کنارهگیری مدیرعامل گوگل ونچرز
بیل ماریس موسس و مدیرعامل Google Ventures ) GV) که در واقع یکی از بازوهای اقتصادی و سرمایهگذاری شرکت گوگل به حساب میآید، این شرکت و البته شرکت مادر یعنی آلفابت را ترک خواهد کرد.
به گزارش وبسایت Recode، امروز (جمعه) آخرین روز کاری ماریس در گوگل ونچرز خواهد بود. ماریس سومین مدیر اجرایی رده بالا است که در ماههای اخیر شرکت آلفابت را ترک میکند. آنطور که از شواهد امر پیداست David Krane، یکی از شرکای مدیریتی گوگل ونچرز جایگزین ماریس خواهد شد.
ماریس در سال 2009 میلادی بازوی اقتصادی گوگل را پایهگذاری کرد و خیلی سریع توانست عملکرد خیرهکنندهای را در سیلیکون ولی از خود به نمایش بگذارد. بدنیست بدانید در سال 2015 میلادی میزان مدیریت سرمایه گوگل ونچرز 2.4 میلیارد دلار اعلام شده است.
اگرچه GV از سرمایهگذاری در اروپا و یا شرکتهایی که مراحل اولیه راهاندازی را پشتسر میگذرانند تا حد زیادی کنار کشیده اما در سهماهه اول سال جاری میلادی این شرکت موق شد از Intel Capital به عنوان فعالترین بازوی سرمایهگذاری شرکتی پیشی بگیرد. با این وجود، نکات منفی مانند سرمایهگذاری روی استارتآپ Secret نیز در کارنامه ماریس و همکاران او دیده میشود. نکاتی که شاید در مقابل سرمایهگذاری موفق روی اوبر، نست، اسلک و جت دات کام بسیار کمرنگ بهنظر برسند.
GV به تازگی مسیر جدیدی را برای سرمایهگذاری انتخاب کرده و از همین رو پشتیبانی از شرکتهای فعال در حوزه سلامت و بیوتکنولوژی در دستورکار قرار گرفته است.
اگرچه ماریس رابطه نزدیکی با لری پیج و سرگئی برین دارد اما این نزدیکی مانعی برای ایجاد کشمکش میان مدیران ردهبالای گوگل نبوده است.
در همین راستا، مدیران گوگل در سال 2013 میلادی بازوی سرمایه گذاری جدیدی به نام Google Capital را راهاندازی کردند که از نظر بسیاری یک رقیب جدی برای ماریس و GV بهشمار میآید. گوگل بهتازگی سرمایهگذاریهای مستقیمی را نیز روی شرکتهایی انجام داده که رقبای GV به حساب میآیند.
از سوی دیگر، برخی معتقدند کاهش هزینهها که در قالب پیادهسازی تغییرات ساختاری در گوگل و آلفابت ایجاد شده خوشایند مدیران اجرایی فعال در زیرمجموعههای این شرکت نبوده است.
از ماه ژوئن تا کنون، Tony Fadell مدیرعامل Nest، Chris Urmson مسئول بخش تکنولوژی و مدیر سابق پروژه خودروهای بدون راننده گوگل و حالا بیل ماریس در لیست خروجیهای این شرکت قرارگرفتهاند.
منبع : آی تی ایران