شبکه‌های اجتماعی

روش‌های تشخیص فالوورهای جعلی در اینستاگرام

حتما تعداد فالوورها یا همان دنبال‌کنندگان اکانت‌های برخی از کاربران اینستاگرام، تعجب شما را نیز برانگیخته است. اینجاست که عبارت «فالوورهای جعلی» که حتما به گوشتان خورده است، می تواند پاسخ معمای ذهنتان باشد. فالوورهایی که در ازای دریافت پول به اکانت‌های کاربران اضافه می‌شوند و یا در قالب ربات‌هایی که صرفا برای این کار طراحی شده‌اند، موجب افزایش تعداد فالوورهای کاربران می‌شوند.

اما بسیاری از این ربات‌ها می‌توانند تهدیدی جدی برای امنیت اطلاعات کاربران باشند. بدین معنی که از طریق ارسال اسپم و یا لینک‌های مخرب، ممکن است به حریم شخصی افراد نفوذ و از اطلاعات به‌دست آمده سوءاستفاده کنند.

شرکت اینستاگرام در سال گذشته رسما اعلام کرد بسیاری از اپلیکیشن‌هایی را که فالوورها و لایک‌های جعلی ایجاد می‌کنند، از بین برده است. همچنین این شرکت اعلام کرد با افراد و اکانت‌هایی که اقدام به بکارگیری این ربات‌ها کنند، برخورد خواهد کرد. اما به نظر می‌رسد که اقدامات اینستاگرام اثرگذاری چندانی نداشته و فالوورهای جعلی همچنان در این شبکه اجتماعی و در میان اکانت های کاربران جا خوش کرده‌اند.

جالب اینجاست که در بررسی‌هایی که روی برخی از اکانت‌های اینستاگرامی ‌پرطرفدار صورت گرفته، مشخص شد که چیزی بین 46 تا 49 درصد فالوورهای این اکانت‌ها، جعلی هستند.

و اما روش تشخیص اکانت های جعلی..

برای تشخیص اکانت‌های جعلی از واقعی، چند روش و یا بهتر بگوییم نشانه وجود دارد. برای مثال، اگر به اکانتی مشکوک شده‌اید و می‌بینید که به صورت تصادفی، پست‌هایتان را لایک می‌کند و یا زیر پست‌هایتان، نظرات کلی همانند «بسیار عالی!» می‌گذارد، بدانید که این اکانت توسط اپلیکیشنی طراحی شده و از این طریق سعی دارد تا شما را به دنبال کردن خود یا به اصطلاح «فالوبک دادن» ترغیب کند.

یکی دیگر از شیوه‌های تشخیص اکانت‌های جعلی، نگاه کردن به پروفایل‌هاست. بدین معنی که این فرد یا اکانت، هزاران نفر را دنبال کرده ولی تعداد دنبال‌کنندگان او به مراتب کمتر هستند؛ در اینجا باید به جعلی بودن آن شک کنید. همچنین این مساله در خصوص اکانت‌هایی که برای مدت‌های طولانی هیچ فعالیتی نداشته‌اند نیز صدق می‌کند.

البته برخی ربات‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که هر چند وقت یکبار، پست‌هایی را منتشر می‌کنند که در این حالت می‌توانید با سرچ کردن یک یا دو عکس به اشتراک گذاشته‌شده در گوگل، از کپی شدن یا شخصی بودن این عکس‌ها اطمینان حاصل کنید. بعضی از ربات ها نیز با سرقت عکس‌ها و ویدیوهای دیگر کاربران، آن‌ها را در اکانت‌های خود به اشتراک می‌گذارند که کار را برای تشخیص دشوار می‌کنند و تنها راه سرچ کردن است.

چگونه بفهمیم که فالوورهای یک اکانت، جعلیست؟

اگر از جعلی بودن فالوورهای یک اکانت مطمئن نیستید و وقت و حوصله بررسی تک‌تک فالوورهای شخص مورد نظر را ندارید، بهتر است از روش‌هایی که در ادامه معرفی می‌کنیم، استفاده کنید.

اولین روش، نگاه کردن به تعداد لایک‌های زیر پست‌های اکانت مدنظر است. اگر تعداد آنها، بسیار کمتر از تعداد فالوورهای اکانت باشد به طوری که تنها شاید یک صدم یا هزارم فالوورها را تشکیل دهد، باید به جعلی بودن فالوورهای آن اکانت شک کنید. بسیاری از فالوورهای جعلی، کاری جز دنبال کردن اکانت انجام نمی‌دهند.

روش دوم استفاده از وب‌سایت‌هایی است که برخی شرکت‌ها و افراد طراحی کرده‌اند و قادرند تعداد فالوورهای واقعی را از جعلی تفکیک کنند. اگرچه نمی‌توان گفت که این اطلاعات به طور قطع، درست هستند اما در اکثر موارد نتیجه مورد انتظار را ارائه می‌دهند.

مورد بعدی، مراجعه به وب‌سایت‌های آماری همچون SocialBlade است که می‌تواند افزایش ناگهانی و یک دفعه‌ای تعداد فالوورها را مشخص کند. اینجاست که اگر این مساله توسط وب‌سایت مذکور تایید شود، بدانید که فالوورهای جعلی در این اکانت نیز جا خوش کرده‌اند.

 

 

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا