پروژههای اپل در زمینه کمک به سلامت فردی و محیط زیست
در تازهترین کنفرانس برگزارشده توسط اپل، این شرکت بهطور رسمی از راهکارهای جدید برای کمک به بررسی و مدیریت سلامت، توسط افراد و البته پزشکانشان رونمایی کرد. این شرکت برپایه برنامه پیشین خود به نام ResearchKit که موفقیت زیادی هم بدست آورده است، از طرح جدیدی به نام CareKit رونمایی کرد که به گفته جف ویلیامز مدیر اجرایی اپل، چارچوبی برای تولید برنامههایی است که افراد را به راهکارهایی برای استفاده هرچه بهتر از اطلاعات بهمنظور رسیدن به فهم بهتر از وضعیت سلامتیشان تجهیز خواهد کرد. این پلتفرم منبع باز از ماه آتی در قالب چهار ماژول پایه به بازار عرضه خواهد شد. Care Cards عملکردی مانند لیستهای برنامهریزی شده تعاملی خواهد داشت تا کاربران انجام موارد ضروری مانند مدیتیشن و یا حتی اجرای تمرینات درمانی فیزیکی را فراموش نکنند و در نهایت اهداف خود را با استفاده از آیفون یا اپل واچ، رصد کنند.
رصدکنندههای Symptoms و Measurement نیز کاربران را قادر خواهند ساخت تا با در نظر گرفتن احساس خود و اینکه دوران نقاهت آنها چگونه طی میشود به ثبت و ضبط بازخوردها اقدام کنند. به عنوان مثال، کاربران میتوانند از گرفتن عکسهای مختلف بهمنظور ثبت فرایند بهبود زخم خود استفاده کنند و یا با استفاده از شتابسنج و ژیروسکوپ، راهکاری را برای اندازهگیری محدوده حرکتی یک عضو ایجاد کنند. علاوه بر این، ماژول Insight Dashboard میتواند عوارض و نشانههای فیزیکی بیمار را در تقابل با Care Cards بررسی کرده و اطمینان حاصل کند که درمانهای استفاده شده توسط شخص، روندی موفقیتآمیز داشتهاند. علاوه بر این، ماژول Connect نیز به کاربران این امکان را خواهد داد تا تمامی این دادهها را با پزشک خود به اشتراک بگذارند.
شرکت اپل در پیادهسازی این راهکار، از مجموعهای از مراکز پزشکی و توسعهدهندگان نرمافزاری همکاری کرده است. در حال حاضر Sage Bionetworks و دانشگاه روچستر از این راهکار بهمنظور رصد کردن پیشرفت بیماری پارکینسون در بیماران استفاده میکنند. مرکز پزشکی تگزاس نیز از این تکنولوژی جدید برای کمک به بیماران در جهت طی کردن هرچه بهتر روند درمانی و مدیریت موثر دوران نقاهت استفاده کرده است.
خدمات موثر اپل به جامعه و بشریت به CareKit محدود نشده و مسئولان این شرکت در کنفرانس روز جاری اعلام کردند 93 درصد از تجهیزات این شرکت در سراسر جهان، برپایه انرژیهای تجدیدپذیر به فعالیت خود ادامه می دهند. این در حالی است که این آمار برای تجهیزات مورد استفاده در آمریکا، چین و 21 کشور دیگر، صد درصد است. لیزا جکسون، مدیر ارشد بخش محیط زیست، سیاستها و موضوعات اجتماعی شرکت اپل در رویدادی که در روز دوشنبه در کالیفرنیا برگزار شد این موضوع را در جمع خبرنگاران بیان کرد. شرکت اپل دو سال پیش سیاست خود در خصوص تامین کامل انرژی مورد نیاز تجهیزات خود از طریق منابع تجدیدپذیر را اعلام کرده بود. این در حالی است که از سال 2012، تمامی دیتاسنترهای این شرکت بهطور کامل برپایه انرژیهای تجدیدپذیر مانند خورشید، باد، سلولهای سوختی بیوگاز، میکرو برق آبی و زمین گرمایی به فعالیت خود ادامه میدهند. پیش از این و در سال جاری، تیمکوک مدیرعامل اپل نیز از برنامه جدید خود برای ساخت 1300 هکتار مزرعه خورشیدی که تامین توان مقرهای مرکزی و دیگر فروشگاهها و دفاتر این شرکت در کالیفرنیا را برعهده خواهند گرفت، خبر داده بود.
شرکت اپل همچنین از برنامههای زیست محیطی در دست اقدام خود شامل راهاندازی مزرعه خورشیدی 40 مگاواتی در چین و پروژهای که نصب پنل های خورشیدی بر روی بام دفاتر و مراکز فروش را در سنگاپور به همراه خواهد داشت، پردهبرداری کرد. این شرکت عنوان داشته 99 درصد از کاغذ مورد استفاده در بستهبندی آیفونهای تولیدی این شرکت از مواد بازیافتی و یا جنگلهای با مدیریت پایدار بدست آمده است. اپل از روباتی به نام لیام نیز در فرایند تخریب کامل آیفونهای از رده خارج به منظور بازیافت موادی مانند آلومینیوم یا نقره موجود در آنها استفاده میکند تا در محصولات جدید، از همین مواد استفاده شود.
دیگر شرکتهای فعال در حوزه تکنولوژی نظیر گوگل نیز راهکارهای مشابهی را بهمنظور استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر بهکار بستهاند که از جمله آنها میتوان به گوگل اشاره کرد که مدیران آن مدعیاند 100 درصد عملکردهای اجرایی این شرکت برپایه بهرهگیری از منابع پاک انجام میشود.
منبع : ای تی ایران