تکنولوژی

گورستان‌های تکنولوژیک در ژاپن

یومیکو ناکاجیما، شهروند ژاپنی که دهه هفتم زندگی خود را پشت سر می‌گذارد به دنبال خرید قبر در مقبره Koukoko در توکیو است اما به‌جای انتخاب محل دفن و طراحی سنگ قبر، او به دنبال گزینه‌های دیگر به‌منظور شخصی‌سازی هرچه بیشتر فضای آرامگاه خود است. او گزینه استفاده از طرح مجسمه بودا در این مقبره را در نظر دارد که 2045 مجسمه بودای تولید شده برپایه بهره‌گیری از LED را پیش روی بازدیدکنندگان قرار می‌دهد. هر یک از این مجسمه‌ها به یک متوفی تعلق دارد تا خاکستر افراد فوت شده در فضای ذخیره‌سازی در پشت دیوار قرارگرفته و در ارتباط با سیستم کارت‌خوان ویژه‌ای قرارگیرد. با حضور بازدیدکنندگان، مجسمه بودا رنگ متفاوتی را نشان می‌دهد تا امکان تشخیص محل دقیق نگهداری خاکستر فرد متوفی فراهم شود.

ناکاجیما معتقد است با استفاده از این روش، آشنایان و وابستگان در پیداکردن سنگ قبر او به زحمت نخواهند افتاد. همان‌طور که می‌دانید در ژاپن، خاکستر فرد متوفی در ظرف‌های ویژه‌ای ریخته شده و در مقبره خانوادگی او نگهداری می‌شود.

استفاده از تکنولوژی در قبرستان‌های ژاپنی به این موارد محدود نشده و به عنوان راهکاری جدید، از کارت‌های هوشمند به‌منظور ذخیره اطلاعات مرتبط با فرد متوفی استفاده شده که با کشیدن آن‌ها در شیارهای ویژه، درب مقبره باز شده و با کشیدن مجدد در این شیارها، چراغ مربوط به مجسمه بودای هر فرد متوفی روشن می‌شود.

در حال حاضر مجسمه‌های بودایی برای هر شخصی از کودک 9 ماهه تا افراد 99 ساله استفاده می‌شوند. از راهکارهای دیگر که برپایه استفاده از تکنولوژی‌های جدید محقق شده‌ می‌توان به بهره‌گیری از تسمه‌های نقاله برای انتقال فرد متوفی از قسمت نگهداری به محل دفن اشاره کرد.

این در حالی است که مسئولان آرامگاه‌های ژاپنی از ایده‌های جدیدی به‌منظور ارائه طرح هولوگرافیک به همراه پخش مکالمات از پیش ضبط شده افراد متوفی به عنوان راهکارهای نوین به‌منظور برقراری ارتباط میان فرد متوفی و خانواده او یاد می‌کنند.   

منبع : آ ی تی ایران

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا