تکنولوژی

پاسخ گوگل به پلتفرم ARKit اپل

گوگل روز سه‌شنبه از کیت واقعیت افزوده ARCore رونمایی کرد. این کیت برنامه‌نویسی نرم‌افزاری قرار است واقعیت افزوده را برای میلیون‌ها گوشی اندرویدی امروزی و آینده به ارمغان بیاورد. جالب اینکه با استفاده از ARCore ، داشتن دوربین دوتایی و سنسورهای تشخیص عمق بر روی گوشی‌های اندرویدی ضروری نخواهد بود و می‌توان گفت که تمامی اسمارت‌فون‌های اندرویدی معمولی هم می‌توانند با استفاده از این کیت از واقعیت افزوده بر روی گوشی‌های خود لذت ببرند. اما در این میان تکلیف تانگو چه می‌شود؟

گوگل تانگو را در سال 2014 معرفی کرد و این برنامه هنوز هم یکی از پیشرفته‌ترین پلتفرم‌های مجهز به واقعیت افزوده محسوب می‌شود. اما برای اجرای واقعیت افزوده در تانگو دستگاه شما باید به سخت‌افزار به‌خصوص مجهز باشد که همین مسئله باعث می‌شود تنها تعداد محدودی از اسمارت‌فون‌ها بتوانند آن را اجرا کنند. اما پس از مشاهده موفقیت اپل در اجرای واقعیت افزوده به شکل ساده‌تر و با استفاده از ARKit برای آیفون‌ها، گوگل هم تصمیم گرفت پلتفرم اختصاصی خود را طراحی و معرفی کند. بر خلاف تانگو، پلتفرم نرم‌افزاری واقعیت افزوده گوگل یا همان ARCore را می‌توان بر روی طیف بسیار گسترده‌‌تری از دستگاه‌های اندرویدی امروزی اجرا کرد.

ARCore گوگل نیز همانند کیت ARKit اپل قادر است بدون نیاز به پشتیبانی از سنسورهای تشخیص عمق بر روی گوشی‌ها اجرا شود. چنین سنسوری در حال حاضر بر روی گوشی‌های سری پیکسل کمپانی گوگل و گلکسی اس8 شرکت سامسونگ موجود است. گوگل مدعی شده که ARCore تا پایان امسال بر روی بیش از 100 میلیون گوشی اندرویدی اجرا خواهد شد.

کیت برنامه‌نویسی نرم‌افزاری (SDK) ARCore قادر است از زبان‌ها مختلفی از جمله جاوا/OpenGL، یونیتی، و Unreal Engine پشتیبانی کند و برای تحقق اهداف فنی خود بر روی 3 اصل مهم تمرکز کزده است:

کنترل حرکات (Motion Tracking):

با استفاده از دوربین گوشی و سنسور IMU، این پلتفرم می‌تواند موقعیت و چرخش گوشی به‌اطراف را با دقت بالایی تشخیص داده و کاراکترهای مجازی را به سرعت و با توجه به موقعیت گوشی در فضا نمایش دهد.

درک محیطی:

عموما کاراکترهای واقعیت افزوده‌ای بر روی زمین و یا روی میز نشان داده می‌شوند. ARCore قادر است با استفاده از همان تجهیزاتی که برای تشخیص و کنترل حرکات استفاده می‌کند، سطوح افقی را نیز با دقت بالایی تشخیص دهد.

تخمین نور:

پلتفرم ARCore قادر است شدت تابش نور از محیط را تشخیص دهد و به برنامه‌نویسان این امکان را بدهد که شدت نور کاراکترهای مجازی خود را متناسب با نور محیط مورد نظر تنظیم کرده و نمایش دهند. این کار باعث واقعی‌تر جلوه دادن کاراکترها در فضا می‌شود.

تشخیص حرکات و آگاهی از محیط اطراف 2 لازمه اصلی برای اجرای باکیفیت واقعیت افزوده هستند. کاراکترهای واقعیت افزوده بایستی به سطوح بچسبند و موقعیتشان را نسبت زاویه دید کاربر تغییر دهند. اما سیستم آگاهی از نور اطراف یکی از ویژگی‌های بی‌نظیر ARCore گوگل است که باعث بروز واکنش لحظه‌ای کاراکترهای واقعیت افزوده متناسب با نور محیط اطراف می‌شود. این یعنی کاراکترها می‌توانند شدت تابش نور خود را باتوجه به نوردهی محیط کم و زیاد کنند و سایه خود را نیز با توجه به زاویه تابش نور محیط تغییر دهند. این ویژگی‌های پایه‌ای و مبتدی می‌توانند باعث افزایش هیجان کاربر در حین تجربه واقعیت افزوده با استفاده از کیت ARCore گوگل شوند.

گوگل با استفاده از ARCore قصد دارد واقعیت افزوده را برای صدها میلیون کاربر اندرویدی به‌ ارمغان بیاورد. این پلتفرم قرار است بر روی دو گوشی محبوب گوگل پیکسل و گلکسی اس8 اجرا شود و به‌ هیچ سخت‌افزار خاصی نیاز ندارد. گوگل گفته که برای به‌کارگیری ARCore در گوشی‌های اندرویدی فعلی و آینده، حاضر است با تمامی شرکت‌های تولیدکننده اسمارت‌فون همکاری‌های لازم را انجام دهد.

منبع : آی‌تی‌ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا