تدارک و پخش شود. او در اینباره توضیح داد: «برنامهها بر اساس چارچوب برنامه درسی پیش دبستان است و با هدایت و نظارت معاونان آموزش ابتدایی در استان ها و کارشناسان پیش دبستانی و از طریق بستههای آموزشی در اختیار خانوادهها قرار میگیرد.»
رضوانی در ادامه با اشاره به نحوه ثبتنام در مراکز پیشدبستانی اعلام کرد: «در حال حاضر یک دسته از نوآموزان در مراکز پیش دبستانی غیردولتی و یا ضمیمه مدارس دولتی ثبت نام کرده اند و برنامه های خود را دارند که ادامه پیدا می کند. ولی این ثبت نام در طرح پیش دبستانی مجازی مخصوص آنهاست که در سامانه سناد ثبت نام نکرده اند. این آموزش با کمک خانواده ها و سرگروه های آموزشی در بستر شاد صورت می گیرد؛ گروه هایی برای آنها تشکیل می شود و نحوه پایش یادگیری توسط خانواده ها انجام می شود.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره جزئیات اجرای طرح پیش دبستانی مجازی توضیحاتی ارائه کرد و گفت: «پایگاه های ثبت نام توسط امور اداری استان ها و مناطق مشخص شده که خانواده ها کجا ثبت نام کنند. این آموزش ها رایگان است. ثبت نام از ۱۹ مهر آغاز شده است و تا دو هفته دیگر ادامه دارد.»
اپلیکیشن شاد و ارائه برنامههای متعدد
اپلیکیشن شاد یا همان پلتفرم آموزش آنلاین از فروردین 99، با همهگیری بیماری کرونا و تعطیلی مدارس و دانشگاهها فعالیت خود را آغاز کرد. در حال حاضر نزدیک به 7 ماه از شروع کار این پلتفرم میگذرد و علیرغم سخنرانیهای مکرر مدیران آموزش و پرورش و مسئولان اپلیکیشن شاد مبنی بر ارتقا این برنامه و ارائه ویژگیهای جدید، همچنان انتقاد خانوادهها، دانشآموزان و معلمان را به دنبال دارد. حال این اپلیکیشن آموزشی امکان پیشدبستانی آنلاین را هم اضافه کرده است. نکته حائز اهمیت این است که تهیه گوشی هوشمند با قابلیت نصب این برنامه، تبدیل شد به یکی از چالشهای بزرگ خانوادهها، در شرایط سخت کرونا که بیش از هر زمانی سبد خانوار کوچک شده است، امکان تهیه گوشی و تبلت عملی سخت است و باعث ترس محرومیت فرزندانشان از آموزش مجازی شد.
به جز مشکلات زیرساختی که پتانسیل لازم برای پاسخگویی به 15 میلیون کاربر را ندارد و عدم توانایی بسیاری از خانوادهها برای تهیه دستگاههای هوشمند، به گفته معلمان و والدین دانشآموزان در مناطق مختلف کشور نشان میدهد معلمان دسترسی به محتوای مناسب نداشته و در صورت تولید آن هم بهدلیل ضعفهای این پلتفرم به سختی میتوانند آن را با دانشآموزان به اشتراک بگذارند. حال شاهد اضافه شدن تعدادی از کودکان رنج سنی 3 تا 6 سال برای گذراندن دوران پیشدبستانی روی این پلتفرم هستیم. گفتنی است چندی پیش هم وزارت آموزش و پرورش و بنیاد ملی بازیهای رایانهای تفاهمنامهای برای تبلیغ و ترویج بازیها در پلتفرم شاد برای کودکان و نوجوانان و بازیسازان امضا کرده بودند. نکته مهم این است که این پلتفرم با توجه به عملکرد خود، چگونه قادر به پاسخگویی کاربران خواهد بود و آیا ارائه این خدمات جدید میتواند موثر واقع شود؟
پیش دبستان آنلاین چیست؟
با توجه به خبر منتشر شده از ایجاد پیشدبستانی مجازی برای خانوادهها، سوالی که پیش میآید، آیا با توجه به ساختار و کارکرد یک پیشدبستانی، انتقال آن به فضای مجازی کاری شدنی است؟ بسیاری از پیشدبستانیها با شیوع بیماری کرونا برای ادامه فعالیت خود، فضای خود را از یک ساختمان به یک سایت اینترنتی با طراحی کودکانه و جذاب تغییر دادند همانند نمونه حقیقی، مربی آموزشی برای بخش های مختلف دارد. اما در جدول هزینه برای مدیریت، بسیار به صرفه تر است. به این صورت که بچهها با هر وسیلهای هوشمندی که دارند، گوشی،لپتاپ به اینترنت متصل شده و از امکانات آن استفاده میکنند.