تکنولوژی

هر گردی ، ات ساین ( @ ) نیست . . .

نام نویسنده: سجاد تقی زاده بهجتی


 

از آنجایی که تا صحبت از بازاریابی آنلاین می شود ، ایمیل های فراوانی که هر روز Mailbox ما را پر می کنند در خاطر زنده می شود ، در این مقاله بازاریابی از طریق ایمیل را موشکافی می کنیم . قبل از شروع موضوع ، باز عنوان مقاله را تاکید میکنم که هر گردی ، ات ساین @ نیست .

هزینه ای که در سال 2012 برای بازاریابی ایمیلی شده ، بیش از 2 میلیارد دلار بوده است ، نه نباید از کنار آن به سادگی گذشت ، مانند یک آمار عادی در بین یک کتاب تاریخ به آن نگاه نکنید ، 2 میلیارد دلار ، فقط برای بازاریابی ایمیلی . چرا ؟ برای اینکه بازاریابی ایمیلی نسبت به دیگر راهکارهای بازاریابی اینترنتی بالاترین نرخ بازگشت سرمایه را دارد . تعجب نکنید ، دقیقا دارم درخصوص ایمیل صحبت می کنم ، شاید بخشی که در وب سایت ها نادیده گرفته میشود ، سراغ هر گردی میرویم برای بازاریابی ، به خیال اینکه هرگردی ات ساین @ است و داریم بازاریابی ایمیلی انجام میدهیم . اما اصلا اینطور نیست ، چرا که بزرگان بازاریابی آنلاین در دنیا معتقدند که : مزیت واقعی ایمیل ، در استفاده از آن برای ایجاد و توسعه روابط طولانی مدت است .

یکی از جاذبه های ایمیل بعنوان ابزار بازاریابی این است که هر لحظه می توانید نتایج حاصله را بررسی و دریابید چه تعداد آگهی شما مشاهده ، و چه نکاتی برای بازدید کننده آن جذاب بوده است که سبب کلیک و یا اقدامی دیگر شده است . این در حالی است که چنین اقدامی در سایر روش های بازاریابی ، فعالیتی پیچیده می طلبد .

ایمیل ارزان و از همه مهمتر ، مراحم ترین تبلیغ است ، چرا که مانند SMS وسط کارهای اداری دیگر با صدایی ، فکر شما را منحرف نمی کند ، یا مانند تبلیغ های بین فیلم سینمایی محبوب شما ، عصبانیت را به سراغتان نمی آورد ، یا اینکه در حال پیاده روی در خیابان ، بزور تراکتی را به دست شما نمی دهد ، ایمیل مراحمترین نوع تبلیغ است ، در Mailbox شما می نشیند تا در زمان مناسب به سراغش بروید .

همه ی این تعریف ها باعث نمی شود که به خودتان اجازه دهید دست به کار شوید ! نباید شروع به ارسال ایمیل کنید ، چرا که ایمیل تیغی دو لبه است ، همانطور که راه را برایتان باز می کند می تواند ریشه های کسب و کار شما را نیز بریده و کار را دشوار کند و این همان داستان است ، همان داستانی که می گوید هر گردی ات سایت @ نیست . . .

اسپم ارسال نکنید ، قبل از اینکه واضح تر حرف بزنم و شفاف و روشن بگویم که چرا ارسال نکنید ، تکلیفمان را با اسپم روشن کنیم ، اسپم ها صرفا ایمیل هایی نیستند که در پوشه اسپم می روند !! ، اسپم به ایمیلی گفته می شود که بدون اجازه از مخاطب برای ایشان ارسال می گردد . حال ممکن است در پوشه اسپم نیز قرار نگیرد ، ولی اسپم است . 

اسپم ها یا هرزنامه ها به هر طریقی می خواهند مخاطب ایمیل را دریافت و باز کند ، بقیه ماجرا را با دروغ ها و کلک هایی به سرانجام می رسانند ، آمار جالبی در این مورد وجود دارد که 30% از اسپم ها دارای موضوعات انحرافی و 80 درصد از آنها دارای بخش فرستنده انحرافی هستند .

ارسال اسپم ، ساختار کلی بازاریابی ایمیلی را زیر سوال میبرد ، و در واقع نمیتوان اسپم را همان ایمیل خطاب کرد ، چرا که ایمیل برای برقراری ارتباطی بلند مدت است و اسپم برای ارتباطی کوتاه مدت ، و یا خیلی کوتاه مدت  . جالب است بدانید ، از هر 3 ایمیلی که کاربران تجاری دریافت می کنند ، دو ایمیل اسپم است .

البته من قویا معتقدم ، اسپم ها رقیب بازاریابی ایمیلی نیستند ، بلکه به نوعی می توانند موجب پیشرفت این نوع بازاریابی نیز بشوند ، چرا که اثبات اینکه من اسپم نیستم ، به تکامل ایمیل ها و اهمیت به خواسته ها و علایق مشتری کمک می کند .

بازاریابی ایمیلی زمانی اثربخش می گردد و ارزش سرمایه گذاری پیدا می کند ، که مشتریان خود را بشناسید و هرآنچه را که از شما خواسته و یا علاقه مند آن هستند برایشان ارسال کنید ، و هر لحظه به ایشان این فرصت را بدهید که صحبت شما را قطع و آرام بگوید ، دیگر نمیخواهم چیزی بشنوم .(اشتراک خبرنامه خود را لغو کند)

فکر می کنم با یک آمار جالب دیگر ، بحث را ادامه دهیم ، جذاب تر خواهد شد ، کسانی که کالاهای تبلیغ شده در ایمیل ها را میخرند ، 138% بیشتر از کسانی که اهل خرید از طریق ایمیل نیستند ، خرج می کنند .

یکی دیگر از مزیت های جذاب ایمیل برای بازاریابان ، این نکته است که در هر لحظه می توانید محتوای ایمیل خود را تغییر دهید ، و این موضوع برای شما هزینه ای نخواهد داشت ، در حالیکه در سایر کانال ها این امر امکان پذیر نیست . بطور مثال میتوانید برای 10.000 مشترک خود ، 5.000 ایمیل با یک موضوع ارسال کنید و 5.000 ایمیل با موضوعی دیگر ، تا بتوانید میزان اثربخشی را در مدت کوتاهی سنجیده و تصمیماتی شایسته بگیرید . که کدام ایمیل با کدامین عنوان اثربخش تر است ، حال آنکه همین کار را در خصوص بیلبورد تبلیغاتی نیز می توان انجام داد ؟

در بازاریابی ایمیلی هوشمندانه ، اطلاعات مشتری بصورت مداوم مورد ارزیابی قرار گرفته و لیست ایمیل روز به روز کامل تر و کیفی تر می گردد ، همین امر باعث می شود آمارها چشم ها را خیره کند ، برای هر دلار که صرف بازاریابی ایمیلی می شود ، بازاریابان می توانند  انتظار برگشت حدود 46 دلار را داشته باشند . 

برای شروع ارسال خبرنامه و یا به نوعی بازاریابی ایمیلی به مشترکین وب سایت خودتان ، اصولی وارد کار شوید :

 

یک ) اولین قدم ، تعیین هدف است ، از بازاریابی ایمیلی قرار است به چه چیزی برسید ؟ فروش بیشتر ؟ مراجعه بیشتر به وب سایت ؟ مدیریت دانش مشتریان ؟ یادآوری نام تجاری و … 

شما باید به وضوح بدانید که انتظاری که در پایان از بازاریابی ایمیلی دارید ، چیست .

 

دو ) برای هدفی که تعیین کرده اید ، معیاری مشخص در نظر بگیرید ، مثلا افزایش نرخ کلیک به تعداد ….. ، و یا مراجعه بیشتر به وب سایت به میزان …. درصد بیش از بازدیدهای فعلی وب سایت

 

سه ) با فعالان صنعت مقایسه کنید و محک بزنید ، در واقع مهم است بدانید همکار و یا رقیب شما چه میزان بازگشت سرمایه از این نوع بازاریابی داشته است و …

 

چهار ) به بازگشت سرمایه اهمیت زیادی بدهید ، اینکه همه افراد ایمیل شما را باز کرده اند ، خوب است ، اما به چه دردی می خورد ، باید حاصل آن مشخص و محسوس باشد . 

 

اگر بخواهید بازاریابی ایمیلی و یا بازاریابی آنلاین را به شیوه ای کاملا اصولی انجام دهید ، نیاز است تیمی متشکل از این تخصص ها داشته باشید : طراح خلاق ، کپی رایتر ، برنامه نویس ، مدیر لیست و پایگاه داده ها ، و مدیری با قابلیت و توانمندی استراتژی و تحلیل .

علاوه بر این ها لازم است همواره قوانین CAN SPAM را مرور کرده و نکات مطرح شده در آن را اجرا کنید ، تا درصد اسپم شناخته شدن ایمیل های شما ، کمتر و کمتر شود . جالب است بدانید :

 

یک ) در ابتدای ایمیل باید راهی را به مشتری پیشنهاد دهید که اگر نمی تواند ایمیل را به هر دلیلی به درستی مشاهده کند ، از طریق لینکی مشخص بتواند محتوای ایمیل را در صفحه وب ببیند .

 

دو ) هرگز ایمیل هایی که تمام محتوای آن تصویر است ، ارسال نکنید . به دو دلیل : یک اینکه  اکثر سرویس های ایمیل مانند Gmail ، Yahoo و … بصورت پیش فرض تصاویر را نمایش نمی دهند و کاربر باید برای هر ایمیل این قابلیت را فعال کند ، که درصد بالایی از آنها هنوز این موضوع را نمی دانند . و دوم اینکه احتمال اسپم شدن ایمیل شما بسیار زیاد است ، چرا که محتوای آن برای سرویس های ایمیل قابل تشخیص و خواندن نیست .

 

سه ) در عنوان از این کلمات و عبارات استفاده نکنید : مجانی ، برنده ، جایزه ، خوش شانس و … ، این عبارات را تبلیغاتی در نظر گرفته و احتمال اسپم شدن ایمیل شما بالا می رود .

 

چهار ) در متن ایمیل از رنگ های جیغ و روشن استفاده نکنید ، چرا که در قوانین SPAM معتقدند ، استفاده از رنگ های جیغ و روشن برای جلب توجه است ، و احتمالا ایمیل برای مشتریان ارسال نشده ، بلکه ایمیلی تبلیغاتی است .

 

پنج ) کدهای نامربوط در داخل ایمیل یکی دیگر از دلایل رایج اسپم شناخته شدن است ،  هیچ متنی را بصورت مستقیم داخل ایمیل کپی نکنید ، متن های موجود در نرم افزار word و یا متن های وب سایت ها ، دارای کد هایی هستند که زمان کپی کردن آنها ، کپی شده و داخل ایمیل شما درج می شوند ، برای جلوگیری از این اتفاق هر متنی را ابتدا در نرم افزار Notepad و سپس در ایمیل وارد کنید .

 

شش ) آدرس فیزیکی در پایان ایمیل می تواند تا حد زیادی جلوی اسپم شدن ایمیل های شما را گرفته و به آن اعتبار بخشد ، مهم است در پایان ایمیل به زبان انگلیسی آدرس فیزیکی خود را درج کنید ، این آدرس را سرویس های ایمیل تشخیص داده و مطمئن می شوند این ایمیل قابل پیگیری است . درج تلفن نیز بر اعتبار آن می افزاید .

 

هفت ) امکان لغو اشتراک در تک تک ایمیل ها ، لازم و ضروری است ، اگر تنبلی کرده و هیچ کدام از نکات بالا را در ایمیل های خود استفاده نکردید ، این نکته را حتما بکار برید ، چرا که در قوانین CanSpam مهمترین قانونی که به آن اشاره شده است ، قوانین مربوط به لغو اشتراک می باشد . مهم است این پروسه در هر ایمیل موجود و براحتی امکان پذیر باشد .

 

موارد مطرح شده بخش کوچکی از این موضوع عظیم است ، سعی می کنم در مقالات بعدی در این خصوص با جزئیات بیشتری صحبت کنم .

 

منبع : آی تی ایران

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا