تکنولوژی

کاهش استفاده کاربران از اینستاگرام، فیس‌بوک، توییتر

کاربران فعال در فضای وب، با کاهش میزان استفاده از شبکه‌های اجتماعی نظیر فیس‌بوک و اینستاگرام، به سمت استفاده از گزینه‌های خصوصی‌ و شخصی‌تر مانند واتس‌اپ و تلگرام متمایل شده‌اند.

به گزارش وب‌سایت Telegraph، برمبنای تحقیقات انجام شده توسط موسسه تحلیل‌گر SimilarWeb که زمان سپری شده توسط افراد در چهار شبکه اجتماعی مطرح فیس‌بوک، اینستاگرام، تویتتر و اسنپ‌چت را مورد بررسی قرار داده، این کاهش مدت زمان حضور کاربران، در شبکه اجتماعی اینستاگرام بیش از سایر عناوین به چشم می‌خورد.

میزان استفاده کاربران از اینستاگرام در مقایسه سال به سال با کاهش 23.7 درصدی روبرو شده است. این در حالی است که توییتر، اسنپ‌چت و در نهایت فیس‌بوک به ترتیب با کاهش 23.4، 15.7 و 8  درصدی روبه رو شده و  در مکان‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

در میان شرکتهای یادشده، توییتر از محبوبیت کم‌تری نسبت به سایرین برخوردار بوده و این در حالی است که فیس‌بوک با ثبت متوسط 34 دقیقه استفاده هر کاربر در روز، بیشترین میزان فعالیت کاربران در شبکه‌های اجتماعی را به خود اختصاص داده است. نزدیک‌ترین رقیب فیس‌بوک، اینستاگرام است که با ثبت زمان متوسط 17 دقیقه استفاده در روز در جایگاه دوم قرار می‌گیرد.

در بریتانیا اینستاگرام شاهد بیشترین میزان کاهش استفاده در مقایسه سال به سال بوده و اسنپ‌چت نیز پایین‌ترین میزان محبوبیت را به خود اختصاص داده است. بریتانیایی‌ها به‌طور متوسط روزانه 15 دقیقه را به استفاده از نرم‌افزار اسنپ‌چت اختصاص می‌دهند.

در این بررسی، محققان SimilarWeb فعالیت کاربران را از ماه ژانویه تا مارس 2016 میلادی روی صدها هزار گوشی اندرویدی در کشورهای مختلف مورد بررسی و تحلیل قرار داده‌‌ و نتایج بدست آمده را با آنچه در مدت مشابه سال 2015 میلادی به ثبت رسیده مقایسه کرده‌اند. شایان ذکر است که در این بررسی، جمعیت آماری تصادفی از کاربران کشورهای بریتانیا، فرانسه، آلمان، اسپانیا، استرالیا، هند و برزیل مورد مطالعه قرار گرفته‌اند.

Pavel Tuchinsky تحلیل‌گر SimilarWeb دلایلی مهم را برای این تغییر رویکرد کاربران برشمرده که خواندن آن خالی از لطف نخواهد بود. به گفته او، ظهور برنامه‌های تخصصی‌تر و کوچک‌تر مانند نرم‌افزار پخش ویدئوی پریسکوپ و یا پیام‌رسان تلگرام با قابلیت رمزگذاری داده‌ها توجه بیشتر کاربران را به همراه داشته‌ است. در این راستا، استفاده از تلگرام در بریتانیا از 17 دقیقه در سال گذشته به 24 دقیقه در سال جاری افزایش یافته که رشد بیش از 40 درصدی را نشان می‌دهد.

Tuchinsky در ادامه نیز می‌گوید:

“در حال حاضر شاهد تمایل بیشتر کاربران به استفاده از ابزارهای ارتباطی شخصی‌تر و با رعایت هرچه بیشتر حریم خصوصی هستیم. در این خصوص می‌توان به رشد تلگرام اشاره کرد. با این تفاسیر به‌نظر می‌رسد میل و رغبت کاربران به سمت استفاده از ابزارهای ارتباطی بسته‌تر، افزایش یافته است.”

نتایج این بررسی مهر تاییدی است بر افزایش هر چه بیشتر محبوبیت نرم‌افزارهای پیام رسان مانند واتس‌اپ و این در حالی است که پنج نرم‌افزار پیام‌رسان برتر بازار یعنی واتس‌اپ، فیس‌بوک مسنجر، وایبر، وی‌چت و لاین در حال حاضر بیش از 3 میلیارد حساب کاربری را در سراسر جهان به ثبت رسانده‌اند.

کاربران بریتانیایی به‌طور متوسط روزانه 27.5دقیقه از نرم‌افزار واتس‌اپ استفاده کرده‌اند که این پیام‌رسان را پس از فیس‌بوک در رده دوم محبوبیت قرار خواهد داد. بر مبنای داده‌های این گزارش، واتس‌اپ روی 54 درصد از دستگاه‌های اندرویدی حاضر در این بررسی، نصب و مورد استفاده قرار گرفته است. در طرف مقابل، نتایج این گزارش از کاهش 9 درصدی تعداد نصب چهار نرم‌افزار برتر حوزه شبکه‌های اجتماعی روی دستگاه‌های اندرویدی حکایت دارد.

منبع : آی تی ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا