تکنولوژی

گرافن و کاشت دستگاه‌های الکترونیکی روی پوست

گرافن که اکثر کارشناسان معتقدند سبک‌ترین، باریک‌ترین و در عین‌حال سخت‌ترین ماده موجود در جهان است احتمالا به‌زودی در ساخت دستگاه‌های الکترونیکی پوشیدنی جدید نیز مورد استفاده قرار خواهد گرفت. 

بخش‌های تحقیقاتی از دانشگاه منچستر اینچنین گزارش داده‌اند که دستگاه‌‌های الکترونیکی ساخته شده از گرافن، نه‌تنها سبک بلکه مقاوم در برابر ضربه و شکسته‌شدن خواهند بود و توانایی کاشت و یا چاپ مستقیم بر روی پوست، همانند لباس را خواهند داشت. 

گرافن ماده‌ای با خواص فوق‌العاده در زمینه هدایت الکتریکی و با انعطاف‌پذیری بالا است که پتانسیل خوبی به‌منظور استفاده در تولید گوشی‌های هوشمند و یا دیگر دستگاه‌های الکترونیکی مجهز به قابلیت‌های اینترنتی دارد. با توجه به ساختار این ماده، امکان ادغام شارژر در آن‌ نیز وجود دارد تا نهایتا شاهد کاربردهایی در زمینه ایجاد  “پوست هوشمند” از آن باشیم. 

این در حالی است که با توجه به تحقیقات فراوان انجام شده روی گرافن، بسیاری این دانشگاه را “خانه گرافن” می‌نامند. با این وجود محققان معتقدند، استفاده از این ماده در گوشی‌های هوشمند، هنوز سرآغاز کار است و گرافن می‌تواند تاثیر شگرفی در بازار صنایع و ملزومات پزشکی نیز ایحاد کند. 

دکتر ژیرون هو، از دانشکده الکترونیک دانشگاه منچستر در این خصوص می‌گوید:

” پتانسیل‌های موجود در زمینه‌های تحقیقاتی، با هدف تولید دستگاه‌های مختلف در زمینه بررسی سلامت افراد، ارتباطات همراه و یا حتی کاربردهایی برای ادغام دستگاه‌های الکترونیکی بر روی پوست و بهره‌گیری از آن‌ها در کاربردهای ارتباطی، بسیار بالا هستند.”

با بهره‌گیری از تگ شناسایی برپایه امواج رادیویی و از جنس گرافن بر روی بازو، بیماران می‌توانند اطلاعات مورد نیاز از جمله میزان ضربان قلب، دمای بدن و موارد اینچنینی را به دستگاه‌‌های نظارتی بی‌سیم، انتقال دهند. برخلاف ریز ذرات از جنس نقره و پلیمرهای هادی که علاوه بر گران‌بودن، به‌اندازه کافی رسانایی ندارند تا تاثیرات دلخواه را ایجاد کنند، گرافن قیمت پایینی داشته و رسانایی آن نیز بسیار مطلوب است. 

گرافن در واقع یک لایه واحد از اتم‌های کربن است که به صورت یک الگوی مشبک شش ضلعی، تغییر شکل داده است. این ماده چیزی در حدود 200 برابر از فولاد،  محکم‌تر است. 

منبع : آی تی ایران

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا