آمازونگوگل

جاسوسی گوگل و آمازون از طریق اسپیکرهای هوشمند

جان بورثویک، از تحلیلگران و سرمایه‌گذاران حوزه فناوری در مصاحبه‌ای اعلام کرد که شرکت‌های گوگل و آمازون از طریق اسپیکرهای هوشمند خود فعالیت‌های جاسوسی و شنود انجام می‌دهند.

بورثویک که سابقه مدیریت در شرکت‌های بزرگی همچون تایم وارنر و AOL را در کارنامه دارد و شرکت Betaworks را نیز پایه‌گذاری کرد، گفت که دستگاه‌هایی از قبیل اسپیکرها و هدفون‌هایب که به میکروفون و گیرنده صدا مجهزند، امکان جاسوسی را برای شرکت‌ها فراهم می‌کنند و این مساله می‌تواند مشکل‌آفرین باشد.

وی ادامه داد که تنها راه برای جلوگیری از چنین اقداماتی، وضع قوانینی است که به کاربران اجازه می‌دهد تا کنترل بیشتری بر روی اطلاعات خود داشته باشند. این حق افراد است که به عنوان کاربران وسایل تکنولوژیکی، در خصوص اطلاعات خود آگاهی داشته باشند.

بورثویک در ادامه با انتقاد از نحوه کارکرد دستیارهای مجازی گوگل اسیستنت، آمازون الکسا و سیری متعلق به اپل عنوان کرد که حتی خود این شرکت‌ها اقرار کرده‌اند که نیروی انسانی به سوالات کاربران گوش می‌دهد تا بتواند عملکرد این فناوری را ارتقا دهد.

طبف گفته بورثویک، این شرکت‌ها از طریق اسپیکرها و دیگر دستگاه‌های هوشمند در حال جمع‌آوری اطلاعات هستند و کاربران نیز بدون آنکه آگاه باشند، این اطلاعات را در اختیارشان قرار می‌دهند. او گفت که اسپیکرهای هوشمند می‌بایست تنها زمانی شروع به کار کنند که کاربر، درخواست فعال شدنشان را صادر کند و در غیر این صورت، روشن ماندن اسپیکر و شنود مکالمات و اتفاقاتی که در محیط اطراف می‌گذرد، درست نیست.

در همین رابطه، اخیرا بلومبرگ گزارشی را منتشرکرد و نوشت شرکت آمازون، تیمی‌از افراد خبره از کشورهای مختلف جهان را گردهم جمع کرده و از آن‌ها خواسته تا به سوالات و صحبت‌های کاربران اسپیکرهای هوشمند این شرکت گوش دهند. هدف آمازون از این کار، ارتقای قابلیت‌های شنیداری اسپیکرهای این شرکت عنوان شده است.

این ماجرا در خصوص شرکت گوگل نیز گزارش و عنوان شده که کارمندان این شرکت به دستورات صوتی کاربران گوگل اسیستنت گوش می‌دهند. نشریه گاردین هم چندی پیش نوشت کارمندان اپل نیز از طریق دستیار مجازی سیری دستورات و سوالات کاربران را شنود می‌کنند. ناگفته نماند که فیسبوک نیز از طریق اپلیکیشن مسنجر خود این کار را انجام می‌دهد.

تاکنون گوگل و اپل با تایید این ماجرا، از کاربران عذرخواهی و اعلام کردند که استفاده از نمونه دستورات و صداهای کاربران را بر عهده آن‌ها خواهند گذاشت و اگر این اجازه را ندهند، دیگر صدا و دستورات آن‌ها توسط کارمندان این شرکت‌ها شنیده نمی‌شوند. آمازون نیز چنین شیوه‌ای را در پیش گرفت اما فیسبوک اعلام کرد که شنود را متوقف کرده است.

جان بورثویک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا