تکنولوژی

خبر گمراه کننده سایت‌های ایرانی درباره WhatsApp

 

بسیاری از شما نرم‌افزار محبوب موبایل واتس‌اپ  – WhatsApp –  را می‌شناسید. پیام‌رسانی که در بین‌ ایرانی‌ها طرفداران خاص خودش را دارد.  سایت ایسنا امروز خبری را درباره  این مسنجر منتشر کرده با این تیتر ” What’s app ” یک متقلب آنلاین  ” . 

این تیتر و بعد خبر داخل آن  برای همه کسانی که نرم‌افزار مشهور واتس‌اپ مسنجر را روی گوشی‌های خود نصب کرده‌اند این تصور و نگرانی را به وجود می‌آورد که این سرویس مشهور یک متقلب بوده است   و بعد این پرسش را در کاربران این نرم‌افزار ایجاد می‌کند که آیا  در همه این سالها واتس‌اپ مشغول دزدیدن اطلاعات آن‌ها بود؟ این خبر امروز توسط ده ها سایت فارسی از جمله سایت‌های آی تی باز انتشار یافت که نشان دهنده اعتماد آنها به سایت ایسنا بوده است. البته ایسنا هم عینا این خبر را از سایت پانداسکیوریتی ایران نقل کرده است. 

اما واقعیت چیز دیگری است. 

یک جست و جوی ساده ما را به اصل انگلیسی خبر می‌رساند جایی که متوجه می‌شویم بی دقتی در ترجمه و و تنظیم و تیترزنی این چنین شبهاتی را ایجاد کرده است.  اصل خبر انگلیسی که در سایت پانداسکیوریتی منتشر شده در واقع این است که یک پیغام فریبکارانه در فیس بوک   با سو‌استفاده از شهرت واتس‌اپ – و نه خود واتس اپ مسنجر – به کاربران اینگونه القا می‌کند که نسخه دسک‌تاپ واتس‌اپ نیز آمده و آنها می‌توانند آن را دانلود کنند. در ادامه خبر به چگونگی روش این کلاهبرداری آنلاین پرداخته شده است. 

در واقع خبر انگلیسی  هیچ اشاره‌ای به اینکه واتس‌اپ مسنجر یک متقلب آنلاین است نمی‌کند بلکه خبر مربوط به این است که از لوگو و چهره مشخص واتس‌اپ برای یک کلاهبرداری آنلاین سواستفاده شده است. 

اشتباه ترجمه آنجاست که سایت پاندا می‌نویسد : 

“به گزارش روابط عمومی شرکت ایمن رایانه پندار، نماینده رسمی و انحصاری شرکت پاندا سکیوریتی در ایران، این برنامه که توسط خیلی از کاربران بر روی گوشی های موبایل نصب شده است، به راحتی می تواند توسط کلاهبرداران مورد سوءاستفاده قرار گیرد.”

اما  همچنان که توضیح داده شد اپلکیشین موبایل این برنامه این مشکل را ایجاد نمی‌کند. 

منبع : آی تی ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا