شاسی بلند الکتریکی «فیسکر اوشن» مجهز به سقف خورشیدی رونمایی شد
هنری فیسکر، از طراحان و کارآفرینان مشهور دنیای فناوری ساعاتی پیش و قبل از شروع بکار رسمی نمایشگاه CES2020 از جدیدترین خودروی الکتریکی خود تحت عنوان فیسرک اوشن (Fisker Ocean) پرده برداشت.
خودرویی شاسی بلند که با قیمت پایه 37500 دلار در بازار به فروش خواهد رفت و میتواند با یک بار شارژ، چیزی بین 400 تا 480 کیلومتر را بپیماید. هنری فیسکر، از سقف خورشیدی برای این خودروی الکتریکی استفاده کرده که گفته میشود که از اواخر سال آینده میلادی و شاید هم اوایل سال 2020 روانه خیابانها خواهد شد.
شرکت فیسکر در سال 2016 یعنی سه سال پس از ورشکستگی شرکت فیسکر اتوموتیو به دلیل عدم استقبال از خودروی اسپرت هیبریدی کارما شروع بکار کرد. طولی نکشید که این شرکت به خریداران چینی واگذار شد و نام آن نیز به کارما اتوموتیو تغییر پیدا کرد. با این حال، هنری فیسکر، شرکت جدید خود یعنی فیسکر را با هدف تولید خودروهایی تمام الکتریکی تاسیس کرد و اگرچه قرار بود که محصول الکتریکی اسپرت این شرکت تحت برند Emotion عرضه شوند، اما فیسکر اعلام کرد که فروش این خودرو را به دلیل معطوف کردن تمرکز خود روی خودروی فیسکر اوشن به تعویق انداخته است.
این شرکت چندی پیش اعلام کرده بود که قصد دارد امکان خرید اقساطی و پرداخت ماهیانه 379 دلار را برای اوشن فراهم کند و حتی خبر داد که دارندگان این خودرو میتوانند از ایستگاههای شارژ شرکت فولکس واگن نیز استفاده نمایند. با ای حال، فیسکر از فرصت پیش آمده در CES 2020 نهایت استفاده را برد و جزییات بیشتری را در خصوص این شاسی بلند الکتریکی خود ارائه دارد.
جدای از سقف خورشید، نکته متمایز کنندهای در این خودرو در مقایسه با دیگر مدلهای شاسی بلند وجود ندارد. طبق آنچه فیسکر اعلام کرده، این خودرو از لحاظ ظاهری، شباهتی نسبی به مدل ولوو XC40 دارد و دماغه آن نیز شباهتهایی با خودروهای شاسی بلند لندروور دارد.
یکی از مشخصات فنی این خودرو که فیسکر از آن خبر داد، مدت زمان رسیدن سرعت خودرو از حالت سکون به صد کیلومتر بر ساعت است که برابر با 2.9 ثانیه عنوان شده است. این شرکت در ادامه گفت که اوشن را در چند نسخه و با مشخصات متنوع روانه بازار خواهد کرد اما مدل پایه آن، تنها به یک موتور الکتریکی مجهز و باتری آن از ظرفیت تقریبی 80 کیلوواتی برخوردار خواهد بود.
فیسکر اعلام کرده که قصد دارد تا از قابلیت کارائوکه (Karaoke) که شرکت تسلا نیز در برخی خودروهایی خود استفاد کرد، در اوشن استفاده کند. همچنین حالت کالیفرنیا نیز برای این خودرو در نظر گرفته شده است. اما شاید آنچه بیش از همه درخصوص این خودرو توجهات را جلب میکند، ادعای شرکت فیسکر مبنی بر مصرف و عملکرد بسیار بهینه این خودرو و دوستدار محیط زیست بودن آن در مقابل دیگر مدلهای موجود است.
یکی از موارد تاییدکننده ادعای فیسکر، سقف خورشیدی اوشن است؛ مورد دوم، استفاده از کفپوش کاملا تجذیهپذیر است که با استفاده از ضایعات تورهای ماهیگیری ساخته شده است. در واقع، این ویژگی با نام خودرو که به معنای اقیانوس است، همخوانی دارد. از طرفی دیگر، فضای داخل کابین نیز با استفاده از موادی ساخته شده که هیچ تهدید و خطری برای محیط زیست بوجود نمی آورند.
به امید روزی که متخصصین و دانشمندان و مهندسین ایرانی که تعداد آنان در سراسر جهان و ایران عزیزمان کم نیستند ، در این زمینه ورود کرده به این دانش یا دانش بالاتر از آن دست یابند. (البته اگر مدیران لایق در راس امور قرار بگیرند! )
ایرانیه ؟؟؟ خخخخخخخ