خودنمایی اینتل
ندا لهردی- محصولات جدید دنیای دیجیتال این روزها با سرعت بیشتر و فواصل کمتری روانه بازار میشوند تا فضای رقابتی آن را از دست ندهند.
در واقع به همین دلیل هم هست که برگزاری نمایشگاهها و رویدادهای بزرگ در این حوزه به موضوعی جالب و عادتی سالانه تبدیل شده است. در میان نمایشگاههای بزرگ و بین المللی که در سرتاسر دنی با محتوای محصولات دیجیتال و IT برگزار میشود، قاره آسیا هم سهمش از این جریان را با دو نمایشگاه سالانه Computex تایوان و Gitex دبی حفظ کرده است. در حالی که نمایشگاه Gitex بزرگترین نمایشگاه IT در منطقه خاورمیانه به حساب میآید، اما Computex بزرگترین نمایشگاه تکنولوژی و IT در قاره آسیا است و به همین دلیل از اهمیت ویژهای برخوردار است. با این اوصاف است که هر سال در اولین روزهای ماه ژوئن شرکتهای بزرگ فعال در حوزه تکنولوژی و محصولات دیجیتال با جدیدترین و آخرین محصولاتشان روانه شهر تایپه پایتخت تایوان میشوند تا در این نمایشگاه شرکت کرده و بتوانند سهم خود را از بازار بزرگ و رو به رشد کشورهای آسیایی افزایش بدهند.
این نمایشگاه که بعد از CES لاسوگاس، بزرگترین نمایشگاه کامپیوتری جهان به حساب میآید، در سال 2013 با افزودن 500 غرفه جدید مانند هر سال در مرکز تجارت جهانی شهر تایپه برگزار شده است. Computex امسال با شعار «به آینده شکل بده» (!Shaping the Future) از تاریخ چهارم تا هشتم ژوئن برگزار شده و میزبان هزار و 800 شرکتکننده از سرتاسر جهان بوده است. طبق پیشبینی «شورای توسعه تجارت خارجی تایپه» و «بنیاد کامپیوتر تایپه» که برگزارکنندگان این نمایشگاه سالانه هستند، انتظار میرود تا آخرین روز این نمایشگاه بیش از 130 هزار نفر از آن بازدید کنند.
جایی برای دو در یکها
نمایشگاه امسال گویا رویداد بزرگی برای رقابت شرکتهای مختلف بوده است. در واقع محصولات جدید و پرطرفداری مانند تبلتها نقطه عطف Computex هستند. همانطور که در نمایشگاه CES امسال بازار دستگاههای هیبریدی یا در واقع کامپیوترهایی که همزمان میتوانند به عنوان لپتاپ و تبلت مورد استفاده قرار بگیرند حسابی داغ بود، این دستگاهها در نمایشگاه Computex هم بیشترین توجه شرکت کنندگان و بازدید کنندگان را به خودشان جلب کردهاند.
حالا شرکت اینتل که بزرگترین تولیدکننده پردازنده و تراشههای کامپیوتری دنیا است، تصمیم دارد عنوان «دو در یک» ر به این دستگاهها بدهد تا به این ترتیب بخش جدیدی در بازار جهانی کامپیوتر شکل گرفته و به عبارتی یک بازار رقابتی جدید و تازه برای شرکتهای تولیدکننده و به دنبال آنها تامینکنندگان قطعات به وجود بیاید. به این ترتیب یک دستگاه دو در یک به دستگاهی گفته میشود که بتواند به عنوان یک لپتاپ مورد استفاده قرار گرفته و از طریق نمایشگر جدا شدنی خودش به عنوان یک تبلت هم به کار گرفته شود. این دستگاهها قبلا به عنوان تبلت جدا شدنی شناخته میشدند، اما حالا اینتل اصرار دارد با نامگذاری جدید، یک دسته تازه در میان محصولات کامپیوتری ایجاد کنند و به همین دلیل تاکید میکند که دستگاههای دو در یک اصلا تبلتهایی مجهز به یک کیبورد جانبی نیستند. دو در یکها، دستکم در تئوری کاربری یکسانی در حالت لپتاپ و تبلت دارند. شرکتهایی مانند HP و Asus محصولات دو در یک مختلفی را در نمایشگاه Computex امسال به نمایش گذاشتند.
غوغای اینتل
اینتل در نمایشگاه امسال حضور پر رنگی داشت و با محصولات جدید و جنجالیاش توانست سهم قابل توجهی از اخبار Computex 2013 را به خودش اختصاص بدهد. این شرکت با عرضه پردازنده جدید Haswell مقدمهای برای ظهور محصولات دیجیتال شخصی جدید، با سرعت عملکرد بالاتر و مصرف انرژی پایینتر را فراهم کرد. این شرکت همچنین از برنامها برای راه اندازی خط تولید جدیدی از پردازندههای Atom خبر داد. این سری پردازندههای جدید قرار است با نام Bay Trail تا اواخر سال جاری میلادی به صورت رسمی روانه بازار شوند. این بازسازی خط تولید پردازندههای Atom طبق پیشبینی کارشناسان باید شامل ارتقای عملکرد تا دو برابر و کاهش قیمت باشد تا به تولید تبلتها و دستگاههای دو در یک کاربردی و ارزان قیمت منجر شود.
این در حالی است که این شرکت در کنفرانس خودش در حاشیه نمایشگاه Computex امسال پردازنده جدید 22 نانومتری خودش برای موبایلهای هوشمند را با نام Merrifield معرفی کرد. «تام کیلروی» مدیر ارشد فروش اینتل در سخنرانی خودش در کنفانس این شرکت گفت: «این پردازنده تا اوایل سال 2014 به بازار مصرف کننده نخواهد رسید؛ اما پردازندههای Merrifield قدرت بسیار بالایی در کنار مصرف انرژی کم را به همراه خواهند داشت.»
پردازندههای سری Merrifield اینتل از همان معماری پردازندههای اتم این شرکت بهره میبرند. این پردازندهها قرار است جایگزین Medfield این شرکت شوند که تا حالا نتوانسته است نظر مساعد تولیدکنندگان مطرح تلفن هوشمند را به خود جلب کند. اینتل در این نمایشگاه از سریعترین حافظه فلش دنیا با رابط تاندربولت رونمایی کرد که با ظرفیت 128 گیگابایتی، ابعادی به اندازه یک کلید کوچک دارد. این حافظه فلش با استفاده از رابط تاندربولت میتواند اطلاعات را با سرعت 10 گیگابایت بر ثانیه انتقال بدهد. این شرکت همچنین در
مراسم افتتاحیه نمایشگاه امسال از یک حسگر جدید به نام Creative Senz3D پرده برداشت که عمق دید را به کامپیوترهای مبتنی بر پردازنده اینتل میبخشد. این حسگر- دوربین که از فصل سوم امسال وارد بازار خواهد شد، قابلیتی مشابه کینکت را به کامپیوترهای رومیزی یا لپ تاپها اضافه میکند. اینتل همچنین اعلام کرد که در تلاش است تا این حسگر را به داخل ابزارهای مختلف منتقل کند. Creative Senz3D در واقع یک دوربین با قابلیت سنجش عمق سه بعدی است که مانند کینکت مایکروسافت امکان تشخیص حرکات بدن انسا را دارد. این روزها تقریبا تمام لپ تاپها دارای وبکم در بالای صفحه نمایش هستند، حالا اینتل میخواهد این وبکم را با حسگر عمق سنج جدید خود جایگزین کند.
وضوح تصویر بهتر
در سالهای اخیر صنعت کامپیوترهای شخصی وارد جنگ رقابتی جدید در زمینه کیفیت تصویر شده است. این رقابت با نگاهی به تمام محصولات نمایش داده شده در Computex امسال کاملا مشهود است. به همین دلیل است که شرکتهایی مانند
Acer، Asus، Fujitsu و MSI در نمایشگاه امسال تمام تلاش خودشان را برای ارائه لپتاپها یا مانیتورهایی با وضوح تصویر بیشتر و بالاتر نسبت به مدلهای قبلی کردهاند. در این میان گویا Fujitsu با معرفی لپتاپ UH90 که اولین لپتاپ مجهز به پنل IGZO شارپ است توانسته گوی رقابت را در این زمینه از دیگر شرکتها برباید. نمایشگر این لپ تاپ تصاویر را با وضوح 1800 در 3200 پیکسل به نمایش میگذارد. بعد از Fujitsu هم شرکت MSI با لپ تاپ مدل GT60 3K Editoin توانست توجه بازدید کنندگان را به خودش جلب کند.
پرچمهای برافراشته ویندوز
Computex امسال فرصت خوبی برای مایکروسافت بود تا بتواند نسخه جدید ویندوز خودش را بهتر و بیشتر معرفی کند. این شرکت همچنین سعی کرد خدمات جدیدی مانند ارائه نرمافزار مترجم Bing برای ویندوز 8 و RT را به کاربران این سیستم عاملهای جدید ارائه ند تا آنها را به استفاده از این سیستم عامل جدید ترغیب کند. مایکروسافت همچنین تاکید زیادی بر تبلتهای مبتنی بر ویندوز 8 داشت و حتی اعلام کرد که مجموعه نرم افزار آفیس خودش را به صورت رایگان همراه با تمام تبلتهای مبتنی بر ویندوز 8 و پردازندههای معماری x86 عرضه خواهد کرد.
رادار صوتی و قلم مخصوص
در میان محصولات جدیدی که در نمایشگاه امسال معرفی شدند، اغلب محصولات سخت افزاری بودند. با این حال اما بعضی شرکت کنندگان سعی کردند در زمینه نرمافزار هم فعال باشند. Asus یکی از این شرکتها بود که در نمایشگاه امسال با محصولات سختافزاری متنوعی حاضر شده بود و با محصول نرمافزاری جالبش توجه همه را به خودش جلب کرد. این شرکت تایوانی با معرفی Sonic Radar توجه گیمرها و علاقمندان به بازیهای ویدئویی را جلب کرد. Sonic Radar در بازیها نقش یک رادار صوتی را ایفا میکند؛ به این صورت که تصویری از یک رادار روی صفحه ظاهر میشود و جهت اصوات محیط و اشخاص را به کاربر نشان میدهد.
در بازیهایی که صدای 1/5 کاناله دارند، با استفاده از اسپیکر یا هدست چند کاناله میتوان جهت صدا را تشخیص داد؛ اما Asus با یک تصویر، در تشخیص جهت صدا به گیمر کمک میکند. محصول جالب دیگری که در بین دیگر محصولات سخت افزاری این نمایشگاه توانست توجه بازدید کنندگان را به خودش جلب کند. قلم مخصوص نمایشگرهای لمسی بود که توسط شرکت Nvidia ارائه شد. مدیرعامل Nvidia در کنفرانس این شرکت در حاشیه نمایشگاه Computex امسال از تکنولوژی جدیدی مربوط به قلمهای خازنی پرده برداشت.
این تکنولوژی نرمافزاری مبتنی بر صفحههای لمسی است که به کاربر اجازه میدهد تا از قلمهای خازنی معمولی مانند قلمهای دیجیتالی استفاده کند؛ البته پردازش این کار توسط بخش خاصی از پردازنده تگرا 4 این شرکت انجام میشود. در این تکنولوژی جدید میزان فشار وارده قلم به صفحه لمسی عادی محاسبه میشود.
منبع : دنیای اقتصاد