عکس جنجالی از اعضای پارلمان انگلیس و موبایلهایشان
زمانی که “John McDonnel” در روز چهارشنبه سخنرانی خود را در مجلس بریتانیا آغاز کرد، هم حزبیهای او شروع به نگاه کردن به گوشی خود کردند. آیا این حرکت بخشی از وظایف مدرن اعضای پارلملن بود یا واقعا بی ادبی آنها را نشان میداد؟
در این روز اعضا برای بحث درباره “Brexit”( جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا است) در مجلس مجلس حضور داشتند اما روز بعد عکسی از آنها در روزنامه چاپ شد که اکثریت اعضا در حال کارکردن با گوشی دیده میشدند. در یک تصویر، نیمی از اعضای حزب کارگر که در پشت “John McDonnel” نشستهاند را میتوان غرق در گوشیهایشان مشاهده کرد در حالی که صدراعظم کابینه در حال خواندن بیانیه است.
“Judith Woods” در روزنامه “Daily Telegraph” نوشت: ” آیا این حرکت زشتی نیست؟ در حالی که اعضا را با جوانهای تازه به دوران رسیده اوایل سال 2000 مقایسه میکند و میگوید که ” اعتیاد به استفاده از گوشی درحال کشاندن افراد و مقامات به درجات بالای بی ارزشی است.” و در ادامه با لحن طنز آمیزی درخواست میکند که ” لطفا آداب و رسوم بریتانیا را به تنظیمات کارخانه برگردانید.”
با این حال “McDonnel” باز هم درباره این مسئله مثبتاندیشانه پاسخ داد و در مصاحبه خود با یکی از شبکههای بریتانیایی گفت: ” وجههی خوبی ندارد اما حقیقت همین است که میبینیم.”
اما این اتفاقات باید بیفتد؟ گذشته از خطرات استفاده از گوشی در هنگام رانندگی، آیا نباید در برابر استفاده از گوشی در محل کار ایستادگی کنیم؟
“Sarah Champion” یکی از اعضایی که در عکس در حال استفاده از تلفن همراه است، به شدت از خود و دیگر سیاستمداران حاضر در عکس دفاع کرد. او توضیح داد: ” وقتی به این عکس نگاه میکنم، تعدادی از اعضای پارلمان را میبینم که در حال گزارش زنده اتفاقات پارلمان هستند و مطمئن باشید در حال “Candy Crush” بازی کردن نیستند.
“Sarah Champion”هفت دقیقه پس از سخنرانی “McDonnel”، توییتی درباره سخنرانی و عدم موفقیت او در اینباره منتشر کرد.
“Debrette’s” به عنوان معتبرترین مرجع آداب و رسوم معاشرت و رفتاری در بریتانیا در اینباره میگوید: ” قانون اساسی میگوید در زمان ورود به جلسات بایستی تلفن همراه خود را خاموش کنید.”
یکی از اساتید دانشگاه “Lancaster” نیز در اینباره گفته: ” در بعضی جلسات زمانی که همه صحبت نمیکنند، اگر یک مسئله کاری با ارسال یک ایمیل کوچک حل میشود، استفاده از موبایل جایز است. به نظرم افراد درباره این وقفهها که در بهرهوری تاثیر میگذارند، معقول هستند.”
مجلس عوام انگلیس از سال 2007، ورود موبایل به مجلس را آزاد اعلام کرد. اما “دیوید کامرون” نخست وزیر انگلیس استفاده از موبایل در جلسات را از سال 2010ممنوع اعلام کرد و پارسال مجبور به تذکر به یکی از وزرای کابینه درباره این مسئله شد. البته “Theresa May” رهبر حزب محافظه کاران یک درجه بالاتر رفته و حتی استفاده از اپل واچ را ممنوع اعلام کرده است. سال 2014 یکی از اعضای حزب محافظه کار در یکی از جلسات این حزب با کمیته بازنشستگان در حال اجرای بازی “Candy Crush” مچگیری شد و مجبور به عذرخواهی رسمی گردید.
اما همهی اینها در مقایسه با وزیر خارجه نروژ که در یکی از مناظرات در حال اجرای بازی “پوکیمون” بود، مسئله مهمی به حساب نمیآیند. او در توییتر در این زمینه نوشت: ” زنها قادرند دو کار را همزمان انجام دهند” به همراه یک اموجی چشمک.
نظرات افراد حرفهای درباره آداب و رسوم استفاده از تلفن همراه
“Pauline Brimblecombe”، 62 ساله، دکتر فعال در زندان Cambridgeshire
من بیمارانی دارم که در حین مشاوره به تماسهای غیر ضروری پاسخ میدهند که خیلی آزاردهنده است، البته تعدادی از بیماران هم از پزشکانی که در هنگام انجام وظیفه از تلفن همراه استفاده می کنند، شاکی بودند.
“Sarah Champion”، 47 ساله، عضو حزب کاگر
اگر بیدار باشم، تلفن همراهم روشن است اما هیچوقت آن را به اتاق خوابم نبردهام. من تلفن همراه را به عنوان وسیلهای برای انجام کارها میدانم. ارتباط مستقیم با مردم برای من مسئله حیاتی است و من میتوانم از توییتر برای رساندن اخبار مهم استفاده کنم. اما از گوشی برای دریافت ایمیلهای کاری استفاده نمیکنم چون تمام وقت من را خواهد گرفت. در روزهای شلوغ کاری حدود 200 ایمیل کاری دریافت میکنم.
“Michael Donkor”، 30 ساله، مدرس زبان انگلیسی در جنوب لندن
دانشآموزان ابتدا درباره عدم استفاده از موبایل در کلاس توجیه میشوند. در ابتدا کمی دیوانه میشوند چون به مدرسهی جدیدی آمده اند و انتظار آزادی بیشتری دارند، اما خیلی زود به این قوانین عادت میکنند. ما نیز از گوشیهایمان در کلاس استفاده نمیکنیم و با ینکه لرزش آن را در جیبم احساس میکنم اما جلوی خودم را میگیرم و سریع آن را چک نمیکنم. حتی در دفتر اساتید سعی میکنیم آنها را کنار بگذاریم، چون پس از دو ساعت سر و کله زدن با بچهها، به هم صحبتی با یک فرد بالغ نیاز جدی خواهیم داشت.
منبع : آی تی ایران