لیست ثروتمندترین فنآوران جهان منتشر شد
نشریه Forbes لیست ثروتمندترین افراد سال 2014 میلادی را منتشر کرد و توضیح داد که در فهرست امسال زنان پولدار بیش از سالهای قبل خودنمایی میکنند و تعداد آنها به میزان قابل ملاحظه بیشتر است. در لیست امسال نام 1645 نفر بهچشم میخورد که بیش از 10 درصد آنها را زنان تشکیل میدهند و مابقی مردانی هستند که غالبا در حوزه فناوری فعالیت میکنند و این مسئله مهمترین نکتهای بوده که توجه کارشناسان را به خود جلب کرده است. محققان به این نتیجه رسیدهاند که فناوری اطلاعات نه تنها در چند سال اخیر باعث رشد اقتصادی کشورها شده و فرصتهای شغلی بیشماری را در سراسر جهان ایجاد کرده است، بلکه موجبات کسب درآمد فراوان برای صاحبان مشاغل در این زمینه را نیز فراهم است تا متولیان هیچ صنعت و حرفه دیگری نتوانند در این زمینه با فناوران رقابت کنند.
“بیل گیتس”(Bill Gates) که طی چهار سال گذشته دومین ثروتمند جهان محسوب میشد، در سال 2014 میلادی سرانجام توانست “کارلوس اسلیم هیلو”(Carlos Slim Helu) صاحب بزرگترین شرکت مخابراتی مکزیک را پشتسر بگذارد. گیتس که طی یک سال گذشته 9 میلیارد دلار بر درآمدهای خود افزود، در طول 20 سال گذشته 15 سال عنوان ثروتمندترین فرد جهان را از آن خود کرد. در این یک سال “مارک زوکربرگ”(Mark Zuckerberg) مدیر جوان شرکت فیسبوک بیش از همه رقبا سرمایه خود را افزایش داد و مجموع ثروت شخصیاش را از 15.2 به 28.5 میلیارد دلار رساند. به واسطه این تحولات بزرگ در دنیای فناوری، آمریکا در مجموع توانست 492 میلیاردر از مجموع پولدارهای جهان را در خود جا دهد و پس از آن هم کشورهای چین و روسیه بهترتیب با 152 و 111 میلیاردر قرار گرفتند.
نشریه Forbes در گزارش مربوط به سال 2014 اعلام کرد که بیش از دوسوم حاضرین در این لیست ثروت خود را به صورت شخصی ایجاد کردهاند و حدود 90 درصد آنها در حوزه فناوری مشغول به کار هستند یا به نوعی شغل و حرفه آنها با این عرصه درگیر است. همچنین گفته شد که 13 درصد این افراد ثروت افسانهای خود را به ارث بردهاند و 21 درصد هم توانستهاند با کسب و کار جدید، بهخصوص در حوزه فناوری بر ارثیهشان بیافزایند. لیست ثروتمندترین افراد حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات در جهان به قرار زیر اعلام شده است.
- “بیل گیتس” – مدیر بنیاد “بیل و ملیندا گیتس” – سن: 58 سال – محل زندگی: آمریکا – مجموع داراییها: 76 میلیارد دلار
گیتس همچنان بخشی از سهام شرکت مایکروسافت را در اختیار دارد و اگرچه از طریق بنیاد خیریه خود کمکهای فراوانی به مردم آفریقا میکند، اما در یک سال گذشته 9 میلیارد دلار بر سرمایههای خود افزوده است تا با این اتفاق بار دیگر به عنوان ثروتمندترین فرد جهان برگزیده شود. او که بنیانگذار اصلی شرکت مایکروسافت محسوب میشود، این روزها ترجیح میدهد بیشترین زمان خود را به اقدامات انساندوستانه و کمکهای مردمی اختصاص دهد. او در طول زندگی خود بیش از 28 میلیارد دلار به فقرای سراسر جهان بخشیده است و هدف اصلی از زندگی خود را نیز کمک به مردم میداند.
2- “لری الیسون” – مدیرعامل شرکت اوراکل – سن: 69 سال – محل زندگی: آمریکا – مجموع داراییها: 48 میلیارد دلار
او در یک سال گذشته توانسته بیش از 5 میلیارد دلار درآمد کسب کند که تمام آن هم از فروش نرمافزار و محصولات مربوطه در شرکت اوراکل تامین شده است. اوراکل در سپتامبر گذشته توانست برای دومین دوره متوالی عنوان پرفروشترین شرکت را در آمریکا به دست آورد. الیسون که با شرکتهای فناوری بزرگ رقابت میکند، به این نتیجه رسیده که روزهای خوب اپل پس از مرگ “استیو جابز” به پایان رسیده است و گوگل هم با همه توانمندیها برای ساخت سیستمعامل اندروید به صورت غیرقانونی از حق امتیازهای اوراکل استفاده کرده است. دختر او بهنام “مِگان الیسون” این روزها به کمک ثروت پدر میکوشد به یکی از ستارههای هالیوود تبدیل شود.
3- “لری پیج” – مدیرعامل شرکت گوگل – سن: 40 سال – محل زندگی: آمریکا – مجموع داراییها: 32.3 میلیارد دلار
این مدیر جوان و خلاق از جمله افرادی محسوب میشود که بیشترین تاثیر را برای ایجاد تغییر در دنیای فناوری برجا گذاشته است. او در اوایل ماه ژانویه با پرداخت 3.2 میلیارد دلار شرکت تولیدکننده سیستمهای الکترونیکی تعدیل دمایNest را به صورت نقدی خرید و پس از آن شرکت موتورولا را 2.9 میلیارد دلار به لنوو فروخت. اما این پولها در روند اصلی فعالیتهای او و شرکتش به عنوان بزرگترین مرکز اینترنتی جهان تاثیر چندانی نمیگذارد. زیرا ارزش سهام گوگل بهطور میانگین سالانه 50 درصد افزایش میابد تا با این اتفاق “لری پیج” و “سرگی برین” بتوانند مجموع درآمدهای شخصی خود را در سال 2014 به بیش از 30 میلیارد دلار برسانند.
4- “جِف بیزوس” – مدیرعامل شرکت آمازون – سن: 50 سال – محل زندگی: آمریکا – مجموع داراییها: 32 میلیارد دلار
او که صاحب بزرگترین فروشگاه آنلاین و کتابخانه آنلاین در جهان است، در اکتبر گذشته روزنامه “واشنگتن پست” را 250 میلیون دلار خرید. بیزوس که فارقالتحصیل رشته مهندسی برق و علوم رایانه از دانشگاه پرینستون است، برای مدتی مدیریت مرکز والاستریت را برعهده گرفت و پس از آن متوجه شد که اینترنت پرسرعتترین و روبهرشدترین فناوری در جهان محسوب میشود. او در سال 1995 میلادی از این شغل استعفا داد تا کتابخانه آنلاین Amazon را تاسیس کند.
5- “سرگی برین” – مدیرعامل شرکت گوگل – سن: 40 سال – محل زندگی: آمریکا – مجموع داراییها: 31.8 میلیارد دلار
او که به همراه “لری پیج” شرکت گوگل را تاسیس کرد، برای نخستین بار در اوایل سال 2014 میلادی موفق شد مجموع سرمایهها و داراییهای شخصی خود را به بیش از 30 میلیارد دلار برساند. درآمد اصلی برین به واسطه رشد سالانه 50 درصدی ارزش سهام گوگل حاصل میشود و او در یک سال گذشته توانسته است بیش از 7 میلیارد دلار برمجموع سرمایههای شخصی خود بیافزاید. “سرگی برین” که به همراه دو فرزند خود در کالیفرنیا ساکن است، آگوست گذشته پس از 6 سال از همسر خود جدا شد و هماکنون با یکی دیگر از کارمندان گوگل ازدواج کرده است. او مدیریت مرکز Google X را هم بهعهده دارد تا پروژههایی از جمله خودروی بدون راننده، عینک هوشمند، گوشی پازلی، لنز چشمی هوشمند و … را دنبال کند.
6-“مارک زوکربرگ” – مدیرعامل شرکت فیسبوک – سن: 29 سال – محل زندگی: آمریکا – مجموع داراییها: 28.5 میلیارد دلار
فیسبوک بهتازگی 10 ساله شد تا زوکربرگ نتیجه آنچه که در سن 19 سالگی کاشته بود را امروز برداشت کند و نام خود را به عنوان جوانترین فرد ثروتمند جهان هم به گوش همگان برساند. پیشرفت اصلی فیسبوک از سال 2012 به بعد رخ داد و ارزش سهام آن طی یک سال قبل از فوریه 2014 بیش از 130 درصد رشد کرد. این اتفاق باعث شد تا مجموع داراییهای زوکربرگ دو برابر رشد کند. البته این میلیاردر جوان در این چند سال حدود 60 میلیون سهام خود را واگذار کرد. امسال نام پردرآمدترین فرد جهان هم به زوکربرگ اختصاص یافته است.
7- “استیو بالمر” – مدیرعامل اسبق مایکروسافت – سن: 57 سال – محل زندگی: آمریکا – مجموع داراییها: 19.3 میلیارد دلار
شاید از این پس دیگر نام “استیو بالمر” را نشنوید. چون او حدود یک ماه قبل پست مدیرعاملی مایکروسافت را کنار گذاشت و بهنوعی خود را بازنشسته کرد. او آگوست گذشته اعلام کرد که قصد دارد سکان مدیریتی مایکروسافت را کنار بگذارد و سرانجام هیئت مدیره پس از یک سال جستوجو تصمیم گرفت “ساتیا نادلا” هندی را جایگزین بالمر کند. بالمر برای رشد مایکروسافت سالیان طولانی زحمت کشید و در دوره مدیریتی خود توانست بیش از 120 میلیارد دلار برای این شرکت درآمد کسب کند. البته او در سالهای اخیر از رقبایی مانند گوگل و اپل عقب ماند و پیش از خداحافظی با پرداخت 7.2 میلیارد دلار نوکیا را خریداری کرد.
8- “مایکل دل” – مدیرعامل شرکت رایانهای دل – سن: 49 سال – محل زندگی: آمریکا – مجموع داراییها: 17.5 میلیارد دلار
او در اکتبر 2013 با پرداخت 23.9 میلیارد دلار همه سهم شرکت همنام خود را خرید تا آن را کاملا خصوصی کند. “مایکل دل” این شرکت بزرگ تولیدکننده محصولات رایانهای را 30 سال قبل تاسیس کرده بود و بار دیگر با پرداخت این پول توانست مدیریت آن را در دست بگیرد. شرکت دل در آن زمان در یکی از اتاقهای خوابگاه دانشگاه تگزاس تاسیس شد و این روزها همه جهان را تحت پوشش قرار داده است. “مایکل دل” پس از در دست گرفتن مدیریت این شرکت بزرگ قراردادهایی را با گوگل، مایکروسافت و Dropbox منعقد کرد تا روی سیستمهای پردازش ابری هم تمرکز کند.
9-“پائول آلن” – از موسسان شرکت مایکروسافت و سرمایهگذاران بزرگ حوزه فناوری – سن: 61 سال – محل زندگی: آمریکا – مجموع داراییها: 15.9 میلیارد دلار
او در زمینههای مختلف سرمدار است. چندی پیش تیم Seattle Seahawks NFL او در مسابقات اتومبیلرانی Super Bowl جایزه نخست را از آن خود کرد. او همچنین در حوزه فناوری، رسانه و انرژی موفقیتهای فراوان به دست آورد و طی یک سال گذشته در همه موارد یاد شده سرمایه خود را افزایش داد. او که در سیاتل زندگی میکند به خرید و فروش کارخانجات و زمینهای بزرگ هم مشغول است. او همچنان یکی از بزرگترین سهامداران مایکروسافت محسوب میشود و به ورزش علاقه فراوان دارد.
10 “عظیم پریمجی” – مدیرعامل شرکت Wipro – سن: 68 سال – محل زندگی: هندوستان – مجموع داراییها: 15.3 میلیارد دلار
او عنوان ثروتمندترین فرد در کشور هند را هم در اختیار دارد و درآمد اصلی خود را از ارایه خدمات مخابراتی بهدست میآورد. او در سال 2007 میلادی مرکز تولید محصولات الکترونیکی مصرفی خود را به قیمت 17.2 میلیارد دلار فروخت تا به طور خاص بر سیستمها و خدمات مخابراتی تمرکز داشته باشد. پریمجی این روزها کسبوکار گستردهای در آمریکا راهاندازی کرده است و چندی پیش شرکت Opus CMC در النویز را به قیمت 75 میلیون دلار خریداری کرده است.
منبع : ايران