نسخه بتای عمومی آی او اس 14 عرضه شد
اپل ساعاتی پیش انتشار نسخه بتای عمومی آی او اس 14 و آیپد او اس 14 را آغاز کرده است.
در این نسخه، کاربران شاهد تغییراتی جدید در پلتفرم دستگاه خود خواهند بود که بیشتر معطوف هوم اسکرین خواهد بود. با دریافت این نسخه، کاربران دستگاههای آیفون و آیپد میتوانند قبل از عرضه نسخه نهایی این پلتفرم، تجربه متفاوتی از کار با محیط سیستم عامل دستگاه خود را تجربه کنند.
االبته باید توجه داشت که این نسخه، باگها و ایرادات نرم افزاری خود را دارد و از آنجایی که هنوز نسخه نهایی آن عرضه نشده، مهندسان اپل فعلا در حال تلاش برای رفع آنها هستند. بنابراین، توصیه میشود که قبل از اقدام به دریافت و نصب این بروزرسانی، حتما از اطلاعات دستگاه خود بکاپ تهیه کنید و یا در صورت امکان، نسخه بتای آی او اس 14 را روی آیفونی که کمتر از آن استفاده میکنید، نصب کنید.
با این حال، بعد از نصب این بروزرسانی، اولین چیزی که توجه شما را به خود جلب خواهد کرد، طراحی جدید هوم اسکرین آی او است که قابلیتهای متعددی همچون امکان اضافه کردن و شخصی سازی ویجتها و اپلیکیشنها را برای کاربران فراهم میکند.
همچنین ویژگی جدیدی به نام App Library را در این نسخه خواهید دید که به صورت خودکار، اپلیکیشنهایتان را در گروههای مختلف، دستهبندی میکند. عملکرد این قابلیت، تقریبا شبیه به کشوی اپلیکیشنها در سیستم عامل اندروید است.
دستیار صوتی سیری نیز با تغییرات محسوسی همراه شده به طوری که با آیکونی جدید و در قسمت پایینی صفحه نمایش ظاهر خواهد شد. بدین معنی که دیگر کل صفحه را دربر نمیگیرد. قابلیتهایی نیز برای افراد کمتوان و دارای معلولیت تعبیه شده که از جمله آنها میتوان به قابلیت سیستم تشخیص صداهای مخلتف از قبیل آژیر، زنگ خطر، زنگ در و غیره اشاره کرد که میتواند در صورت شنیدن این صداها، به کاربر هشدار دهد.
ویژگی جدید دیگر تصویر در تصویر (Picture-in-Picture) نام دارد که در حین تماشای ویدیوها و تماس فیس تایم به کار خواهد آمد. قابلیت App Clip نیز به کاربران این امکان را میدهد تا بدون نیاز به نصب کامل یک اپلیکیشن، تنها بخش کمیاز آن را نصب کرده و از آن قابلیتی که مد نظرشان است، استفاده کنند.
در آی او اس 14، کاربران میتوانند اپلیکیشنهای پیشفرض دستگاه برای ایمیل و یا مرورگر را تغییر دهند و اپلیکیشنهای دلخواه را انتخاب کنند. اپلیکیشن Translate نیز که عملکردی شبیه به گوگل ترنسلیت را ارائه میدهد، در این نسخه تعبیه شده است.
از دیگر ویژگیهای جدید در آی او اس 14 میتوان به اضافه شدن تغییراتی در اپلیکیشن Messages و همچنین قابلیت نمایش مسیرهای ویژه برای دوچرخه سواران و قابلیتهایی برای صاحبان خودروهای الکتریکی اشاره کرد.
اپلیکیشن هوم نیز در این نسخه از فناوری تشخیص چهره برای دوربینهای امنیتی مجهز به Homekit پشتیبانی میکند. مرورگر سافاری هم از این تغییرات بیبهره نبوده و ویژگی پیام هشدار پسورد را دریافت کرده است.
در مقایسه با آی او اس 14، پلتفرم آیپد او اس تغییرات کمتری را تجربه کرده به طوری که بیشتر توجه مهندسان اپل معطوف ارتقای تجربه کاربری و همچنین بهبود طراحی اپلیکیشنها بوده است. برخی از اپلیکشینها همانند Photos و Music نیز به سایدبار جدید مجهز شدهاند و اپلیکیشن Calendar نیز نسبت به قبل ارتقا یافته است.
اپل در این نسخه از موتور جستوجوی جدیدی به نام Universal Search برای پیدا کردن سریعتر اپلیکیشنها، مخاطبان و یا فایلها استفاده کرده است. قابلیت جدید دیگر در آیپد او اس 14، Scribble نام دارد که قادر است متنهای دست نویس با قلم اپل پنسل را به متن تایپ شده تبدیل کند.