دانشمندان آلمانی کلاه ویژه نابینایان تولید کردند
یک دانشمند در موسسه فناوری کارلسروهه آلمان، کلاهی را توسعه داده است که با نزدیک شدن کاربر به اجسام و موانع، به سر وی فشار اعمال میکند.
به گزارش ایسنا، تا به امروز سیستمهای زیادی برای سرویسدهی به کاربران نابینا توسعه یافته است که بسیاری از این سیستمها از نشانههایی مانند تن صدا یا لرزش برای هشدار به فرد نابینا استفاده میکنند اما این سیستم جدید از اعمال فشار بر روی سر کاربر استفاده میکند.
نسخه نمونه اولیه این کلاه به شکل یک پیشانیبند بوده که مجهز به شش ماژول حسگر اولتراسونیک است. هر یک از این حسگرها در هر ثانیه 50 اندازهگیری انجام میدهند و تمام جهات را به صورت افقی از فاصله چند سانتیمتری تا چند متری اسکن میکنند.
هنگامی که هر یک از این حسگرها یک شیء را در مسیر خود تشخیص میدهند، یک پد با روکش الاستیک به آرامی سر کاربر را فشار میدهد و هرچقدر فرد به مانع نزدیکتر شود، فشار بیشتری بر روی سر وی اعمال خواهد شد. به این طریق فرد میتواند هم جهت و هم فاصله شیء را تشخیص دهد.
ادعا میشود که این سیستم بیش از سایر سیستمها بصری است.
این سیستم علاوه بر استفاده در نابینایان، میتواند برای هدایت آتشنشان در اتاقهای پر از دود مورد استفاده قرار گیرد یا حتی برای کمک به کارگرانی استفاده شود که برای انجام کارهای خود ناچار به راه رفتن به سمت عقب هستند.
این پدهای فشار علاوه بر این میتوانند برای هشدار دادن به افراد بینا در برابر خطرات نهان مانند آلودگی هوا استفاده شوند.