وقتی اپل راه خودش را می رود
نام نویسنده: رهام وزیری
بالاخره یک بار دیگر کنفرانس رونمایی سالانه اپل بدون استیو جابز برگزار شد و اپل از محصولات جدید خود رسما رونمایی کرد.
کنفرانس اخیر در حالی برگزار شد که به نظر می رسد اپل به طور آشکار در مخفی کاری محصولات خود به نسبت دوران استیو جابز ضعیف تر عمل می کند. تقریبا چیزی نبود که قبل از آن در قالب شایعات آن را نشنیده باشیم.
افزایش قدرت پردازنده موردی بود که اگر چه به نوع آن اشاره نشده بود اما این مساله با توجه به روند رو به رشد گرافیک اپ ها همیشه قابل پیش بینی است که گجت های جدید پردازنده ای قوی تر در مقایسه با مدل های قبلی خود داشته باشند و در واقع این نیازی است که از سوی بازار به سازنده تحمیل می شود.
احتمالا برای بسیاری از تعقیب کنندگان محصولات اپل عدم بالا رفتن کیفیت تفکیک تصویری دوربین آیفون مهمترین مساله رونمایی بود. چرا که پیش از این تصور می شد اپل کیفیت دوربین آیفون را دست کم به سطح 12 مگاپیکسل برساند.اما اینگونه نشد و حسگر دوربین اپل در سطح 8 مگاپیکسل باقی ماند با این تفاوت که اندازه حسگر بزرگتر شد که احتمالا برای کاربران عام راضی کننده نخواهد بود!
بخوانید:
متن کامل وبلاگ نویسی زنده آي تی ایران از مراسم اپل
رونمایی از آیفون های جدید نشان داد که اپل به جنگ هیچ یک از تلفن های هوشمند رقیب نرفته است و احتمالا بعدا هم نخواهد رفت.
آیفون از نظر وضوح صفحه نمایشگر حتی وارد محدوده تلفن هایی مانند سونی اکسپریا Z و یا سامسونگ گالاکسی S4 نشده است و همچنین جدالی هم با دوربین هایی مانند گالاکسی S4 زوم یا S4 معمولی در مرتبه پایین تر و در سطح بالاتر نوکیا لومیا 1020 در بخش عکاسی ندارد.اما چرا اپل وارد این جنگ ها نمی شود؟ جواب این سوال را باید در خود فلسفه طراحی ، تولید و توسعه حاکم بر اپل جستجو کرد.
به کوتاه سخن می توان گفت اپل راه خودش را می رود و بازار خودش را کنترل می کند. اپل به عنوان یک شرکت صاحب سبک به جای تمرکز بر بالا بردن مشخصات فنی به صورت فله ای و همچنین تغییرات طراحی بنیادی در محصولات خود ، به فکر هر چه یکپارچه تر کردن سخت افزار و نرم افزار است.اتفاقی که در هر بار رونمایی از سخت افزار و نرم افزار سیستم عامل اپل بیشتر از گذشته شاهد آن هستیم. این همخوانی باعث می شود تا کاربر محصولات آیفون با وجود مشخصات فنی ضعیف تر، در نهایت به دلیل کارآیی مطلوب احساس رضایتمندی بیشتری داشته باشد.
نگاه داشتن سطح فنی در بالاترین میزان کیفیت و کارآیی بدون وارد شدن به جنگ های روبنایی تکنولوژی روشی است که از سوی تولیدکنندگان مولف در دیگر حوزه های تکنولوژی نیز دنبال می شود. به عنوان نمونه می توان به شرکت سونی در بخش تولید تلویزیون های جدید و یا بنز و بی ام و در بخش خودرو اشاره کرد. چه کسی است که بتواند اداعا کند نمونه های کلاس معمولی بنز و بی ام و در مقایسه با خودروهای چینی و کره ای که پر از آپشن های رنگارنگ هستند از کیفیت پایین تری برخوردارند و یا در روند تولید خودرو از آنها عقب مانده اند؟