نگاهی به ماجرای پیامکهای جعلی
تقریبا همهچیز از توییت یکی از کاربران شروع شد که نوشت برای او یک پیامک ارسال شده با این عنوان که با ارسال یک عدد به یک شماره میتواند شارژ رایگان دریافت کند که البته نتنها شارژی در کار نیست، بلکه با این کار شما عضو یکی از سرویسهای ارزش افزوده خواهید شد و از حساب شما پول هم کم میشود. این کلاهبرداری جدید با احساسات کاربر هم بازی میکند زیرا در پیامک مینویسد مهدی، رضا یا سعید هستم. اسمهایی که در ایران زیاد است و ممکن است هر کسی یک نفر را با این نام بشناسد و گمان کند که او منتظر شماست!
پس از این توییت که در بالا میبینید وزیر ارتباطات با این کاربر پاسخ زیر را نوشت.
پس این ماجرا ظاهرا موارد بیشتری هم به آذریجهرمی گزارش شد و او هم این متن را در صفحه اینستاگرام خود قرار داد. «با کلاهبرداریها برخورد جدی میکنیم. همواره مردم از بنده در مواجهه حضوری و یا در فضای مجازی خواسته اند كه با پيامکهای مزاحم تبليغاتی و فريبكاری ها و كلاهبرداریهايی كه در اين زمينه گاهی صورت میگيرد، مقابله جدی شود. پس از آنکه در عید فطر، عدهای با پیامک و طرح دروغ اینترنت ۱۲۰گیگابایتی، تعدادی از مشترکین را فریب دادند و آنها اجبارا عضو یک سرویس حجمی یکی از اپراتورهای تلفن همراه شدند، اکنون عدهای دیگر، همانگونه که در تصویرهای فوق ملاحظه میکنید، با سوء استفاده از سرویسهای ارزش افزوده اقدام به کلاهبرداری از مشترکین نمودهاند. در مورد قبلی، برای بیش از ۳۱۰۰قربانی نهایی، با دستور سازمان تنظیم مقررات، مبالغ عودت داده شد. در موارد اخیر، امروز سازمان تنظیم مقررات توقیف فعالیت سرویسهای ارزش افزوده متخلف را اعلام کرد. به اپراتورها ابلاغ شده ظرف یک هفته وجوه همه مشترکین این سرویسهای ارزش افزوده را عودت دهند و با تکمیل مستندات این شرکتها به مراجع مربوطه برای رسیدگی تخلفات معرفی گردند. وزارت ارتباطات با تاکید بر تسهیل مسیر تجارت مجاز و حمایت از آن، با مصادیق کلاهبرداری و سوء استفادههای این چنینی با قاطعیت برخورد خواهد کرد».
دقایقی پیش هم در همین راستا رگولاتوری به مردم درباره فعال سازی پیامک های جعلی خدمات ارزش افزوده هشدار داد که متن این پیام را هم در ادامه میخوانید.
معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، گفت: اپراتورهای تلفن همراه موظف هستند درباره ماهیت پیامک های جعلی مربوط به خدمات ارزش افزوده به همه مشترکان اطلاع رسانی کنند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مجید حقی معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به مشاهده ارسال پیامک های تبلیغاتی با متن فریبنده از طریق پیام رسانهای اجتماعی یا سرشماره های شخصی که کاربران را تشویق می کند با ارسال کد، شارژ یا سرویس رایگان دریافت کنند، گفت: برخی از کاربران با اعتماد به اینکه پیام ها، موارد درخواستی در پیامک را انجام می دهند که در برخی موارد به ثبت و فعال شدن سرویس ناخواسته و متضرر شدن آنها منجر می شود.
وی افزود: اپراتورها از سوی رگولاتوری موظف شده اند در این خصوص به مشترکان اطلاع رسانی کنند و همه شرکت های ارایه دهنده خدمات مبتنی بر محتوا برای انجام ندادن اینگونه تبلیغات اخطار جدی ارسال کنند. حقی با تاکید بر اینکه سازمان تنظیم مقررات با جدیت حقوق کاربران را از طریق مراجع حقوقی و قضایی مرتبط برای شناسایی عوامل اینگونه اقدامات پیگیری می کند از مردم درخواست کرد ضمن بی توجهی به اینگونه پیام ها، اطلاعات مربوط به سرویس ها و خدمات ارزش افزوده را از سایتهای اینترنتی رسمی اپراتورها دریافت کنند.
معاون نظارت و اعمال مقررات رگولاتوری درباره خبر جعلی منتشر شده در عید فطر در مورد فعال سازی سرویس بسته اینترنتی یک اپراتور از طریق کد دستوری تصریح کرد: با پیگیری های انجام شده منشأ این پیامک شناسایی و موضوع از طریق مراجع قضایی پیگیری شد. وی افزود: این سرویس برای حدود ۵۰۰ هزار مشترک فعال شده بود که با پیگیری انجام شده، سرویس غیر فعال شده و بسته اینترنتی مشترکان به حالت قبل از این سرویس برگردانده شد و همچنین هزینه های دریافت شده از ۳ هزار و ۱۰۰ مشترک برای فعال سازی این سرویس، به آنها برگردانده شد.
منبع : آیتیایران