بازگشت ویچت در سروصدای فیلترینگ تلگرام
در حالی که اپلیکیشن تلگرام همچنان در ایران فیلتر است مقامات ایران اپلیکیشن ویچت را از فیلتر خارج کردهاند. خبرگزاری ایلنا دیشب خبر داده که رفع فیلتر ویچت با پیشنهاد وزارت ارتباطات به کمیته تعیین مصادیق مجرمانه اتفاق افتاده است با این حال خبر رسمی در این زمینه تاکنون منتشر نشده است.
با این حال بررسیها نشان میدهد که اپلیکیشن ویچت از شب گذشته با آیپیهای ایران قابل دسترس شده است.
وی چت حدود چهارسال قبل فیلتر شد شده بود این اپلیکشن دارای امکانی بودکه کاربران میتوانستند بر اساس آن با افراد اطراف خود ارتباط برقرار کرده به گپ و گفت بپردازند این امکان در آن زمان بسیار مورد توجه قرار گرفته بود.
ویچت 4 سال قبل بحثهای زیادی را به وجود آورد. بعضی رسانهها ویچت را در کنار اینستاگرام عامل اصلی طلاق در ایران معرفی کردند. در جایی فرمانده نیروی انتظامی وقت گفته بود که ویچت خوبیهایی هم دارد و نباید کامل فیلتر شود. رییس وقت شرکت زیرساخت از مخالفت وزارت ارتباطات با فیلترینگ آن خبر داده بود. خود واعظی وزیر وقت ارتباطات گفته بود که بسیاری از افراد استفاده صحیحی از ویچت دارند.
بازگشایی ویچت در زمانی که تلگرام فیلتر شده باعث انتقادهایی در شبکههای اجتماعی شده است.
ویچت، یک پلتفرم همه کاره
ویچت اما بر خلاف نامش فقط یک اپلیکیشن پیامرسان معمولی نیست بلکه یک پلتفرم نرمافزاری چند کاره است. این اپلیکیشن با حمایت مالی یکی ازمهمترین شرکتهای سرمایهگذاری چینی یعنی Tencent که در استارتآپهای بزرگی سرمایهگذاری از جمله JD.com کرده، در سال ۲۰۱۱ عرضه شده است. این اپلیکیشن امروزه ۹۸۰ میلیون کاربر فعال ماهانه ( ۹۰۲ میلیون کاربر روزانه) دارد . در چین به آن اپلیکیشنی برای همه کار میگویند چون هر کاری از سفارش غذا تا دیدن فیلم با آن میتوان انجام داد.
این اپلیکیشن دارای امکاناتی مثل پیامک ساده، پیامک صوتی، برادکست ( ارسال پیام به تعداد زیاد کاربران) ، ویدیو کنفرانس، بازی ویدیویی، اشتراک گذاشتن عکس، ویدیو و مکان را دارد. این اپلیکیشن همچنین امکان تبادل اطلاعات تماس بین دو کاربر را از طریق بلوتوث دارد. این اپلیکیشن همچنین با اپلیکیشنهای فیسبوک و Tencent QQ هم اتصال داخلی برقرار میکند. عکسها را در این اپلیکیشن میتوان با فیلترهای مختلف و یا نوشتار ترکیب کرد همچنین به سیستم خودکار ترجمه نیز مجهز است.
ویچت از مدلهای مختلف ارسال چت مثل واکیتاکی، پیامک متنی، پیامک صوتی و استیکر پشتیبانی میکند.۰
ویچت همچنین از امکانی تحت عنوان اکانت رسمی پشتیبانی میکند. این امکان برای مشترکانی است که میخواهند به یک اکانت مشترک شوند و از طریق آن در جریان یکسری اطلاعات و محتوا قرار گیرند.
ویچت در چین از سرویسهای مالی هم پشتیبانی میکند. کاربران میتوانند به یکدیگر پول بفرستند و یا صورتحسابی را پرداخت کنند.
در سال ۲۰۱۷ شرکت Tencent اعلام کرد که ویچت با داشتن ۶۰۰ میلیون کاربر موبایلی که تبادلات مالی روی این اپلیکیشن انجام میدهند از غول علی بابا هم در این زمینه پیشی گرفته است. علی بابا دارای ۴۵۰ میلیون کاربر در سرویس Alipay خود است اما در عین حال علی بابا ۵۴ درصد سهم بازار پرداخت موبایل چین را در اختیار دارد.
منبع : آی تی ایران