مصاحبه با معاون اپل درباره بحران FaceID
اخبار پیرامون قابلیت انحصاری آیفون جدید-Face ID- این روزها یکی از داغ ترین مباحث دنیای مجازیست. بعد از معرفی Face ID توسط اپل که همراه با آیفون جدید 10 عرضه میشود، سوالات مختلفی نیز راجع به میزان کارآمدی و مسائل امنیتی این قابلیت مطرح شده است.برای دریافت جواب با Craig Federighi، رئیس بخش مهندسی نرم افزاری اپل، مصاحبهای صورت گرفته است که در ادامه قسمتهایی از آن را میخوانید.
ساخت Face ID
طی برنامه معرفی آیفون جدید اپل، Phil Schiller یکی از مسئولان اپل، عنوان کرد که برای آموزش Face ID، میلیاردها تصویر جمع آوری شده است. Federighi اما ادعا میکند که داستان فراتر از این حرفهاست:” فیل در طی مراسم گفت که میلیاردها تصویر مختلف از نقاط مختلف دنیا جمع آوری شده تا مشخصههای جغرافیایی و نژادی در برنامه به بهترین و کارآمدترین شیوه ممکن تعریف شود. اما باید بدانید که حقیقتا این کار عظیمتر از چیزی است که تصور میکنید. تیم مهندسین اپل برای این منظور تعداد زیادی اسکن از افراد مختلف تهیه کرد که به صورت مفصل و همراه با جزئیات ضبط و ثبت شد. این تصاویر که از بسیاری از زاویهها مورد بررسی قرار گرفت و شامل جزئیات فراوان بود، برای آموزش به سیستم Face ID ارائه شد.”
Federighi در جواب این سوال که اپل بعد از جمع آوری اطلاعات آموزشی چه کار کرد، توضیح میدهد:” ما یک نقشه سه بعدی از تصاویر دریافتی تهیه کردیم و بر طبق آن اصول و الگوریتم های چهرههای مختلف را به برنامه آموزش دادیم.” وی در ادامه سخنان خود تاکید کرد که اپل هیچ گونه اطلاعات و یا تصاویری از کاربران و یا مشتریان خود جمع نمیکند:”ما اطلاعات کاربران اپل را از طریق برنامه Face ID جمع آوری نمیکنیم و اطلاعات اشخاص تنها به روی گوشیهای خودشان ذخیره میشود. این اطلاعت قرار نیست به روی فضای ابری و یا سرور خاصی منتقل شود.”
فیس آیدی قابلیتی دارد که قادر است با گذر زمان و تغییر مشخصات فیزیکی مانند مدل مو، بلند کردن ریش و سبیل و یا حتی انجام عملهای زیبایی، بازهم چهره کاربر را تشخیص دهد. این برنامه با کمک تکنولوژیهایی مانند یادگیری ماشینی و آموزش چندباره، تنها از طریق برنامه و روی گوشی کاربر انجام میشود و اِعمال تمام این تغییرات از طریق هیچ سرور یا منبع خاص دیگری انجام نمیشود. به علاوه اپل تاکید کرده است که اطلاعات کاربران به هیچ قیمتی در دسترس هیچ شخص و یا ارگان دیگری قرار نخواهد گرفت.
حالا نوبت صحبت در مورد یکی دیگر از موضوعات مهم است:امنیت
امنیت و حریم خصوصی Face ID
یکی از اصلی ترین مباحث مطرح شده پیرامون فیس آیدی این بود که اپل در مقابل درخواست دسترسی مقامات قضایی به اطلاعات تصویری کاربران این قابلیت، چگونه عمل خواهد کرد. جواب این سوال قابل پیش بینی بود زیرا اپل قبلا نیز با درخواست مشابهی با قابلیت Touch ID محصولات اپل مواجه شده بود و به آن جواب رد داد. واقعیت این است که اپل نمیتوان اطلاعاتی را به مقامات قضایی ارائه کند زیرا اطلاعات کاربران را عملا در اختیار ندارد. اطلاعات کاربران فقط روی دستگاههای خودشان به عنوان یه مدل ریاضی ذخیره شده و توسعه مییابد. این مدل ریاضی به صورت یک الگوریتم تعریف میشود و نمیتوان آن را به شیوه دیگری دوباره به یک تصویر تبدیل کرد. همه چیز فقط روی گوشی کاربر است، تمام!
سوال بعدی از Federighi این است که آیا قابلیت فیس آیدی میتواند همراه با کد رمز عبور یا Passcode برای باز کردن قفل گوشی فعال باشد یا خیر. به عبارت دیگر آیا امکان فعال سازی سیستم امنیتی دوگانه بیومتریک و عددی وجود دارد؟ Federighi در جواب میگوید که این مبحث کمی پیچیده است و مسائل مختلفی باید در نظر گرفته شود. در حال حاضر این قابلیت وجود ندارد ولی توسط تیم اپل درحال بررسی است. Federighi همچنین اشاره میکند که در دو گوشی آیفون 8 و 10 اگر دگمه سمت راست یا چپ دستگاه را به مدت چند ثانیه نگه دارید، قابلیت فیس آیدی از کار میافتد. این مورد در مواقع مواجهه به سارقین کاربرد دارد. پس اگر دزدی از شما بخواهد که قفل گوشی را باز کرده و تحویل وی بدهید، تنها کافیست که یکی از دگمههای کناری دستگاه- دگمه صدا یا خاموش کردن دستگاه- را فشار داده و نگه دارید تا فیس آیدی غیر فعال شود. همین کار قابلیت Touch ID را در آیفون 8 از کار خواهد انداخت.
Federighi همچنین تاکید میکند که فیس آیدی هیج نور اضافه و واضحی به روی صورت فرد نمیاندازد. این سیستم، از نور مادون قرمز در تاریکی استفاده میکند و هنگام فعال سازی، هیچ نور اضافهای از صفحه متساعد نخواهد شد.
خوب است بدانید که:
اگر از فیس آیدی به مدت 48 ساعت استفاده نکنید و یا در صورت ریبوت کردن دستگاه، برای ورود مجدد به دستگاه باید پس کد یا رمز عددی خود را وارد کنید
اگر Face ID 5 بار نتواند چهره شما را تشخیص دهد، باید رمز عددی را وارد کنید.
سازندگان این برنامه به اطلاعات خام دریافت شده از طریق سنسورها دسترسی ندارندو تنها میتوانند نقشهای سه بعدی برای از اطلاعات تصویری کاربربه برنامههای مختلف از قبیل Snapp را برای اعمال فیلترهای مختلف صورت ارائه دهند. این مورد در رابطه با برنامههای ARKit نیز صدق میکند.
استفاده از Face ID
حالا مسئله میزان کارایی Face ID مطرح میشود و اینکه این برنامه تا چه اندازه خوب عمل میکند. تقریبا گزارش تمام افرادی که از این برنامه استفاده کردهاند، مثبت بوده است. این افراد ادعا میکنند که برنامه بسیار قابل اعتماد است و حتی در شرایط نوری پایین نیز خوب و عالی عمل میکند. اما سرعت تنها معیار نیست. به عنوان مثال، مردم عینکهای آفتابی را بیرون از خانه بسیار استفاده میکنند. Federighi در ایمیلی به یکی از کاربران اشاره کرد که پوشیدن عینک آفتابی، معمولا مشکلی در باز شدن قفل گوشی ایجاد نمیکنند و حتی فرقی نمیکند که عینک مورد نظر پلاریزه باشد یا خیر. Federighi همچنین اشاره میکند که چشمهای کاربر با قابلیتهای استفاده شده در برنامه فیس آیدی ، حتی با استفاده از عینک نیز قابل شناسایی است و تنها تعداد محدودی از لنزهای عینک وجود دارند که ممکن است هنگام استفاده با تکنولوژی فیس آیدی سازگاری نداشته باشند که در این صورت کاربر میتواند با تایپ رمز خود وارد دستگاه شود.
Federighi همچنین اشاره میکند که برای برخی از افراد، قابلیت “باز کردن گوشی با نگاه” ممکن است فعال نشود. اگر کاربر نابینا باشد و یا مشکل بینایی داشته باشد، ممکن است نتواند به صفحه گوشی زل بزند و قفل گوشی باز شود. در این گونه مواقع، چهره شناسایی میشود و کاربر میتواند به راحتی تنها قابلیت ” شناسایی توجه یا نگاه”-Attention detection- را غیر فعال کند.
چشمها، بینی و دهان کاربر حتما باید در دید فیس آیدی قرار داشته باشند و این بدین معنی است که ممکن است درمواقعی به درستی عمل نکند. Federighi میگوید:” اگر کاربر یک جراح یا شخصی باشد که صورت خود را بپوشاند، فیس آیدی عمل نخواهد کرد اما در صورت داشتن کلاه یا کلاه خود، مشکلی پیش نخواهد آمد.”
سوال شایع دیگری که درباره فیس آیدی مطرح شده است، زاویه دید و فاصله نگهداری مناسب گوشی برای باز شدن برنامه است. Federighi میگوید:” این مسئله دقیقا مشابه وضعیتی است که برای فعال سازی دوربین سلفی دستگاه قرار میگیرید. برنامه در زوایای مختلفی فعال میشود و تنها کافیست دهان و دیگر اجزا در معرض دید قرار گیرند.” با این وجود بازهم محدودیتی در زوایای مناسب وجود دارد تا سیستم “تشخیص نگاه” به درستی کار کند.
مسلما تا کنون افراد زیادی نتوانستهاند از این برنامه استفاده کنند تا تجربههای خود را بیان کنند و قطعا سوالهای بیشتری پیش خواهد آمد. اما بدون شک بسیاری از سوالات بعد از استفاده از برنامه خودبخود حل میشود. در حال حاضر بسیاری در مورد این قابلیت آیفون جدید دودل هستند زیرا تا پیش از این شرکتهای دیگر مانند سامسونگ نیز قابلیت تشخیص چهره ارائه دادهاند که چندان موفق نبوده است. اما فیس آیدی یک سیستم تشخیص چهره معمولی نیست. این برنامه نسخهای سه بعدی از صورت ایجاد میکند و اپل که از تکنولوژیهای به روز و مختلفی برای توسعه آن استفاده کرده، بسیار مطمئن است که این برنامه رضایت بخش خواهد بود.
منبع: تککرانچ
منبع : آی تی ایران